Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Ukrainets A$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11

      
Категорія:    
1.

Aksimentyeva O. I. 
Metallic behaviour of the conductivity in the polyaniline - poly-(methylmethacrylate) nanoscale blends / O. I. Aksimentyeva, O. I. Konopelnyka, B. R. Tsizb, A. M. Ukrainets, V. A. Shapovalov // Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології. - 2007. - 5, вип. 1. - С. 259-266. - Библиогр.: 12 назв. - англ.

Наномасштабні полімерні елементи сполучення, що базуються на провідному поліаніліні (ПАні) і діелектричній поліметилметакрилатовій (ПММА) матриці, приготовлено ультразвуковим диспергуванням полімерних розчинів. Виявлено, що залежність питомої об'ємної провідності від вмісту ПАні в елементах сполучення (сумішах) ПАні - ПММА можна описати перколяційною моделлю з надзвичайно низьким перколяційним "порогом" в інтервалі 0,8 - 2,0 % (об.). Питома об'ємна провідність сумішей ПАні - ПММА проявляє металічний тип поведінки за вмісту ПАні 2 - 5 % і напівпровідникову поведінку - за більш високого вмісту. У термомеханічних дослідженнях підтверджено присутність сильної взаємодії між провідним полімером і лінійними ланцюжками ПММА.


Індекс рубрикатора НБУВ: В371.236

Шифр НБУВ: Ж72631 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Ukrainets A. I. 
Antioxidant plant extracts in the meat processing industry = Антиоксидантні рослинні екстракти у м'ясопереробній промисловості / A. I. Ukrainets, V. M. Pasichny, Yu. V. Zheludenko // Biotechnologia Acta. - 2016. - 9, № 2. - С. 19-27. - Бібліогр.: 24 назв. - англ.

В огляді наголошено на важливості використання антиоксидантів для мінімізації окисних змін, що можуть негативно впливати на якість м'яса та м'ясних продуктів, спричинювати зміни в їх сенсорних і харчових властивостях. Передусім це стосується натуральних антиоксидантів на основі рослинних екстрактів, які можуть становити альтернативу традиційним антиоксидантам завдяки високому вмісту фенольних сполук. Дані літератури свідчать, що у м'ясних продуктах екстракти броколі, розмарину, м'яти, виноградних кісточок та зеленого чаю спричиняють значний антиоксидантний вплив. Екстракти броколі та виноградних кісточок мають більш виражені антиоксидантні властивості у порівнянні із синтетичними антиоксидантами. Екстракт ламінарину/фукоїдану справляє проокисну дію на пероксидацію ліпідів. Ефірні олії L. angustifolia і M. piperita ефективно пригнічують E. coli O157:H7 і S. aureus у січеному яловичому м'ясі. Спиртовий екстракт із висушеного листя орегано містить найбільшу кількість загальних фенолів, однак не виявляє антиоксидантних властивостей. Екстракти розмарину, апельсину, лимону, каррі та м'яти позитивно впливають на колір м'ясопродукту. Вибираючи натуральні антиоксиданти, слід брати до уваги вплив їх на сенсорні та якісні показники харчової продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ukrainets A. 
Oleoresins effect on cooked poultry sausages microbiological stability = Влияние олеорезинов на микробиологическую стабильность вареных сосисок с мяса птицы / A. Ukrainets, V. Pasichniy, Yu. Zheludenko, S. Zadkova // Ukr. Food J.. - 2016. - 5, № 1. - С. 124-134. - Бібліогр.: 30 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1/9-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Ukrainets A. 
Effect of collagen based protein isolate "Belkozine" on biological value of boiled sausages = Вплив колагенового білка "Білкозин" на біологічну цінність варених ковбас / A. Ukrainets, V. Pasichniy, M. Polumbryk, M. Polumbryk // Ukr. Food J.. - 2016. - 5, № 4. - С. 724-731. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Pasichnyi V. 
Optimization of the canned poultry meat sterilization formula with hydrocolloids / V. Pasichnyi, A. Ukrainets, D. Shvedyuk, H. M. Al-Hashimi, Yu. Matsuk // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 4/11. - С. 29-34. - Бібліогр.: 16 назв. - англ.

Наведено дослідження оптимізації процесу стерилізації м'ясних консервів із використанням м'яса курчат-бройлерів, перепелів і гідроколоїдів залежно від фізико-хімічних та органолептичних показників. Розглянуто особливості застосування м'яса перепелів у рецептурах м'ясних консервів із м'яса птиці з застосуванням гідроколоїдів. Проведено порівняння впливу процесу стерилізації на показники м'яса курчат-бройлерів і перепелів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л962.307

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Sukmanov V. 
Research of extraction of biologically active substances from grape pomace by subcritical water / V. Sukmanov, A. Ukrainets, V. Zavyalov, A. Marynin // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 5/11. - С. 70-80. - Бібліогр.: 44 назв. - англ.

Досліджено процес вилучення біологічно активних речовин із виноградних вичавок субкритичною водою. Ідентифіковано наявність галової кислоти і фурфуролу. Встановлено вплив технологічних параметрів процесу екстрагування (розмір фракції сухих виноградних вичавок, температуру, тиск, гідромодуль) на антиоксидантну активність екстрактів, вихід сухих речовин, загальний вихід поліфенолів, винно-кислих сполук, редукуючих речовин. Визначено раціональні параметри даного процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.091

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Pasichnyi V. 
Research into efficiency of pasterization of boiled sausage products in order to improve their storage term / V. Pasichnyi, A. Ukrainets, O. Khrapachov, A. Marynin, R. Sviatnenko, O. Moroz // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 6/11. - С. 21-28. - Бібліогр.: 34 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.105

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Frolova N. 
Separation of terpenes from lemon essential oil by selective fractionation under a vacuum / N. Frolova, A. Ukrainets, I. Sylka, A. Nemirich, O. Kuzmin // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2019. - № 2/11. - С. 32-36. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л682.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Ukrainets A. 
Investigation of oxygen scavengers influence on cooked sausages stability = Дослідження впливу поглиначів кисню на стабільність варених сосисок / A. Ukrainets, V. Pasichniy, A. Marynin, Yu. Zheludenko // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 4. - С. 768-777. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.108

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Ukrainets A. 
Investigation of oxygen scavengers influence on cooked sausages stability = Дослідження впливу поглиначів кисню на стабільність варених сосисок / A. Ukrainets, V. Pasichniy, A. Marynin, Yu. Zheludenko // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 4. - С. 768-777. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.108

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Frolova N. 
Efficiency of gas chromatographic analysis of terpens and terpenoids of sources of aromatic substances, taking into account the polarity of the stationary phase = Eфективність газохроматографічного аналізу терпенів і терпеноїдів як джерел ароматичних речовин з урахуванням полярності нерухомої фази / N. Frolova, A. Ukrainets, O. Niemirich, O. Melnyk, I. Ustymenko // Ukr. Food J.. - 2020. - 9, № 3. - С. 664-676. - Бібліогр.: 38 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г292-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського