Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Mykhaylov V$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Mykhaylov V. A. 
Comparative Characterization of the Precambrian of the West-African Craton and the Ukrainian Shield = Сравнительная характеристика докембрия Западно-Африканского кратона и Украинского щита / V. A. Mykhaylov, D. N. Shcherbak // Минерал. журн. - 2000. - 22, № 5-6. - С. 11-17. - Библиогр.: 35 назв. - англ.

Найважливіші події в геологічній історії Західної Африки в докембрії пов'язані з архейським доебурнейським етапом, який включає леонійський (3,2 - 2,9) та ліберійський (2,9 - 2,6) цикли, і ранньопротерозойським ебурнейським етапом (2,2 - 1,8 млрд років). Провідну роль у геологічній будові та металогенії цього регіону відіграють Бірімійські метавулканічні та метаосадові відклади, які складають зеленокам'яні пояси. Головні металогенічні події також пов'язані з цим етапом. Ебурнейський металогенічний період у Західній Африці тривав близько 150 млн років від 2120 +- 41 (родовище Perkoa) до 2001 +- 17 (родовище Poura). Він має вікові аналоги в докембрії Українського щита. Це засвідчує глобальний характер і важливе практичне значення ранньопротерозойського тектонометалогенічного етапу для золотої та іншої мінералізації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Д432.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14166 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Mykhaylov V. A. 
The formations and gold metallogeny of the Early Proterozoic greenstone structures = Формационные комплексы и металлогения золота раннепротерозойских зеленокаменных структур / V. A. Mykhaylov, D. N. Shcherbak // Минерал. журн. - 2001. - 23, № 5-6. - С. 13-24. - Библиогр.: 67 назв. - англ.

Висвітлено, що докембрійські зеленокам'яні пояси (ЗКП) є одними з найстаріших активних структур земної кори. Їх вивчення як найважливіших металогенічних структур, що концентрують численні родовища золота, заліза, кольорових металів, урану, має велике теоретичне та практичне значення. ЗКП формувалися не тільки в археї, але й в палеопротерозої. Одним із типових регіонів розвитку протерозойських ЗКП є Західна Африка, де вони представлені вузькими вулканічними спорудами, оточеними осадовими басейнами. Найважливішим металогенічним періодом щодо золота та поліметалів у Західній Африці був Ебурнейський. Мінералізація пов'язана з регіональними розломами та ЗКП, що акреціювали до архейських ядер Леонійсько-Ліберійського щита в інтервалі 2,1 - 1,9 млрд. років тому. На інших докембрійських кратонах виділено аналогічні цикли, у тому числі в докембрії Українського щита. Це свідчить про глобальний характер і важливе практичне значення ранньопротерозойського тектоно-металогенічного етапу щодо золотої або іншої мінералізації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Д432.12-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14166 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Stepankova G. 
Influence of maize germ oilcake on processes of wheat dough ripening and bread quality and nutritional value = Вплив макухи зародків кукурудзи на процеси дозрівання пшеничного тіста та якість і харчову цінність хліба / G. Stepankova, S. Oliinyk, V. Mykhaylov, O. Neklesa // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 1. - С. 28-37. - Бібліогр.: 17 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Cherevko O. 
Improvement of a rotor film device for the production of high-quality multicomponent natural pastes / O. Cherevko, V. Mykhaylov, O. Zagorulko, A. Zahorulko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 2/11. - С. 11-17. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.

Вдосконалена система обігріву роторного плівкового апарату забезпечить прийнятний тепловий режим для виробництва композицій високоякісних багатокомпонентних природних паст. Підібрано рецептуру пасти з урахуванням оздоровчих властивостей, яка складається з яблука, журавлини та глоду. Визначено вплив кожної з домішки на зміну структури отримуваної продукції та підтверджено максимальне збереження природних цінностей у кінцевому багатокомпонентному напівфабрикаті.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Pavlyuk R. 
The study of bas complex in chlorophyll-containing vegetables and development of health-improving nanoproducts by a deep processing method / R. Pavlyuk, V. Pogarskaya, V. Mykhaylov, O. Bessarab, L. Radchenko, A. Pogarskiy, O. Telenkov, A. Radchenko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 2/11. - С. 48-56. - Бібліогр.: 28 назв. - англ.

Визначено комплекс БАР хлорофілвмісних овочів і розроблено оздоровчі нанопродукти з високим вмістом хлорофілу. Як інновацію використано комплексну дію на сировину процесів паротермічної обробки та механолізу з застосуванням нового покоління обладнання для теплової обробки та дрібнодисперсного подрібнення. Встановлено існування прихованих форм хлорофілів. Показано, що застосування зазначених інновацій надає можливість додатково вилучити хлорофіли з прихованої форми (в 2 - 2,3 разу більше).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.13-5 + Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Mykhaylov V. 
Influence of microbial polysaccharides on the formation of structure of protein-free and gluten-free flour-based products / V. Mykhaylov, O. Samokhvalova, Z. Kucheruk, K. Kasabova, O. Simakova, I. Goriainova, A. Rogovaya, I. Choni // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2019. - № 6/11. - С. 23-32. - Бібліогр.: 40 назв. - англ.

Формування структури окремих дієтичних хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, які повинні виготовлятися без пшеничного борошна, ускладнено через відсутність клейковини. Постійно триває пошук ефективних структуроутворювачів взамін клейковинних білків. Досліджено вплив мікробних полісахаридів (МПС) ксантану, енпосану і гелану на формування структури безклейковинного безбілкового хліба і безклейковинних маффінів. На фаринографі Брабендера досліджено здатність модельної безбілкової системи на основі кукурудзяного крохмалю утворювати тісто за умов додавання ксантану, енпосану та гелану в кількості 0,1 - 0,5 % до його маси. Встановлено, що за кількості 0,3 - 0,5 % усіх досліджених МПС утворюється тісто з показниками, які забезпечують формування необхідної структури тіста за відсутності клейковини. Досліджено вплив МПС на пружно-еластичні, пластично-в'язкі властивості безклейковинного тіста. Встановлено, що за рахунок додавання ксантану у безбілковому тісті зникають реопексні властивості. В'язкість безбілкового тіста з кількістю ксантану 0,3 - 0,5 % до маси крохмалю досягає значень, характерних для пшеничного хлібного тіста. У безклейковинному кондитерському тісті для маффінів достатньою є кількість МПС 0,1 % до маси готових виробів. У цьому випадку ефективна в'язкість збільшується у 2 - 3 разу для всіх досліджених МПС, що забезпечує потрібну консистенцію тіста для формування способом відсаджування. Досліджено показники якості випечених виробів з додаванням досліджуваних МПС. Показано, що їх використання у визначених кількостях призводить до збільшення питомого об'єму виробів і забезпечення пористої структури випечених виробів. Під час зберігання зменшується кришкуватість виробів, що свідчить про сповільнення процесів черствіння у безклейковинних системах із використанням ксантану, енпосану та гелану. Всі досліджувані МПС виявляють однаковий характер впливу на ті чи інші показники, але найбільшу дію виявляє ксантан, найменшу - гелан.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3 + Л865-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Mykhaylov V. 
Devising manufacturing techniques for making culinary meals using vegetable concentrates = Розробка технологічних способів приготування кулінарних страв з використанням овочевих концентратів / V. Mykhaylov, O. Mayak, A. Shevchenko, S. Prasol // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 6/11. - С. 45-51. - Бібліогр.: 23 назв. - англ.

It is known that the vegetable concentrates' composition includes dietary fibers, micro-elements, color-forming substances, which can be successfully used as a substitute for the main substance in a formulation. This paper reports the development of a technique to process vegetables into vegetable semi-finished products, the formulations of culinary meals based on vegetable concentrates, as well as the techniques of their heat treatment using electrocontact heating (ECH). A technique to process vegetables into vegetable semi-finished products using carrot as an example implies the separation of raw materials into juice and pomace followed by separate processing of each component. Depending on the technological tasks, it is possible to obtain a vegetable concentrate by mixing juice and dried pomace. The colorimetric quality assessment has helped establish the parameters for juice and pomace processing. A carrot-based concentrate has been studied in terms of the content of the dried pomace. It was established that adding it improves the quality of the product, namely the brightness and color purity become better. It has been proposed to use carrot pomace in the formulations for different culinary meals provided the heat treatment process is intensified by combining convective heating and ECH. Carrot pomace was used in formulations for several culinary meals (rice pudding, millet balls, as well as unleavened pastry). The combined thermal treatment of experimental products involving ECH provided several advantages in terms of the technological indicators, namely: the duration of heat treatment decreases by 20 - 40 %, the output increases by 10 - 20 %, and energy consumption decreases by 23 - 32 %, which is an argument for its application. Based on the organoleptic assessment, it was noted that, in addition to the taste inherent in these products, the resulting products acquired a kind of pleasant taste of carrot, the increased juiciness and tenderness, which can attract the consumer.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л992.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Cherevko O. 
Development of a thermal-radiation single-drum roll dryer for concentrated food stuff = Розробка терморадіаційної однобарабанної вальцьової сушарки для концентрованої харчової сировини / O. Cherevko, V. Mykhaylov, A. Zahorulko, A. Zahorulko, I. Gordienko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2021. - № 1/11. - С. 25-32. - Бібліогр.: 28 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.43-513

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського