Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Чук В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Чук В. В. 
Оброблення яблучної сировини в імпульсному електричному полі / В. В. Чук, Н. О. Шейко, М. П. Купчик, Р. А. Серебряков // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 103-106. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено вплив основних параметрів імпульсного електричного поля на ступінь плазмолізу яблучної сировини та встановлено оптимальні значення цих величин. На основі кінетики вилучення соку з подрібненої плазмолізованої яблучної сировини показано можливість збільшення виходу соку до 10 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Чук В. В. 
Застосування електротехнологій для комплексної переробки яблучної сировини : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. В. Чук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2004. - 16 c. - укp.

Проведено теоретичні та експериментальні дослідження підвищення ефективності комплексної переробки яблучної сировини шляхом застосування електротехнологічних процесів імпульсного електроплазмолізу яблучної тканини та електромембранної підготовки екстрагента для вилучення пектинових речовин з яблучних вичавок. З'ясовано, що за встановлених ефективних параметрів імпульсної електрообробки яблучної сировини вихід яблучного соку після пресування плазмолізованої мезги зростає до 20 %. Виявлено, що використання біполярної мембрани МБ-3 з покращаними електрохімічними характеристиками, глибоко пом'якшеної води та удосконалених гідродинамічних режимів забезпечує підвищення ефективності процесу електромембранної підготовки екстрагента та економії витрат електроенергії. Розроблено апаратурно-технологічну схему комплексної переробки яблучної сировини з застосуванням електротехнологій, обгрунтовано її економічну ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.1 + Л815.33

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА330877 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Батутіна А. П. 
Процеси та апарати харчових виробництв : навч. посіб. для студентів ВНЗ / А. П. Батутіна, Л. М. Коваль, В. В. Чук; Центр. спілка спожив. т-в України, Хмельниц. коопер. торг.-екон. ін-т. - Кам'янець-Подільський : Медобори-2006, 2013. - 351 c. - Бібліогр.: с. 349-351 - укp.

Розкрито особливості гідравлічних та гідромеханічних процесів виробництва харчової сировини та продуктів з використанням методів фільтрування. Розглянуто механічні процеси харчових виробництв. Увагу приділено процесам перемішування, змішування, різання сировини, харчових продуктів, їх сутності, видам апаратів для здійснення процесів, а також їх будові, застосуванню. Висвітлено особливості холодильної обробки харчових продуктів (охолодження, заморожування, розморожування). Розглянуто масообмінні процеси екстрагування, перегонки, ректифікації, кристалізації, розчинення, їх фізичну сутність, класифікацію, характеристику процесів, будову апаратів, застосування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА780595 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського