Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Шурдук І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Головко М. П. 
Вплив напівфабрикату білково-мінерального на структурно-механічні характеристики м'ясних виробів / М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко, В. В. Полупан, І. В. Шурдук // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 6/11. - С. 30-34. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто проблему дефіциту засвоюваних сполук кальцію у харчуванні. Доведено доцільність використання напівфабрикату білково-мінерального (НБМ) у технології м'ясних виробів з метою їх збагачення засвоюваним кальцієм. Наведено та науково обгрунтовано результати досліджень впливу НБМ на структурно-механічні властивості модельних м'ясних систем, характер зміни яких говорить про покращання якісних характеристик готового продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шурдук І. В. 
Удосконалення якості м'ясних емульсійних виробів, збагачених на кальцій : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / І. В. Шурдук; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2016. - 21 c. - укp.

Дослідження присвячено науковому обгрунтуванню доцільності створення нових м'ясних продуктів харчування з підвищеним вмістом засвоюваних сполук кальцію шляхом використання добавки білково-мінеральної (ДБМ). Комплексно досліджено вплив нової ДБМ на споживні характеристики м'ясних емульсійних виробів. Встановлено нові закономірності впливу ДБМ на вологозв'язувальні та жироутримуючі, емульсійні, структурно-механічні, мікроструктурні властивості м'ясних систем. Обгрунтовано раціональну кількість використання ДБМ у складі м'ясних емульсійних виробів на рівні, 7,0 - 8,0 %. Доведено відсутність негативного впливу ДБМ на органолептичні характеристики м’ясних емульсійних виробів. Встановлено відповідність показників безпечності розробленої продукції чинним вимогам. Доведено позитивний вплив ДБМ на мікробіологічну стабільність м'ясних емульсійних виробів і розвиток окисних процесів ліпідів. Визначено вплив ДБМ на біологічну цінність м'ясних емульсійних виробів. Запропоновано метод визначення форм кальцію в м'ясних емульсійних виробах, що виготовлені з використанням ДБМ. Встановлено, що в розробленій продукції 61,2 - 62,0 % від загального вмісту кальцію становить органічний білокзв'язаний кальцій, який має більшу метаболічну активність у порівнянні з його неорганічними та низькомолекулярними органічними сполуками. Проведено інтегральне оцінювання якості розробленої продукції. Розроблено проект нормативної документації на м'ясні емульсійні вироби з ДБМ. Виконано комплекс робіт з апробації та впровадження результатів дослідженя у виробництво та навчальний процес.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА422719 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Попович Н. І. 
Судова товарознавча експертиза : підручник / Н. І. Попович, М. Г. Мартосенко, І. В. Шурдук; Центральна спілка споживчих товариств України, Львівський торговельно-економічний університет, Україна. Міністерство внутрішніх справ. - Львів : Вид-во ЛТЕУ, 2023. - 447 c. - Бібліогр.: с. 430-445 - укp.

В умовах розвитку ринкових відносин специфіка товарознавчих досліджень постійно змінюється, зокрема характер кримінальних правопорушень має різні відмінні ознаки, асортимент товарів швидко оновлюється, з’являються нові сировинні матеріали, удосконалюються технології виробництва тощо. З розвитком ринкової економіки законодавча й нормативно-технічна база України також перебуває у стадії постійного вдосконалення й оновлення, причому в багатьох випадках трапляються суттєві суперечності, що ускладнюють роботу судових експертів та є одними із чинників, які впливають на якість отримання обґрунтованих висновків сучасних судових товарознавчих експертиз. Розглянуто теоретичні, методичні та організаційно-правові положення судової експертизи. Репрезентовано практичні питання оцінювання машин, обладнання, сировини та споживчих товарів.Досліджено організаційно-процесуальні основи судової товарознавчої експертизи, а також класифікацію, кодування та ідентифікацію товарів. Крім цього, висвітлено особливості судової товарознавчої експертизи товарів господарського призначення, легкої промисловості, електропобутових, а також сировини, матеріалів, засобів виробництва, харчових продуктів і підакцизних товарів (продукції).


Індекс рубрикатора НБУВ: Х893.9(4УКР)413.4 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА867410 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського