Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Bogdan N$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Bogdan N. S. 
Methodology of creating an encapsulated dosage form with bee products. Rep. II / N. S. Bogdan, O. I. Tikhonov // Вісн. фармації. - 2014. - № 2. - С. 4-9. - Бібліогр.: 22 назв. - англ.

На основі експериментальних досліджень показано, що актуальною темою фармацевтичної науки сьогодення є розробка раціональних терапевтичних лікарських форм на основі біологічно активних стандартизованих субстанцій продуктів бджільництва, які мають специфічні хімічні і фармакологічні властивості для створення нових вітчизняних, природних, високоефективних лікарських засобів для профілактики та лікування виразкових захворювань гастродуоденальної зони людини. Проаналізовано фармацевтичний ринок лікарських препаратів противиразкової активності різних лікарських форм і з'ясовано, що лікарські форми, які виробляються в незначному асортименті, є економічно і соціально доцільними для подальшої розробки нового лікарського препарату на основі продуктів бджільництва. На теперішній час наукою доведено, що перспективними у даних дослідженнях є капсульовані лікарські форми. Досліджувана лікарська форма економічно вигідна та дозволяє капсулювати різноманітні лікарські засоби: від речовин, які знаходяться в твердому стані, до рідких і пастоподібних інгредієнтів. Науковими дослідженнями останніх років підтверджено, що вибір раціональної лікарської форми лікарських речовин у комплексі з допоміжними сполуками забезпечує оптимальну фармакологічну дію розроблюваних препаратів, виготовлення яких можливе як у промислових, так і в аптечних умовах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р351.122 + Р282.52 + Р413-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Popovici C. 
InoBioProd: innovation challenges and scientific perspectives = ІноБіоПрод: інноваційний виклик і наукові перспективи / C. Popovici, V. Caragia, A. Cartasev, O. Migaltiev, G. Coev, R. Golubi, N. Bogdan, I. Grumeza // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 2. - С. 379-390. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.

ІноБіоПрод (Інноваційно харчовий продукт з козиного молока з підвищеними біологічними властивостями) є незалежним проектом молодих вчених, галузь "Біотехнолії", грант N 16.80012.51.23А. Відходи та продукти переробки сільськогосподарської продукції використовуються як джерело біологічно активних сполук (БАС). У той же час основними об'єктами дослідження є козине молоко, місцеві штами молочнокислих бактерій (МКБ) і кисломолочних продуктів (КМП) із підвищеними біологічними властивостями. Проект передбачає застосування стандартних та інноваційних методів і процесів. Наукові результати, зокрема очікувані технології, є абсолютно інноваційними для Республіки Молдова і знаходяться в межах реконструкції політики ЮНІСЕФ для харчових продуктів і харчування. ІноБіоПрод робить свій внесок у розвиток досліджень у галузі біотехнологій, харчової хімії та мікробіології, пропонує високий потенціал застосування: інноваційні методи виробництва БАС із місцевих харчових джерел; хімічний склад і функціональні властивості БАС; характеристика козиного молока, виділення та ідентифікація МКБ із самоквасних КМП; науково обгрунтовані рецептури та процеси виробництва КМП із козиної молочної продукції та науково-технічна розробка методів оцінки термінів придатності КМП. Особливу увагу ІноБіоПрод приділяє виконанню дипломних, магістерських і дисертаційних робіт, публікації наукових результатів на національному та міжнародному рівнях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л951.2 + Л987-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Bogdan N. 
Biotechnological parameters determination for cultivation of lactic acid bacteria from goat milk = Визначення біотехнологічних параметрів для культивування молочнокислих бактерій із козячого молока / N. Bogdan // Ukr. Food J.. - 2018. - 7, № 4. - С. 605-614. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського