1. |
Фабіянська І. В. Розробка технології препаратів лактобацил і їх використання для виготовлення сирокопчених ковбас : автореф. дис... канд. техн. наук / І. В. Фабіянська; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2008. - 19 c. - укp.Розроблено технології бактеріальних препаратів на основі біологічно активних культур лактобацил. Науково обгрунтовано можливість їх застосування у технології сирокопчених ковбас. Проведено відбір серед регіональних штамів лактобацил, виділених у здорових дітей, за критеріями біотехнологічної придатності для застосування у виробництві ферментованих ковбас. Досліджено пробіотичні властивості для 8-ми відібраних штамів. Вперше створено пробіотичні бактеріальні препарати для м'ясної промисловості, які відрізняються здатністю зберігати стабільні властивості та функціональну активність протягом тривалого часу. Визначено умови технологічного процесу. Розроблено технологічний регламент виробництва сухих бактеріальних препаратів на основі пробіотичних штамів лактобацил для сирокопчених ковбас. За лабораторних і промислових умов доведено функціональну активність створених препаратів та ефективність їх застосування у виробництві сирокопчених ковбас гарантовано високої якості та скороченого терміну дозрівання. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1/9-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА357516 Пошук видання у каталогах НБУВ
|