Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Шаркова Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 26
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Отт В. Д. 
Нові функціональні продукти - соєві напої / В. Д. Отт, Н. О. Шаркова, Л. Ю. Авдєєва, В. М. Преподобний, Я. Т. Терлецька, Е. К. Жукотський, Г. В. Грищенко, О. В. П'янкова, Н. І. Надточій // Вестн. физиотерапии и курортологии. - 2004. - 10, № 1. - С. 67. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.821.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14976 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

П'янкова О. В. 
Проведення ендоекологічної корекції продуктами функціонального харчування на підставі соєвої пасти / О. В. П'янкова, Н. Є. Зайцева, А. О. Долинський, Н. О. Шаркова // Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2004. - № 1. - С. 83-84. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р128.9-373

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22335 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Долінський А. А. 
Реологічні властивості білкових компонентів соєвої композиції / А. А. Долінський, Г. В. Гріщенко, Н. О. Шаркова, Я. Т. Терлецька, Е. К. Жукотський // Пром. теплотехника. - 2004. - 26, № 1. - С. 5-7. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати досліджень динамічної в'язкості білкових компонентів тваринного та рослинного походження з метою створення нового в'язкого продукту із заданими функціональними властивостями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Шаркова Н. А. 
Соевая паста и комбинированные продукты с ее использованием / Н. А. Шаркова, Л. Ю. Авдеева, В. М. Преподобный, А. А. Лопатин // Вестн. физиотерапии и курортологии. - 2004. - 10, № 1. - С. 74. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.813.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14976 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Шаркова Н. А. 
Особливості технології виробництва соєвих продуктів / Н. А. Шаркова, Е. К. Жукотський, Г. В. Гріщенко // Пром. теплотехника. - 2004. - 26, № 6. - С. 93-96. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати досліджень з розчинності білків сої та кінетики інактивації інгібітора трипсину під час одержання водного екстракту сої з метою створення технології виробництва соєвих напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.3 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Клименко М. М. 
Використання соєвої пасти при виробництві м'ясних напівфабрикатів / М. М. Клименко, Н. О. Шаркова, Л. Ю. Авдєєва // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 28-30. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто можливості використання рослинної сировини нового виду - соєвої пасти як повноцінного компонента для комбінованих м'ясних виробів. На підставі результатів комплексу досліджень розроблено раціональну рецептуру комбінованого подрібненого м'ясо-рослинного напівфабрикату з використанням соєвої пасти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Шаркова Н. А. 
Исследование массообменных процессов при ферментативном гидролизе пищевых белков с целью разработки технологии производства гипоаллергенных продуктов / Н. А. Шаркова, Я. Т. Терлецкая, Л. Ю. Авдеева, Э. К. Жукотский, А. В. Грищенко // Пром. теплотехника. - 2007. - 29, № 3. - С. 55-59. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Исследована кинетика процесса ферментативного гидролиза пищевых белков. Определены оптимальные режимы процесса и молекулярные массы продуктов гидролиза белков. Полученные данные использованы при разработке технологии производства смесей сухих адаптированных с гидролизованным белком для детского лечебного питания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л977

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Долинский А. А. 
Получение липосомных наносистем с использованием эффекта дискретно-импульсного ввода энергии / А. А. Долинский, Н. А. Шаркова, Я. Т. Терлецкая, Л. Ю. Авдеева, Э. К. Жукотский, А. В. Грищенко, В. Ф. Горчев // Пром. теплотехника. - 2006. - 28, № 5. - С. 37-41. - Библиогр.: 11 назв. - рус.

Представлены результаты исследований получения липосомных наносистем (ЛНС) в зависимости от тепломассообменных параметров. Определены размеры липосом и внутрилипосомный водный объем. Разработан способ получения ЛНС на оборудовании с использованием эффекта дискретно-импульсного ввода энергии. Способ можно использовать для введения как биологически активных веществ, так и лекарственных препаратов в липосомной форме в пищевой и фармацевтической промышленностях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281с13 + Л66с

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Долінський А. А. 
Розробка та впровадження нових технологій виробництва вітчизняних функціональних продуктів на соєвій основі / А. А. Долінський, Н. О. Шаркова, Л. Ю. Авдєєва, О. В. П'янкова, Н. І. Надточій, Н. Є. Зайцева // Наука та інновації. - 2007. - 3, № 2. - С. 48-50. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

New technologies and facilities for production of wide range of functional soya-based products of high quality have been described. There are products of new generation which have high nutritive and biological value and organoleptic indices. The products are recommended for use in hospitals, preventive treatment clinics, schools and pre-school establishments.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-32 + Л912.43

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Долінський А. А. 
Сучасна технологія виробництва функціональних напоїв на основі сої / А. А. Долінський, Н. О. Шаркова, Л. Ю. Авдєєва, А. О. П'янкова, Н. І. Надточій // Наука та інновації. - 2006. - 2, № 5. - С. 78-80. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто сучасні тенденції розвитку технології виробництва функціонального харчування - напоїв на соєвій основі з використанням лецитинових ліпосомних наносистем як носіїв біологічно-активних речовин для підвищення харчової та біологічної цінності продукту. Проведені клінічні дослідження довели високу ефективність соєвих напоїв.


Ключ. слова: технологія, обладнання, напої, наносистеми, теплофізичні, гідродинамічні та біохімічні процеси, дискретно-імпульсне введення енергії
Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Отт В. Д. 
Адаптовані суміші вітчизняного виробництва на основі гідролізованих білків тваринного і рослинного походження в лікувально-профілактичному харчуванні дітей / В. Д. Отт, Г. Б. Коваленко, В. П. Місник, Н. О. Шаркова // Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2008. - № 4. - С. 27-28. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р128.91-373

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22335 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Долінський А. А. 
Особливості технології виробництва нового вітчизняного функціонального продукту харчування = A technological peculiarities of a new domestic functional product production / А. А. Долінський, Н. О. Шаркова, Л. Ю. Авдєєва, О. О. Лопатін, О. В. П'янкова // Наука та інновації. - 2008. - 4, № 1. - С. 45-48. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

The results of works on manufacturing application of modern energy- and resource-saving technology of production of the functional foodstuffs (liposomic soya-based beverages) are presented. The technologies are created with using of nano- and biotechnological methods of intensification of heat-mass exchange processes.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Отт В. Д. 
Клиническая оценка эффективности отечественной смеси "Малютка ГА" с высокогидролизованными белками в питании детей с атопическим дерматитом / В. Д. Отт, В. П. Мисник, Г. Б. Коваленко, В. А. Павловский, Н. А. Шаркова, Л. Ю. Авдеева // Соврем. педиатрия. - 2008. - № 5. - С. 145-150. - Библиогр.: 10 назв. - рус.

Представлены результаты применения гидролизата "Малютка ГА" у детей первого года жизни, страдающих атопическим дерматитом, обусловленным сенсибилизацией к белкам коровьего молока. Диетотерапия с использованием лечебной смеси "Малютка ГА" позволила достичь ремиссии заболевания у большинства детей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.601.3-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24603 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Шаркова Н. Ф. 
Психологічні засади організації навчання іноземної мови у дошкільних навчальних закладах : Автореф. дис... канд. психол. наук / Н. Ф. Шаркова; Ін-т психології ім. Г.С.Костюка АПН України. - К., 2007. - 20 c. - укp.

Здійснено теоретичне й експериментальне дослідження ефективності засвоєння іноземної мови дітьми дошкільного віку залежно від характеру дитячої діяльності, що супроводжує навчання. Проаналізовано державні програми виховання дошкільників і досліджено можливість врахування їх основних вимог під час організації навчання іноземних мов. Сформульовано, обгрунтовано й апробовано принципи забезпечення психологічних умов оптимізації даного навчання дошкільників. Розроблено відповідні педагогічні засади. Установлено, що ефективним засобом їх навчання є така організація занять, що забезпечує введення процесу навчання до немовної діяльності та сприяє розвитку дитини з урахуванням його особливостей. Розроблено методичні прийоми навчання дітей дошкільного віку іноземної мови. Описано характер їх впливу на ефективність засвоєння іншомовної лексики та на стимулювання позитивної мотивації до навчання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю984.030.121.7 + Ч411.382.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА349387 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Козак М. М. 
Дослідження впливу тепломасообмінних параметрів на процес екстракції мінеральних речовин із колаген-кісткової сировини - субпродуктів птиці / М. М. Козак, Я. Т. Терлецька, Е. К. Жукотський, Г. В. Декуша, Н. О. Шаркова // Пром. теплотехника. - 2010. - 32, № 2. - С. 97-104. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Проаналізовано та описано вплив теплофізичних параметрів на процес екстракції кальцію із колаген-кісткового фаршу субпродуктів птиці. На основі проведених досліджень обрано оптимальні теплофізичні параметри екстракції. Виведено формулу для підрахунку коефіцієнта масообміну екстракції кальцію залежно від часу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*725.22:Г122.31 + Л931.09

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Долінський А. А. 
Дослідження властивостей фосфоліпідних наноструктур, отриманих з використанням ефекту дискретно-імпульсного введення енергії / А. А. Долінський, Н. О. Шаркова, Л. Ю. Авдєєва, О. Ю. Чуніхін // Доп. НАН України. - 2011. - № 2. - С. 71-75. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено вплив деяких тепломасообмінних і гідротермічних параметрів на властивості фосфоліпідних наноструктур, одержаних в результаті використання ефекту дискретно-імпульсного введення енергії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*725.133*011 + Л782-101.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Шаркова Н. О. 
Дослідження та оптимізація теплотехнологічних параметрів процесу отримання сухої форми гідролізованого білкового продукту методом розпилювання / Н. О. Шаркова, Т. Я. Турчина, Е. К. Жукотський // Пром. теплотехника. - 2015. - 37, № 5. - С. 38-42. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Вивчено вплив температурних режимів розпилювального сушіння на вихід порошку з сушильної камери та його характеристики.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Долінський А. А. 
Дослідження особливостей впливу методу дискретно-імпульсного введення енергії на процес утворення ліпідних наноструктур / А. А. Долінський, Л. Ю. Авдєєва, Н. О. Шаркова, О. Ю. Чуніхін // Доп. НАН України. - 2016. - № 4. - С. 49-54. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Розглянуто питання підвищення енергоефективності технологій у процесі одержання ліпідних везикулярних наноструктур за рахунок використання методу дискретно-імпульсного введення енергії. Показано можливість використання харчових фосфоліпідних комплексів як матеріалу для одержання ліпідних наноструктур із необхідними властивостями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г293-1 + Е0*725.133 + Л987-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Шаркова Н. О. 
Дослідження процесу розпилювального сушіння білково-мінерального экстракту / Н. О. Шаркова, Т. Я. Турчина, Г. В. Декуша, М. М. Козак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 2. - С. 144-150. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено кінетику сушіння одиничних крапель білково-мінералього екстракту з опорного апарату птиць - курячих лап. Досліджено процес розпилювального сушіння продукту за різних температурних режимів на експериментальній розпилювальній сушарці діаметром 1,3 м продуктивністю 10 кг/год за випареною вологою. Визначено раціональні теплотехнологічні параметри одержання сухої форми концентрату за допомогою методу розпилювання, які забезпечують покращання умов висушування продукту та скорочення часу його сушіння на 25 %. Проведено мікроструктурний аналіз і визначено структурно-механічні характеристики одержаної партії сухої форми білково-мінерального екстракту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Шаркова Н. О. 
Модернізація експериментального стенду для дослідження процесу сушіння одиничних крапель рідинних систем / Н. О. Шаркова, Т. Я. Турчина, Е. К. Жукотський, Л. О. Костянець // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 4. - С. 120-126. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Представлено результати модернізації експериментального стенду для дослідження процесу сушіння крапель рідинних систем, в основі якого закладено модель системи "крапля - парогазове середовище". Застосування цифрового реєстратора температури забезпечило одночасний запис температури краплі у цифровій і, відповідно, графічній формі в окремих програмах. Цифровий мікроскоп забезпечує трансляцію зображення краплі на монітор комп'ютера і відеозапис процесу її сушіння. За рахунок програмного забезпечення скорочується час на обробку термограм, одержання та аналіз кінетичних характеристик процесу сушіння. Застосування цифрової техніки та програмне забезпечення стенду забезпечило підвищення рівня дослідницького процесу, якість наукового продукту й розширення перспектив подальших досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л113.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського