Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Dubinina A$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Dubinina A.  
Monitoring of the content of toxic substances in different vegetables widen in Ukraine / A. Dubinina // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 5/6. - С. 56-61. - Библиогр.: 12 назв. - англ.

Досліджено вміст нітратів, радіонуклідів, солей важких металів у різних ботанічних сортах картоплі, буряку столового, томатів, цибулі ріпчастої, моркви, гарбуза. Одержані дані дають підставу констатувати наявність видової та сортової специфічності рівня накопичення токсикантів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Dubinina A. 
Effect of the parameters of rhubarb and gooseberry treatment on the formation of color / A. Dubinina, H. Seliutina, T. Letuta, T. Shcherbakova, V. Afanasieva // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 6/11. - С. 66-71. - Бібліогр.: 12 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.7 + Л914

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Lehnert S. 
The study of influence of natural antioxidants on quality of peanut and linseed oil blends during their storage / S. Lehnert, A. Dubinina, H. Deynichenko, O. Khomenko, O. Gapontseva, I. Antoniuk, A. Medvedeva, M. Demichkovska, O. Vasylieva // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 3/11. - С. 44-50. - Бібліогр.: 27 назв. - англ.

Досліджено вплив різних природних антиоксидантів (олійні екстракти листя шавлії, листя чорної смородини, часнику та плодів шипшини) на якість олій упродовж зберігання. Досліджено динаміку кислотного та перекисного числел жиру досліджених зразків олії. Встановлено вплив природних антиоксидантів на збереженість поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) (олеїнової, лінолевої, ліноленової) у арахісово-лляних купажах (АЛК). Під час розробки купажованих олій із оптимальним жирнокислотним складом доцільно використовувати лляну олію, яка відрізняється високим вмістом omega-3 жирної кислоти. Оскільки ПНЖК мають високу ступінь окиснення та деградації та є нестабільними, це створює певні труднощі як за умов виробництва та зберігання рослинних олій, так і вирішення проблеми підвищення якості продуктів. Установлено, що застосування природних антиоксидантів впливає на збереження якості АЛК, а саме на органолептичні властивості, кислотне та перекисне числа жиру. Доведено, що введення дослідних олійних екстрактів в кількості 5 % підвищує окисну стабільність АЛК у 1,2 - 1,7 разу. Показано, що для оцінки впливу рослинних екстрактів на якість розроблених купажів як головний критерій доцільно використовувати вміст ПНЖК. Встановлено, що природні антиоксиданти сприють збереженню лінолевої кислоти на 69,0 - 73,0 %, олеїнової кислоти на 73,5 - 78,9 %, а ліноленової кислоти до 82 % від початкового вмісту в АЛК. При цьому співвідношення ПНЖК omega-6:omega-3 в усіх зразках залишилися на рівні співвідношення цих кислот у свіжих купажах, а саме: 4:1. Застосування рослинних екстрактів у рецептурі АЛК суттєво уповільнює процеси гідролізу та самоокиснення, що забезпечує збереженість споживних властивостей нових олій з оптимізованим жирнокислотним складом впродовж зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-106.83

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Dubinina A. 
Stabilization of the natural color of sweet pepper (Capsicum annuum L.) during its processing / A. Dubinina, T. Letuta, T. Shcherbakova, G. Selyutina, V. Afanasieva, O. Yudicheva, O. Kalashnyk, A. Samoylenko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 6/11. - С. 15-20. - Бібліогр.: 10 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42 + Л961.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Lehnert S. 
Development of peanut quality criteria for determination of its rational use = Розробка критеріїв якості арахісу для визначення шляхів його раціонального використання / S. Lehnert, O. Khomenko, A. Dubinina, L. Malyuk, O. Skyrda, A. Radchenko // Наука та інновації. - 2019. - № 5. - С. 27-37. - Бібліогр.: 29 назв. - англ.

У світовому промисловому виробництві культивують чотири основні сортотипи арахісу - "Спеніш", "Валенсія", "Вірджинія" та "Раннер", які мають різні типи та підвиди, назви яких в деяких країнах можуть варіювати. Ці сортотипи різняться будовою, хімічним складом, харчовою та біологічною цінністю, а також напрямами промислового використання. Проблематика. На сьогодні відсутній науковий підхід щодо раціонального використання арахісу в конкретних технологіях харчової промисловості, який враховував би його сортові властивості й специфічність хімічного складу. Розробка методики дозволить значно знизити втрати сировини, покращити якість продуктів переробки арахісу та збільшити ефективність виробництва. Мета роботи - використання кластерного аналізу для пошуку шляхів раціонального використання сортів арахісу, адаптованих до вирощування в Україні, та розробка відповідних рекомендацій для харчової промисловості. Матеріали й методи. Використано 19 сортів арахісу колекції інституту олійних культур УААН (Запоріжжя). Для обробки результатів досліджень та розподілу сортів арахісу застосовано метод кластерного аналізу. Результати. Розроблено критерії якості арахісу для вибору напряму використання (вміст протеїну та його біологічна цінність, вміст ліпідів та олеїнової кислоти, оксалатний індекс, вміст контамінантів). Застосування їх дозволяє розподіляти сорти арахісу на три групи: для виробництва олії, для переробки в арахісову пасту, для халви, цукерок, тортів та снекової продукції. Розроблені рекомендації дозволяють підприємствам різного спрямування більш раціонально обирати та використовувати арахіс для отримання продукції високої якості. Висновки: розроблені критерії якості є базисом для визначення та розробки принципів раціонального використання арахісу відповідно до його специфічних властивостей та можуть слугувати технологам, товарознавцям, селекціонерам, генетикам, фармакологам, медикам. Раціональне використання сортів арахісу сприятиме виробництву конкурентоздатних продуктів високої якості та підвищенню рентабельності підприємства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-3 + Л782.126.6 + Л915

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського