1. |
Шлапак Г. В. Розробка функціональних залізовмісних м'ясних продуктів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Г. В. Шлапак; МОНМС України, Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2012. - 18 c. - укp.Наведено результати розробки технологій біологічно активних добавок антианемічної спрямованості на основі крові забійних тварин та виноградних вичавок, а також дієтичних м'ясних продуктів із їх використанням. Встановлено підвищення стабільності гему в результаті зміни вторинної структури білків у процесі утворення білково-поліфенольних комплексів у системі кров - виноградні вичавки. Розроблено технології двох видів добавок антианемічної спрямованості — "Біогем" та "Гемовін", визначено строки їх зберігання. Досліджено показники якості, безпеки, біологічної цінності, а також клінічну апробацію добавок. Опрацьовано базові рецептури м'ясних виробів з урахуванням вимог до продуктів, збагачених залізом, а також встановлено раціональні масові частки добавки "Гемовін" для паштетів і котлет антианемічної дії. Проведено промислову апробацію м'ясних продуктів, які розроблялися. Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.2 + Л987
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА394686 Пошук видання у каталогах НБУВ
|