Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Kuk R$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
Категорія:    
1.

Kuk R. S. 
Thermal, structural and pasting properties of Brazilian ginger (Zingiber officinale Roscoe) starch = Термічні, структурні та зв'язувальні властивості бразильського імбирного (Zingiber officinale Roscoe) крохмалю / R. S. Kuk, L. H. Waiga, C. Soltovski de Oliveira, C. D. Bet, L. G. Lacerda, E. Schnitzler // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 4. - С. 674-685. - Бібліогр.: 26 назв. - англ.

Нетрадиційні джерела крохмалю є цікавими промислові альтернативи, кожне з яких має певні властивості. Дослідженно термічні, морфологічні, структурні та зв'язувальні характеристики крохмалю імбиру. Імбирний крохмаль екстраговано водним процесом, а його характеристики визачено термогравіметрією/похідною термогравіметрією, диференціальною сканувальною калориметрію, швидким віскоамілографічним аналізом, сканувальною електронною мікроскопією та рентгенівською порошковою дифрактометрією. Для зразків крохмалю виявлено аналогічну термостійкість і 3 втрати маси. Виявлено більш високі температури переходу та ентальпію желатинізації для комерційного зразка, який був пов'язаний із більш довгими амілопектиновими ланцюгами завдяки кристалічності B-типу. Крохмаль, одержаний із "солодкого" імбиру, показав найвищу пікову і кінцеву в'язкість, пов'язану з найменшою температурою желатинізації, що є цікавим результатом для харчових технологій, на додачу до низької енергії, необхідної для желатинізації. Еліпсоїдальна форма та тріщини на поверхні гранул нівелювалися мікроскопією, а діаметр гранул комерційних зразків був найменшим. Дифракцію типу A одержано для крохмалів "Солодкий" і "Форте", тоді як комерційний крохмаль був представлений поверхнею типу B. Найбільшу відносну кристалічність виявлено у імбирного крохмалю "Форте". Зроблено висновки, що комерційні зразки крохмалю показали відмінності в порівнянні з відомими різновидами. Виявлено цікаві властивості, що підкреслюють різноманітність "солодкого" імбиру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л851.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського