Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Хробатенко О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
|
| | | | |
1. |
Міклашевська Ю. Законодавче регулювання виробництва та обігу харчових продуктів для спортсменів / Ю. Міклашевська, О. Хробатенко // Товари і ринки. - 2012. - № 2. - С. 39-47. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.Проаналізовано чинну систему регулювання виробництва та обігу продуктів харчування для спортсменів в Україні та країнах Європейського Союзу. Розглянуто заплановані зміни до європейського законодавства щодо харчових продуктів спеціального дієтичного призначення та наслідків їх впровадження в Україні. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4)421.51 + У9(4УКР)421.51
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Хробатенко О. В. Створення та дослідження ліпосомної форми аденозин-5-трифосфату для перорального застосування / О. В. Хробатенко, Н. В. Притульська, С. М. Шульга // Biotechnologia Acta. - 2013. - 6, № 3. - С. 110-115. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.Досліджено використання ліпосомної форми аденозин-5-трифосфату для перорального введення. Наведено методи одержання та визначення розмірів ліпосом і відсоткового вмісту в них аденозин-5-трифосфату. Вивчено вплив ліпосомної форми аденозин-5-трифосфату на фізичну працездатність лабораторних тварин за допомогою методу плавання до граничного виснаження. Показано, що застосування ліпосомної форми у порівнянні з вільним аденозин-5-трифосфатом (за аналогічного дозування) сприяло підвищенню працездатності лабораторних тварин. За одноразового введення ліпосомної форми аденозин-5-трифосфату протягом 6 днів у дозі 30 мг/кг підвищилась працездатність на 62 %, а в дозі 60 мг/кг - на 76 %, 12 днів - на 64 і 93 %, відповідно. Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.7/9
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Хробатенко О. Харчова цінність вуглеводно-білкового продукту для спортсменів / О. Хробатенко // Товари і ринки. - 2013. - № 2. - С. 115-125. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.Досліджено харчову цінність розробленого вуглеводно-білкового продукту "Нанолайн. Сила". Встановлено рівень задоволення добової потреби спортсменів у макро- та мікронутрієнтах під час споживання цього продукту. Індекс рубрикатора НБУВ: Л987 + Ч510.811
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Хробатенко О. В. Споживні властивості вуглеводно-білкового продукту для спортсменів зі швидкісно-силовою спрямованістю підготовки : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / О. В. Хробатенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ, 2014. - 21 c. - укp.Вирішено проблему корекції раціону спортсменів з метою адекватної компенсації фізіологічних витрат у разі швидкісно-силової спрямованості підготовки. З урахуванням особливостей харчування, метаболічних змін та їх наслідків, що відбуваються в результаті інтенсивних фізичних навантажень спортсменів, сформульовано критерії та розроблено математичну модель оптимізації складу вуглеводно-білкового продукту, що дозволило створити продукт із прогнозованими органолептичними та фізико-хімічними властивостями, заданими харчовою цінністю та безпечністю. Проведено серію дослідів з підтвердження доцільності використання АТФ у ліпосомній формі з метою підвищення ефективності роботи основних механізмів енергозабезпечення. Доведено функціональну ефективність вуглеводно-білкового продукту з використанням ліпосомної форми АТФ, що полягає у підвищенні фізичної працездатності та сприяє прискоренню перебігу відновних процесів у організмі спортсменів за значних фізичних та психоемоційних навантажень. Досліджено закономірності змін показників якості вуглеводно-білкового продукту за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками залежно від виду паковання, умов та тривалості зберігання з метою прогнозування терміну його придатності до споживання. Розроблено рекомендації щодо споживання вуглеводно-білкового продукту для спортсменів "Нанолайн. Сила" з метою профілактики втоми та перетренованості. Індекс рубрикатора НБУВ: Л987
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА407706 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|