![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Masliichuk O$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
| | | | |
1. |
Masliichuk O. Health-improving effect of meat products with soy protein-fatty concentrator and carrageenan = Оздоровчий ефект м'ясних виробів із соєвим білково-жировим збагачувачем і карагінаном / O. Masliichuk, S. Maykova // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 1. - С. 24-31. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.Мета дослідження - вдосконалення технології виготовлення м'ясних страв з такими оздоровчими компонентами, як карагінан і соєвий порошок. Функціонально-технологічні властивості фаршу визначено після обвалки; оптимальну кількість соєвого порошку та карагінану визначено за допомогою функціонального та розрахункового методів; якість розроблених фаршів визначено за допомогою органолептичного та фізико-хімічного методів; за допомогою органолептичного та аналітичного методів визначено найкращі вироби. Курячий фарш, приготовлений після ручної обвалки, перевершує показники м'яса механічної обвалки курей за ВУЗ на 11,8 %, за ЖУЗ на 3,76 %, тому що міофибрили фаршу ручної обвалки утворюють стійкішу білково-жирову матрицю. Розроблено рецептури м'ясних базових фаршей: фарш 1 містив у своєму складі 20 % харчової рослинної композиції, що складається з соєвого порошка та порошка карагінану (3:1) на основі курячого фаршу; фарш 2 - 20 % білково-жирової емульсії на основі рослинної олії, у тому числі 15 % соєвого порошка, 1 % порошка карагінану, на основі курячого фаршу; фарш 3 - 20 % білково-жирової емульсії на основі свинини та соєвого порошку (1:1) і 1 % порошку карагінану на основі курячого фаршу; фарш 4 - 20 % білково-жирової емульсії на основі рослинної олії і 3 % порошку карагінану на основі яловичого фаршу. Введення соєвого білково-жирового збагачувача та порошку карагінану надає можливість скоротити втрати маси у порівнянні з контролем на 55 %. За органолептичними показниками найвищі оцінки одержав шніцель модифікований із курячого фаршу з додаванням соєвого порошку - 145 г та карагінану - 5 г, і котлети вдосконалені з яловичого фаршу з додаванням соєвого порошку - 120 г, карагінану - 30 г. Зроблено висновки, що впровадження в технологію м'ясних страв карагінану та соєвого порошку підвищує органолептичну оцінку страв, крім того, досягається оздоровчий ефект. Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.8-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Paska M. A study of toxic elements and radionuclides in semi-smoked sausages made with lentils, thyme, and juniper / M. Paska, I. Simonova, B. Galuch, I. Basarab, O. Masliichuk // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 4/11. - С. 50-55. - Бібліогр.: 24 назв. - англ.Розглянуто визначення токсичних елементів методами атомно-абсорбційної спектрометрії з атомізацією у полум'ї, колориметричним атомно-абсорбційним методом. Проведено визначення значень питомої об'ємної активності gamma-випромінювальних радіонуклідів у напівкопчених ковбасах із використанням м'яса птиці, сочевиці, чебрецю та ялівцю. Результатами дослідження встановлено, що за вмістом токсичних елементів і радіонуклідів розроблені напівкопчені ковбаси відповідають вимогам чинної нормативно-технічної документації України. Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.2-1с
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Paska M. Determining the effect of lupin flour and inula on the flow of metabolic processes in the organism / M. Paska, U. Drachuk, O. Masliichuk, V. Vovk // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 5/11. - С. 34-39. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.На білих мишах проведено вивчення токсичності люпинового борошна, кореня дивосилу та функціональних котлет. Досліджено, що люпинове борошно та дивосил не викликають катарального або геморагічного запалення шлунково-кишкового тракту та загибель мишей, отож є нетоксичними. У разі згодовування мишам котлет із 10 % вмістом люпинового борошна та 0,5 % дивосилу встановлено, що при патологоанатомічному розтині макроскопічних змін в органах і тканинах не виявлено. Маса органів є в межах норми та підтверджує, що даний продукт можна включати в раціон харчування людей. Індекс рубрикатора НБУВ: П857
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|