Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Хацкевич Ю$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
|
| | | | |
1. |
Хацкевич Ю. В. Энергосбережение в системах воздушно-лучистого отопления при управлении процессом нагрева помещения / Ю. В. Хацкевич // Вісн. Приазов. держ. техн. ун-ту. - 2008. - Вип. 18, ч. 2. - С. 127-130. - Библиогр.: 6 назв. - рус.Показано, что при переменном тепловом режиме помещений управление процессом нагрева способствует значительному уменьшению энергопотребления при достижении требуемых значений температуры. На основании анализа процесса формирования теплового режима предложен подход к управлению нагревом помещений с системами воздушно-лучистого отопления. Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.107.5
Шифр НБУВ: Ж69254 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Хацкевич Ю. В. Керування системами повітряно-променевого опалення на газовому паливі : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.13.07 / Ю. В. Хацкевич; Нац. гірн. ун-т. - Д., 2009. - 19 c. - укp.Визначено закономірності перебігу теплових процесів у приміщеннях з системами повітряно-променевого опалення. Одержано прогнозну оцінку тривалості процесу нагрівання й обгрунтовано спосіб термінального керування, що забезпечує зменшення споживання газу. Для термінального керування системами опалення розроблено математичну модель, яка передбачає з'ясування процесів теплообміну усередині радіаційних труб і врахування розсередженості джерел теплоти, за цього точність розрахунку процесу нагрівання підвищується. Проаналізовано фактори, що впливають на тривалість нагрівання. Обгрунтовано необхідність ідентифікації параметрів приміщення, які суттєво впливають на тривалість перехідного процесу та мають складності з числовим визначенням за експериментальними даними. Визначено цільову функцію для розв'язання задачі за методом випадкового пошуку. Запропоновано енергозберігальне термінальне керування повітряно-променевим опаленням і технічну схему системи автоматичного керування для його реалізації. Наведено методику розрахунку тривалостей перехідного процесу нагрівання приміщень, яку впроваджено у ТО "Неон" під час проектування й експлуатації систем повітряно-променевого опалення промислових підприємств і використано для розробки "Технічних умов України для трубчастих нагрівачів "Селект". Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.107.5
Шифр НБУВ: РА363685 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Хацкевич Ю. В. Вибір структури системи теплопостачання / Ю. В. Хацкевич // Електромех. і енергозберігаючі системи. - 2011. - Вип. 4. - С. 123-126. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Запропоновано вирішення задачі вибору структури системи енергопостачання з метою зменшення витрат паливно-енергетичних ресурсів на основі еволюційного пошуку. Складено правило вибору найкращих рішень для реалізації алгоритму пошуку. Сформульовано функції генерації рішень у процесі еволюційного пошуку. Показано результати застосування запропонованого підходу. Індекс рубрикатора НБУВ: З38
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж100119 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Півняк Г. Г. Системи енергоменеджменту та їх математичне забезпечення : навч. посіб. для студ. спец. "Енергетичний менеджмент" / Г. Г. Півняк, С. І. Випанасенко, О. І. Хованська, Ю. В. Хацкевич, Н. С. Дрешпак; ДВНЗ "Нац. гірн. ун-т". - Дніпропетровськ : НГУ, 2013. - 214 c. - Бібліогр.: с. 212-214 - укp.Висвітлено принципи управління енерговикористанням промислових підприємств, що грунтуються на особливостях структурної побудови самого апарату, існуючій підпорядкованості його окремих ланок, функціональному розподілі обов'язків між керівниками підрозділів. Зазначено, що уведення відповідальності за енерговикористання підприємством у рамки посадових обов'язків головного енергетика без тісного зв'язку його діяльності з керуванням процесами безпосередньо на робочих місцях, призводить до зниження енергоефективності виробництва. З'ясовано, що служба енергоменеджменту для вирішення конкретних завдань повинна використовувати методи математичної статистики. Розкрито динаміку зміни показників енергоефективності, виділені позитивні та негативні сторони, створення умов для змагання колективів між собою за високі досягнення у сфері енергозбереження. Визначено зміст та порядок застосування математичного, інформаційного забезпечення в процесі створення та функціонування системи енергоменеджменту промислового підприємства. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)305.651.51-554-212.1 в611 я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА767191 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Хацкевич Ю. М. Застосування олій купажованих у виробництві майонезів / Ю. М. Хацкевич, Т. В. Щербакова, Г. А. Селютіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 4. - С. 214-221. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.Досліджено зміни кислотного та пероксидного чисел купажованих олій, що містять ріпакову та соняшникову олію і входять до складу майонезної продукції. Проаналізовано динаміку зміни цих показників якості під час зберігання майонезів і з урахуванням співвідношення соняшникової та ріпакової олії у купажній композиції. Показано, що під час зберігання зразків майонезів, які містять ріпакову олію, спостерігається значне гальмування процесу автоокиснення жирового компоненту. Зроблено висновок про доцільність використання олій купажованих у виробництві майонезної продукції. Індекс рубрикатора НБУВ: Л981-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
6. |
Дубініна А. А. Способи стабілізації кольору рослинної сировини під час її переробки / А. А. Дубініна, Т. В. Щербакова, Ю. М. Хацкевич, С. О. Ленерт, А. А. Борисова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 4. - С. 140-158. - Бібліогр.: 104 назв. - укp.Розглянуто хімічну будову природних барвників - хлорофілів, каротиноїдів і речовин фенольної природи. Наведено огляд літературних даних про існуючі способи стабілізації кольору сировини рослинного походження під час її переробки в продукти харчування. Проаналізовано загальні шляхи запобігання окисленню пігментних речовин рослинної сировини та збереження натурального кольору плодів і овочів. Доведено актуальність подальшого пошуку нових методів стабілізації рослинних пігментів під час переробки фруктів та овочів, які були б більш ефективними і безпечними. Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-306
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|