Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (12)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Хареба О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

      
Категорія:    
1.

Хареба О. В. 
Оптимізація елементів технології вирощування огірка в плівкових теплицях : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.06 / О. В. Хареба; Нац. акад. аграр. наук України, Ін-т овочівництва і баштанництва. - Х., 2010. - 22 c. - укp.

Висвітлено питання овочівництва захищеного грунту. Досліджено біологічні особливості рослин нового сортименту огірка, визначено ефективні способи обробки й оптимальну концентрацію нового комплексного мікродобрива Міком для змочування насіння, обприскування розсади та вегетуючих рослин. Обгрунтовано ефективність застосування біологічного захисту рослин проти хвороб за вирощування гібрідів огірка у зимово-весняній культурозміні. Зазначено, що комплексне застосування біопрепарату та регулятора росту позитивно впливає на розвиток рослин, сприяє зменшенню поширення кореневих гнилей та зниженню інтенсивності їх розвитку, що забезпечує збереження урожаю та покращує якість плодів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.71-4 + П240.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА377707 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Хареба В. В. 
Зберігання селекційних форм маточних коренеплодів моркви посівної / В. В. Хареба, О. В. Позняк, О. В. Хареба // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2013. - № 4. - С. 12-13. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто модифікований спосіб зберігання маточних коренеплодів селекційних форм моркви посівної, в основі якого - скорочення втрат коренеплодів під час зимового зберігання та одержання чистосортного насіння заданих комбінацій у процесі селекційної роботи. Розглянуто модифікований спосіб зберігання маточних коренеплодів моркви посівної безпосередньо у полі, перспективний для освоєння в науково-дослідних установах та насінницьких господарствах у зонах Північного Лісостепу та Полісся України.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.31-374

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Хареба В. В. 
Удосконалення технології вирощування капусти білоголової / В. В. Хареба, О. В. Хареба, В. М. Сучкова // Вісн. аграр. науки. - 2006. - № 10. - С. 36-40. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Проаналізовано технологію вирощування білоголової капусти в різних грунтово-кліматичних зонах України. Наведено результати досліджень з питань застосування конкурентоспроможних сортів, розробки сівозмін, систем удобрення, зрошення, обробітку грунту.

Проанализирована технология выращивания белоголовой капусты в разных почвенно-климатических зонах Украины. Приведены результаты исследований по вопросам применения конкурентоспособных сортов, разработки севооборотов, систем удобрения, орошения, обработки почвы.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.21-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Корнієнко С. І. 
Особливості технології вирощування пряно-смакових і пряно-ароматичних овочевих рослин / С. І. Корнієнко, В. В. Хареба, О. В. Хареба, Л. А. Терьохіна, О. В. Позняк; ред.: С. І. Корнієнко; НААН України, Ін-т овочівництва і баштанництва. - Вінниця : Нілан, 2016. - 199 c. - Бібліогр.: с. 194-198 - укp.

Подано ботанічну і господарську характеристики, технології вирощування на товарні і насіннєві цілі перспективних видів пряно-смакових і пряно-ароматичних овочевих рослин, а також представників дикої флори України, придатних для використання як овочеві. Розглянуто перспективи їх освоєння в зонах Лісостепу і Полісся України.


Індекс рубрикатора НБУВ: П214-4 + П24-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА805209 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів : монографія / І. Я. Стадник, В. А. Піддубний, О. В. Хареба, В. М. Федорів, В. В. Підгорний; Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Національна академія аграрних наук України. - Тернопіль : ТНТУ ім. Івана Пулюя, 2021. - 371 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp.

Розширено розглянуто основи теорії, спрямовані на інтенсифікацію процесу. Викладено сучасні уявлення про формування борошняних виробів. Проаналізовано основні конструктивні, технологічні та фізико-хімічні аспекти й принципи формування борошняних виробів. Розглянуто вплив конструкції робочого органу, робочої камери, сировини на динамічні характеристики регулювання процесів тіста. Подано матеріал інноваційних технологій безглютенових напівфабрикатів. Запропоновано розроблення у формувальних машинах нових поверхонь робочих органів, функціональні можливості яких дозволяють суттєво розширити область їх застосування й створити нові методи регулювання їхньої структури та властивостей. Показано, що створення нового принципу формування забезпечує високий ступінь конструктивно-технологічного забезпечення процесів в умовах впливу різних зовнішніх факторів. Обгрунтовано енергетичні аспекти, які впливають на зниження енергоємності за допомогою величини деформації зрушення й питомої роботи. Наведено основні технічні характеристики, конструктивні особливості і режими роботи машини. Подано практичні рекомендації шляхів розрахунку нових робочих органів, використання тридаційної сировини. Запропоновано методи та обгрунтування отриманих результатів з результатами експериментальних досліджень. Розроблено принцип проектування й моделювання інженерного розрахунку даного класу машин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л831/839 + Л994

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: ВА848795 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Салат посівний: морфологія, біологія, технологія : монографія / В. В. Хареба, О. В. Хареба, Н. В. Лещук, С. І. Мельник, С. О. Ткачик, З. Б. Києнко, О. Й. Дидів, О. В. Позняк; Національний університет біоресурсів і природокористування України, Український інститут експертизи сортів рослин, Львівський національний аграрний університет, Національна академія аграрних наук України, Інститут овочівництва і баштанництва. - Вінниця : Твори, 2021. - 126 c. - Бібліогр.: с. 107-126 - укp.

Розглянуто морфологію, біологію та технологію вирощування салату посівного всіх різновидів та сортотипів. Комплексна оцінка сортів (Lactuca sativa L.) за морфологобіологічними ознаками та господарсько-цінними характеристиками забезпечила розробку типових моделей сортів для всіх різновидів салату посівного. Обгрунтовано закономірності формування урожайності та якості товарної продукції і насіння салату посівного.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА850263 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Методика-класифікатор проведення експертизи сортів салату посівного (Lactuca sativa L.) на відмінність, однорідність і стабільність / С. І. Кондратенко, О. М. Могильна, О. В. Хареба, Н. В. Лещук, В. В. Хареба, О. В. Куц, Ю. В. Ткалич, Л. А. Терьохіна, І. М. Митенко, Н. О. Баштан, О. В. Позняк; Національна академія аграрних наук України, Інститут овочівництва і баштанництва, Український інститут експертизи сортів рослин. - 2-ге вид., допов. і доопрац. - Вінниця : ТВОРИ, 2019. - 64 c. - Бібліогр.: с. 61-62 - укp.

Висвітлено морфо-біологічні ознаки рослин салату посівного та мінливість їх параметрів залежно від генотипу й умов вирощування. Вдосконалено методику проведення експертизи сортів на відмінність, однорідність і стабільність (ВОС-тест). Здійснено оцінку світової колекції та вітчизняного сортименту салату посівного за ідентифікації морфологічних ознак. Методику-класифікатор створено за результатами досліджень Інституту овочівництва і баштанництва (ІОБ) НААН, Українського інституту експертизи сортів рослин і Дослідної станції "Маяк" ІОБ НААН.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.41-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА853046 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Малопоширені овочеві рослини та гриби : навч. посіб. / О. В. Хареба, О. І. Улянич, В. В. Хареба, З. І. Ковтунюк, І. І. Бандура, Н. В. Воробйова, О. М. Цизь, В. В. Яценко. - 2-ге вид., допов. і перероб. - Вінниця : Нілан-ЛТД, 2021. - 255 c. - Бібліогр.: с. 254-255 - укp.

Викладено основні теоретичні положення історичного краєзнавства. Висвітлено основні аспекти природознавчого, географічного, мистецтвознавчого, літературного, церковного, туристичного краєзнавства, краєзнавчої біографістики. Особливий акцент зроблено на характеристиці Харківської області з точки зору вказаних напрямів краєзнавчого дослідження.


Індекс рубрикатора НБУВ: П24 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА854311 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Прогресивні методи та засоби переробки рослинної сировини : монографія / І. Я. Стаднік, В. А. Піддубний, О. В. Хареба, С. П. Краєвська; Національна академія аграрних наук України. - Київ : Лисенко М. М., 2022. - 175 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp.

Розглянуто конструкції, принцип дії, інженерні розрахунки і способи впливу гідродинаміки та термодинаміки на технологічні процеси утворення гетерогенних рідинних систем харчової галузі. Наведено дослідження, присвячені стану використання нових конструктивних параметрів обладнання у прийнятті ефективних рішень для керування технологічними процесами утворення гетерогенних середовищ у харчових виробництвах. а також принципам здійснення їх регулювання безпечності та окремих показників якості харчових продуктів. Розглянуто особливості енерго- і масообмінних анаеробних та аеробних процесів і впливи фізичних тисків у середовищах та їх регуляторна роль у перехідних процесах. Розглянуто актуальні питання, які дають можливість ознайомитися із проблематикою перспективних інноваційних напрямів харчових технологій, зокрема технологіями виробництва хлібобулочних виробів, пива, спирту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА862239 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Хареба О. В. 
Наукове обґрунтування підвищення продуктивності і якості малопоширених овочевих рослин у Лісостепу і Полісссі України : автореф. дис. ... д-ра с.-г. наук : 06.01.06 / О. В. Хареба; Національна академія аграрних наук України, Інститут овочівництва і баштанництва. - Харків, 2019. - 43 c. - укp.

Проведено розподіл за класифікаційними ознаками 112-ти видів малопоширених овочевих рослин; досліджено мінливість урожайності, морфологічних і біохімічних ознак від гідротермічного коефіцієнта; створено нові сорти з високою врожайністю та підвищеним вмістом вітамінів. Розроблено технологію вирощування овочевих рослин у плівкових теплицях з використанням рослин-ущільнювачів; технологічне рішення формування овочевого конвеєру, технологічні схеми виробництва порошку пастернаку сушеного та пасти з пряних рослин; модифіковано прийоми клонального мікророзмноження м'яти перцевої. Сформовано базу даних накопичення в продукції вітамінів, йоду, селену та контамінатів (нітрати, важкі метали). Визначено вплив на збереженість вітамінів термообробки, НВЧ-випромінювання, спиртових екстрактів, упаковки. Обґрунтовано нормативи собівартості та рентабельність за вирощування малопоширених видів овочевих рослин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П24-47

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА442612 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Методика наукових досліджень у грибівництві / І. І. Бандура, Н. А. Бісько, В. В. Хареба, О. В. Куц, О. В. Хареба, О. М. Цизь, А. С. Кулик; ред.: В. В. Хареба; Національна академія аграрних наук України, Інститут овочівництва і баштанництва. - Київ : Лисенко М. М., 2022. - 126 c. - Бібліогр.: с. 100-107 - укp.

Викладено основи дослідної справи й особливості проведення дослідів у грибівництві. Описано загальні вимоги щодо організації досліджень за інтенсивних методів культивування грибів, методи дослідження елементів технології грибівництва, особливості проведення дослідження з чистою культурою та методи виготовлення і дослідження посівного матеріалу. Описано методи підготовки, аналізу та інтерпретації одержаних наукових даних у грибівництві, порядок ведення документації та звітності.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.92

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА867091 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Овочеві пасльонові та баштанні види рослин: цитогенетичні основи селекції : монографія / О. П. Самовол, С. І. Кондратенко, О. В. Сергієнко, О. В. Хареба; ред.: О. П. Самовол; Національна академія аграрних наук України, Інститут овочівництва і баштанництва. - Київ : Аграрна наука, 2022. - 319 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.6-31 + П241.7-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА867205 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського