Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (10)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Шемет В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

      
Категорія:    
1.

Казимир В. В. 
Моделі оцінки ефективності систем управління регіонального рівня / В. В. Казимир, В. П. Шемет // Мат. машини і системи. - 2003. - № 2. - С. 127-135. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Проаналізовано інформаційні потоки в регіональних адміністративних центрах. Розглянуто комплексне використання аналітичних та імітаційних моделей для оцінки ефективності систем управління регіонального рівня.


Індекс рубрикатора НБУВ: У049(4Укр) + У9(4Укр)210.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15664 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шемет В. Я. 
Фазові рівноваги та кристалічні структури сполук у системах $Eroman bold {Y sub 2 X sub 3 ~-~Cu sub 2 X~-~Pb(Sn)X} (X = S, Se, Te) і $Eroman bold {Y sub 2 X sub 3 ~-~Cu sub 2 X~-~SnX sub 2 } (X = S, Se) : Автореф. дис... канд. хім. наук / В. Я. Шемет; Львів. нац. ун-т ім. І.Франка. - Л., 2006. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Г126.2,0 + Г534.430.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА346705 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Шемет В. Г. 
Семантика і словотвірна структура афіксоїдних дериватів в українській мові : автореф. дис. ... канд. філол. наук : 10.02.01 / В. Г. Шемет; Нац. пед. ун-т ім. М.П. Драгоманова. - К., 2011. - 18 c. - укp.

Проаналізовано питомі та запозичені афіксоїди, уточнено засади виокремлення афіксоїдів в українській мові. Встановлено особливості семантики питомих та іншомовних афіксоїдів у структурі композитів. Визначено основні семантико-словотвірні групи, проаналізовано сполучувальні особливості афіксоїдів. Досліджено словотвірну валентність аналізованих афіксоїдних формантів. Наведено значний за обсягом фактичний матеріал - близько 4 000 афіксоїдних дериватів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш141.14-20 + Ш141.14-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА385551 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Коновал В. П. 
Структура и свойства композиционных материалов на основе диборида титана-хрома / В. П. Коновал, В. Ж. Шемет, Б. Грушко, А. Д. Панасюк, Т. В. Мосина, В. И. Субботин // Порошковая металлургия. - 2012. - № 7/8. - С. 69-78. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: К391.91-18

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28502 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Шемет В. Г. 
Сучасна українська мова. Морфеміка. Словотвір : навч.-метод. посіб. / В. Г. Шемет, Ю. С. Макарець; ред.: М. Я. Плющ; Нац. пед. ун-т ім. М.П. Драгоманова. - Київ, 2013. - 107 c. - Бібліогр.: с. 92-96 - укp.

Подано теоретичні відомості з морфеміки та словотвору сучасної української мови, розроблено вправи та завдання до курсу. Запропоновано термінологічний словник і список рекомендованої літератури. Наведено плани та зразки морфемного, словотвірного й етимологічного аналізу слів та аналізу словотвірного гнізда.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш141.14-932.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА780879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Казимир В. В. 
Методи та моделі стратегічного менеджменту в діяльності органів державної влади / В. В. Казимир, І. М. Олійченко, Ю. Д. Юрченко, В. П. Шемет // Наук. вісн. Черніг. держ. ін-ту економіки і упр. Сер. Економіка. - 2013. - Вип. 4. - С. 110-121. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Визначено методи стратегічного управління, які рекомендується використовувати в діяльності органів державної влади. Наведено моделі реалізації цих методів у стандарті IDEF3. Описано алгоритм використання даних методів залежно від рівня нестабільності зовнішнього оточення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)011-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж73620/с.1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Фурс Т. В. 
Дослідження електронної провідності монокристалів PbIVB2D:Hf / Т. В. Фурс, О. І. Гулай, В. Я. Шемет // Фізика і хімія твердого тіла. - 2019. - 20, № 4. - С. 396-400. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: В377.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Шемет В. Я. 
Хімія твердого тіла : навч. посіб. / В. Я. Шемет, О. І. Гулай; Луц. нац. техн. ун-т. - Луцьк, 2015. - 210 c. - Бібліогр.: с. 207-208 - укp.

Наведено основні поняття з хімії твердого тіла. Розкрито наукові уявлення про природу хімічного зв'язку в твердих тілах, електронну будову та її взаємозв'язок з фізико-хімічними властивостями твердих тіл. Описано методи дослідження твердих тіл, особливості термодинаміки та кінетики фазових перетворень. Подано інформацію про агрегатний стан речовин, питому теплоту плавлення, методи визначення густини твердих тіл, операції й елементи симетрії, елементарні комірки та решітки Браве. Увагу приділено структурі та симетрії квазікристалів, хімії реальних кристалів, ідеальним і реальним кристалам.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г52 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА804785 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Фурс Т. В. 
Дослідження електронної провідності монокристалів PbIVB2D:Hf / Т. В. Фурс, О. І. Гулай, В. Я. Шемет // Фізика і хімія твердого тіла. - 2019. - 20, № 4. - С. 396-400. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: В377.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Шемет В. Я. 
Фізико-хімічні аспекти молекулярної гастрономії / В. Я. Шемет, О. І. Гулай, І. А. Мороз // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 3. - С. 163-171. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Мета роботи - аналіз молекулярної гастрономії як інноваційного напряму харчової індустрії. Розділено поняття молекулярної кухні (кулінарії) як технології приготування страв і молекулярної гастрономії як науки, пов'язаної з вивченням фізико-хімічних процесів перетворення окремих інгредієнтів та їх взаємодії у нових якостях. Проаналізовано та систематизовано основні технології, вказано на фізико-хімічні явища та процеси, які їх супроводжують. Виокремлено текстури - спеціальні природні компоненти, що використовуються при здійсненні сферифікації, гелеутворення, емульгування, еспумізації, згущення, екстрагування, фільтрації, аромадистиляції, технології Sous Vide тощо. В основі більшості розглянутих прийомів лежить процес утворення кінетично нестійких дисперсних систем із рідким дисперсним середовищем і рідкою, газоподібною або твердою дисперсною фазою. У новітніх способах переробки продуктів застосовують такі типи колоїдних систем, як піна, тверда піна, твердий гель, емульсія, тверда емульсія. Визначено вплив на текстуру їжі температури, в'язкості, поверхневого натягу, рН, які визначатимуть її структуру, склад і щільність. Більшість страв молекулярної кухні є низькокалорійними, легкозасвоюваними, з підвищеним вмістом окремих поживних речовин, можуть бути використані в дієтичному харчуванні. Зроблено висновок, що використання прийомів молекулярної гастрономії надає можливість не лише змінювати форму подачі, а й створювати нові покоління харчових продуктів. Зміни гастрономічних парадигм зумовлюють трансформацію освітнього процесу здобувачів вищої освіти спеціальності "Харчові технології". Усвідомлене застосування теоретичних знань із різних розділів хімії, практичних навичок дослідження речовин, класичних та інноваційних операцій харчових технологій сприятиме формуванню професійної компетентності майбутніх фахівців.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
11.

Верзілов О. П. 
Сучасний стан та перспективи розробки високопластичних надміцних сталей Fe - Mn - Al - C. Повідомл. 1 / О. П. Верзілов, М. М. Ворон, А. Ю. Семенко, В. Ж. Шемет // Метал та лиття України. - 2021. - 29, № 2. - С. 101-109. - Бібліогр.: 67 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: К222.104.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14585 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
12.

Верзілов О. П. 
Вивчення структурно-фазового стану та механічних властивостей високопластичних надміцних сталей Fe - Mn - Al - C. Повідомл. 2 / О. П. Верзілов, А. Ю. Семенко, М. М. Ворон, В. Ж. Шемет // Метал та лиття України. - 2021. - 29, № 4. - С. 60-66. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: К222.04 + К222.062

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14585 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського