Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Osokina N$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Osokina N. 
Substantiation of the use of spice plants for enrichment of wheat bread / N. Osokina, K. Kostetska, H. Gerasymchuk, V. Voziian, L. Telezhenko, O. Priss, V. Zhukova, V. Verkholantseva, N. Palyanichka, D. Stepanenko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 4/11. - С. 16-22. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.

Проведено дослідження можливості застосування малопоширених пряносмакових рослин під час виготовлення хліба пшеничного. Експериментально обгрунтовано та впроваджено заміну частини рецептурної кількості борошна на висушені і розмелені ефіроносні, технічні, пряно-смакові та овочеві рослини під час виготовлення хліба. За визначеними фізико-хімічними, органолептичними показниками хліба підтверджено можливість виготовлення хліба з додаванням рослин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Osokina N. 
Elucidation of the mechanism that forms breadbaking properties of the spelt grain / N. Osokina, V. Liubych, L. Novak, T. Pushkariova-Bezdil, O. Priss, V. Verkholantseva, O. Нrуhorenko, V. Pusik, L. Pusik // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 2/11. - С. 39-47. - Бібліогр.: 23 назв. - англ.

Теоретично обгрунтовано та експериментально підтверджено технологічні властивості зерна 16 сортів і ліній пшениці спельти. Проаналізовано відмінності між якістю хліба з борошна вищого сорту та обойного; показано актуальність диференційованого підходу до технологічних властивостей борошна для його виробництва. На підставі досліджень фізико-хімічних, органолептичних показників хліба підтверджено можливість перспективного використання зерна пшениці спельти в технології хлібопекарської продукції для розширення асортименту і підвищення якості виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.2-106.7 + Л83-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Osokina N. 
Effect of electromagnetic irradiation of emmer wheat grain on the yield of flattened wholegrain cereal = Удосконалення процесу опромінення електромагнітним полем зерна пшениці полби під час виробництва крупи плющеної цільнозернової / N. Osokina, V. Liubych, V. Novikov, I. Leshchenko, V. Petrenko, S. Khomenko, V. Zorunko, O. Balabak, V. Moskalets, T. Moskalets // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 6/11. - С. 17-26. - Бібліогр.: 38 назв. - англ.

The effect of water-heat treatment and time of electromagnetic irradiation on the yield and quality of flattened wholegrain cereal from emmer wheat is investigated. A comparative analysis of cereal yield and cooking time at different moisture contents and time of electromagnetic irradiation of grain before flattening is carried out. The degree of influence of the investigated factors on the total yield of flattened wholegrain cereal and highgrade flattened cereal is determined. The effect of electromagnetic irradiation on the yield of high-grade flattened cereal is significant. Moistening does not affect the overall cereal yield. The highest total yield of cereal was obtained after grain irradiation for 20 - 80 s, and the lowest - after 180 s. The highest yield of high-grade flattened cereal was obtained with an irradiation time of 80 - 100 s, while the lowest - 20 s. Moistening of emmer wheat grain by 1,0 % allows increasing the yield of high-grade flattened cereal from 89,6 to 92,3 %. In this case, the optimal irradiation time is reduced from 100 to 80 s. It is found that emmer wheat grain cereal is of high culinary quality. The cooking time of high-grade cereal is reduced as a result of moistening and electromagnetic irradiation of grain. With short-term electromagnetic irradiation of grain (20 s), the cooking time of high-grade cereal is 19,1 minutes, and after long-term (180 s) it decreased to 15,9 minutes. The use of optimal processing parameters (moistening by 1,0 %, irradiation for 80?100 s) provides the 91,7 - 92,3 % yield of high-grade wholegrain flattened cereal with a culinary score of 7,3 points. The cereal quality meets the requirements of DSTU 76992015. The difference from the classical method is the use of unhulled emmer wheat grain. The developed recommendations can be used by enterprises to intensify production.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л823.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Osokina N. 
Development of temperature regime of storage of frozen black currants = Розробка температурного режиму зберігання заморожених плодів чорної смородини / N. Osokina, K. Kostetska, O. Herasymchuk, H. Tkachenko, H. Podpriatov, L. Pusik, N. Falendysh, I. Bobel, K. Belinska // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2021. - № 2/11. - С. 33-40. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського