Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>I=Ж68821<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 18
Представлено документи з 1 до 18

      
Категорія:    
1.

Галузь хлібопродуктів на порозі III тисячоліття : Матеріали III міжнар. наук.-практ. конф. / ред.: М. Д. Захаров. - О., 2001. - 371 с. - (Наук. пр. Одес. держ. акад. харч. технологій; Вип. 21). - укp.

Охарактеризовано вплив мікрохвильового поля на посівні та урожайні якості насіння злакових, олійних та овочевих культур. Представлено енергоощадну технологію сушіння зерна в зерносушарках малої продуктивності. Проаналізовано сучасний стан і перспективи використання продуктів переробки сої у хлібопекарській, макаронній, кондитерській і харчоконцентратній промисловості. Значну увагу приділено кормовим препаратам жиророзчинних вітамінів, новим технологіям борошняних кондитерських виробів з домішками біологічно активної дії, зоотехнічній ефективності використання комбікормів, збагачених сапонітом, а також режимам пропарювання зернових культур.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я43(0)

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 27 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2004. - 322 с. - укp.

Розглянуто питання розробки й удосконалення нових технологій харчової та зернопереробної промисловості, нових видів харчових продуктів з нетрадиційних видів сировини, високоефективного обладнання процесів та апаратів, теорії, методів їх розрахунку і проектування, автоматизації виробничих процесів харчових та зернопереробних виробництв. Визначено параметри малогабаритних установок для виробництва соняшникової олії. Описано фізико-технологічні властивості гірчиці. Висвітлено перспективи застосування штучного холоду для збереження зерна, проблеми виробництва вологих комбікормів для домашніх тварин в Україні. Викладено методику розрахунку витрат енергії на технологічний процес змішування комплексних наповнювачів преміксів. Проаналізовано вплив ступеня концентрування на якість яблучного соку. Наведено порівняльну характеристику технологічних властивостей сої, результати аналітичних досліджень умов низькотемпературної кристалізації харчових розчинів.

Рассмотрены вопросы разработки и усовершенствования новых технологий пищевой и зерноперерабатывающей промышленности, новых видов пищевых продуктов из нетрадиционных видов сырья, высокоэффективного оборудования процессов и аппаратов, теории, методов их расчёта и проектирования, автоматизации производственных процессов пищевых и зерноперерабатывающих производств. Определены параметры малогабаритных установок для производства подсолнечного масла. Описаны физико-технологические свойства горчицы. Освещены перспективы применения искусственного холода для сохранения зерна, проблемы производства влажных комбикормов для домашних животных в Украине. Изложена методика расчёта расходов энергии на технологический процесс смешивания комплексных наполнителей премиксов. Проанализировано влияние степени концентрирования на качество яблочного сока. Приведены сравнительная характеристика технологических свойств сои, результаты аналитических исследований условий низкотемпературной кристаллизации пищевых растворов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Наукові праці Одеської державної академії харчових технологій. Вип. 23 / ред.: М. Д. Захаров. - О., 2002. - 289 с. - рус.

Освещены интегральные показатели оценки качества пищевых продуктов и добавок. Проанализированы современное состояние и проблемы асептического консервирования плодоовощных продуктов. Изложены концептуальные и практические аспекты технологий пищевых продуктов растительного происхождения. Приведены результаты исследования влияния сортовых особенностей баклажанов на их пригодность к продолжительному хранению. Исследовано влияние основных параметров процесса производства концентратов соусов на их качество. Описаны современные технологии виноделия.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Наукові праці Одеської державної академії харчових технологій. Вип. 24 / ред.: М. Д. Захаров. - О., 2002. - 419 с. - рус.

Освещено влияние температуры прорастания на изменение качества зерна. Проанализированы перспективы использования различных холодильных систем для хранения зерна. Приведены результаты исследования эффективности очистки сои, а также работ по низкочастотной магнитной обработке семян сельскохозяйственных культур, созданию микроволновой технологии предпосевной обработки семян. Значительное внимание уделено проблемам повышения качества зернопродуктов. Рассмотрены вопросы разработки технологии производства пластифицированных зерновых продуктов с использованием микроволновой обработки, схемы двухсортного помола зерна пшеницы на центробежных вальцовых станках, а также технологии природных метилтрансферазных добавок из зернового сырья. Описана технология производства биологически активных добавок на основе продуктов переработки зерна. Изложены теоретические и практические аспекты технологии пшеничного хлеба. Изучены влияние белковых концентратов на качество пшеничного теста и хлеба, белкового улучшителя на структурно-механические свойства пшеничного теста и качество хлеба. Приведены рекомендации по производству хлеба в мини-пекарнях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 25 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2003. - 257 с. - укp.

Висвітлено біологічну цінність хлібобулочних виробів з ароматичними наповнювачами. Проаналізовано вплив харчових волокон на перетравлення основних нутрієнтів екструдованих зернових продуктів, біохімічного складу фруктанвмісних домішок на якість хлібобулочних виробів. Описано структуротвірні властивості екстрактів топінамбуру, цукрозамінника з нетрадиційної сировини для дієтичних консервованих продуктів. Розкрито вплив кисню та складу плодових соків на окислювальні перетворення біологічно активних речовин, вакуумної обробки та способу вилучення яблучного соку на його характеристики. Наведено класифікацію обладнання для вилучення сусла з винограду. Викладено наукові засади проектування упаковки для харчових продуктів.

Освещена биологическая ценность хлебобулочных изделий с ароматическими наполнителями. Проанализировано влияние пищевых волокон на переваривание основных нутриентов экструдированных зерновых продуктов, биохимического состава фруктансодержащих добавок на качество хлебобулочных изделий. Описаны структурообразуемые свойства экстрактов топинамбура, сахарозаменителя с нетрадиционного сырья для диетических консервированных продуктов. Изучено влияние кислорода и состава плодовых соков на окислительные преобразования биологически активных веществ, вакуумной обработки и способа извлечения яблочного сока на его характеристики. Приведена классификация оборудования для извлечения сусла с винограда. Изложены научные основы проектирования упаковки для пищевых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 28, т. 1 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2006. - 225 с. - укp.

Проаналізовано гігроскопічні властивості комплексних наповнювачів преміксів, особливості технології підготовки сировини в процесі виробництва вологих комбікормів для домашніх тварин. Розглянуто питання розробки технології виробництва вітамінної кормової домішки "Лекавіт", використання пектинового екстракту і концентрату для виробництва фруктово-молочних напоїв, конструювання висококалорійних напоїв з рослинної сировини. Висвітлено перспективи удосконалення процесів очистки соняшникової олії на основі фільтрування, фізико-механічні властивості та теплофізичні характеристики насіння сої.

Проанализированы гигроскопические свойства комплексных наполнителей премиксов, особенности технологии подготовки сырья в процессе производства влажных комбикормов для домашних животных. Рассмотрены вопросы разработки технологии производства витаминной кормовой примеси "Лекавит", использования пектинового экстракта и концентрата для производства фруктово-молочных напитков, конструирования высокалорийных напитков из растительного сырья. Освещены перспективы усовершенствования процессов очистки подсолнечного масла на основе фильтрования, физико-механические свойства и теплофизические характеристики семян сои.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 28, т. 2 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2006. - 428 с. - укp.

Проаналізовано вплив технологічних параметрів на процес гранулоутворення азотно-гумінових добрив. Висвітлено структуру математичного опису багатофакторних процесів гранулоутворення в дисперсних системах. Розглянуто питання удосконалення віброекструзії фібробетону, процесів газосепарації та газосепараційного обладнання нафтогазопереробних виробництв. Наведено результати дослідження кінетики біохімічних та тепломасообмінних процесів ферментативного гідролізу білків для використання в продуктах спеціалізованого лікувально-профілактичного харчування. Описано методи інтенсифікації процесу екстракції рослинної сировини лікувального призначення, альтернативні технології у молочному виробництві. Вивчено вплив високого тиску на спектральні характеристики печінкового паштету, теплофізичні властивості м'ясних і рибних модельних фаршів з топінамбуром, ступінь гідратації амаранту на фізико-хімічні показники модельних ковбасних фаршів.

Проанализировано влияние технологических параметров на процесс гранулообразования азотно-гуминовых удобрений. Освещена структура математического описания многофакторных процессов гранулообразования в дисперсных системах. Рассмотрены вопросы усовершенствования виброэкструзии фибробетона, процессов газосепарации и газосепарационного оборудования нефтегазоперерабатывающих производств. Приведены результаты исследования кинетики биохимических и тепломассообменных процессов ферментативного гидролиза белков для использования в продуктах специализированного лечебно-профилактического питания. Представлены методы интенсификации процесса экстракции растительного сырья лечебного назначения, альтернативные технологии в молочном производстве. Изучены влияния высокого давления на спектральные характеристики печеночного паштета, теплофизические свойства мясных и рыбных модельных фаршей с топинамбуром, степень гидратации амаранта на физико-химические показатели модельных колбасных фаршей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 29, т. 1 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2006. - 224 с. - рус.

Розглянуто питання інтенсифікації екстрагування в технології виробництва розчинної кави, застосування інформаційних технологій для розробки рецептур м'ясних продуктів. Проаналізовано технологію виробництва пряженого молока інтенсифікованим способом, нові напрямки у технології виробництва карамельних барвників, фізико-хімічні властивості сипких консервів. Наведено результати експериментальних досліджень мікрохвильової обробки виноматеріалів, хіміко-технологічну оцінку яблук для визначення їх придатності до переробки на некріплені виноматеріали.

Рассмотрены вопросы интенсификации экстрагирования в технологии производства растворимого кофе, применения информационных технологий для разработки рецептур мясных продуктов. Проанализированы технология производства пряженного молока интенсифицированным способом, новые направления в технологии производства карамельных красителей, физико-химические свойства сыпучих консервов. Приведены результаты экспериментальных исследований микроволновой обработки виноматериалов, химико-технологическая оценка яблок для определения их пригодности к переработке на некрепленные виноматериалы.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 29, т. 2 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2006. - 345 с. - рус.

Проаналізовано основні напрямки удосконалення технології активного вентилювання та сушіння зерна. Описано технологічні властивості зерна "Житниця" з різних регіонів вирощування, технологію переробки вологих кормів у складі кормової продукції, способи зневоднення кормової білково-вітамінної суміші. Розглянуто питання розробки технології виробництва хлібобулочних виробів з пластівцями з пшеничних зародків, використання біологічно активної домішки "Глюкорн-100" в технології пшеничного хліба. Визначено вплив лактитолу на тепломасообмінні процеси в технології борошняних кондитерських виробів, рецептурного складу на властивості тіста та якість хліба з тритикалевого борошна.

Проанализированы основные направления усовершенствования технологии активного вентилирования и сушки зерна. Описаны технологические свойства зерна "Житница" с разных регионов выращивания, технология переработки влажных кормов в составе кормовой продукции, способы обезвоживания кормовой белково-витаминной смеси. Рассмотрены вопросы разработки технологии производства хлебобулочных изделий с хлопьями с пшеничных зародышей, использования биологически активной примеси "Глюкорн-100" в технологии пшеничного хлеба. Определены влияние лактитола на тепломассообменные процессы в технологии мучных кондитерских изделий, рецептурного состава на свойства теста и качество хлеба с тритикалевой муки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 30, т. 1 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2007. - 245 с. - рус.

Визначено температурний коефіцієнт внутрішньодифузійного процесу екстрагування з рослинної сировини. Проаналізовано процес гранулоутворення мінерально-гумінових твердих композитів. Наведено результати дослідження мінімальної густини зрошення в роторно-плівковому апараті. Описано енергозберігальну технологію очищення спиртових розчинів природними адсорбентами, безвідходну технологію отримання каротиновмісної пасти. Розглянуто питання удосконалення процесів тепломасообміну в технологіях розпилювального зневоднення нефракціонованої рослинної сировини.

Определен температурный коэффициент внутридиффузионного процесса экстрагирования из растительного сырья. Проанализирован процесс гранулообразования минерально-гуминовых твердых композитов. Приведены результаты исследования минимальной плотности орошения в роторно-пленочном аппарате. Описаны энергосберегающая технология очистки спиртовых растворов природными адсорбентами, безотходная технология получения каротиносодержащей пасты. Рассмотрены вопросы усовершенствования процессов тепломассообмена в технологиях распиловочного обезвоживания нефракционированного растительного сырья.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 30, т. 2 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2007. - 394 с. - рус.

Висвітлено питання зберігання і технології переробки зерна, виготовлення зернових і хлібопекарських виробів та комбікормів, удосконалення технологічних процесів, обладнання та засобів автоматизації зернопереробних і харчових виробництв. Проаналізовано хімічний склад гречаної крупи у процесі обробки полями надвисокої частоти. Визначено ступінь протікання окиснювальних та гідролітичних процесів під час зберігання вітамінної кормової домішки "Лекавіт". Описано гігроскопічні властивості насіння гірчиці, технологію пшеничного хліба на хмельових дріжджах. Вивчено вплив топінамбуру та ксампану на реологічні властивості бісквітного тіста.

Освещены вопросы хранения и технологии переработки зерна, изготовления зерновых и хлебопекарных изделий и комбикормов, усовершенствования технологических процессов, оборудования и средств автоматизации зерноперерабатывающих и пищевых производств. Проанализирован химический состав гречневой крупы в процессе обработки полями сверхвысокой частоты. Определена степень протекания окислительных и гидролитических процессов в период хранения витаминной кормовой примеси "Лекавит". Описаны гигроскопические свойства семян горчицы, технология пшеничного хлеба на хмелевых дрожжах. Изучено влияние топинамбура и ксампана на реологические свойства бисквитного теста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 31, т. 1 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2007. - 256 с. - рус.

Висвітлено біотехнологічні аспекти виробництва продуктів функціонального призначення та БАД. Проведено рентгеноструктурний аналіз крохмалю водяного горіха. Визначено вміст біологічно активних речовин у морській водорості зостера. Розглянуто питання створення та розробки нового високоефективного обладнання, процесів і апаратів, теорії, методів їх розрахунку та проектування. Наведено результати дослідження гідродинаміки дрібнодисперсного матеріалу, вивчено вплив в'язкісної та інерційної складових на гідравлічний опір стаціонарного шару даного матеріалу. Описано інтелектуальні системи керування технологічними процесами в харчовій промисловості.

Освещены биотехнологические аспекты производства продуктов функционального назначения и БАД. Проведен рентгеноструктурный анализ крахмала водного ореха. Определено содержание биологически активных веществ в морской водоросли зостера. Рассмотрены вопросы создания и разработки нового высокоэффективного оборудования, процессов и аппаратов, теории, методов их расчёта и проектирования. Приведены результаты исследования гидродинамики мелкодисперсного материала, изучено влияние вязкостной и инерционной составных на гидравлическое сопротивление стационарного слоя данного материала. Описаны интеллектуальные системы управления технологическими процессами в пищевой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 31, т. 2 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2007. - 272 с. - рус.

Висвітлено проблеми зберігання та переробки рослинної сировини і гідробіонів. Розглянуто питання контролю якості соків, напоїв, цукатів у виробництві, розробки фруктово-овочевих нектарів з використанням пектинового концентрату. Проаналізовано вплив біополімерів сировини на стабільність концентрованого яблучного соку. Викладено концептуальні напрямки державного регулювання асортименту продуктів дитячого харчування. Визначено ефективність інноваційно-інвестиційного розвитку харчових виробництв. Описано систему державного регулювання інноваційної діяльності в Україні, кваліметричну модель оцінки інвестиційної привабливості харчових підприємств на основі системи потенціальних факторів, проведено оцінку конкурентоспроможності даних підприємств.

Освещены проблемы хранения и переработки растительного сырья и гидробионов. Рассмотрены вопросы контроля качества соков, напитков, цукатов в производстве, разработки фруктово-овощных нектаров с использованием пектинового концентрата. Проанализировано влияние биополимеров сырья на стабильность концентрированного яблочного сока. Изложены концептуальные направления государственного регулирования ассортимента продуктов детского питания. Определена эффективность инновационно-инвестиционного развития пищевых производств. Описаны система государственного регулирования инновационной деятельности в Украине, квалиметрическая модель оценки инвестиционной привлекательности пищевых предприятий на основе системы потенциальных факторов, проведена оценка конкурентоспособности данных предприятий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 33 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2008. - 234 с. - рус.

Проаналізовано вплив денітрифікувальних культур на зниження залишкового нітриту в варених ковбасах, кісткової пасти, подрібненої в електромагнітному полі, на тривалість термічної обробки ковбасних виробів. Розглянуто питання про збільшення термінів зберігання м'ясних напівфабрикатів, створення та впровадження прогресивних технологій і ефективного обладнання для одержання нових функціональних оздоровчих харчових продуктів. Описано мікроструктуру порошку з насіння льону та визначено її вплив на структуру та консистенцію вершкового масла. Обгрунтовано раціональні параметри процесу карамелізації наноретентату підсирної сироватки.

Проанализированы влияние денитрифицирующих культур на снижение остаточного нитрита в варенных колбасах, костной пасты, измельченной в электромагнитном поле, на продолжительность термической обработки колбасных изделий. Рассмотрены вопросы об увеличении сроков хранения мясных полуфабрикатов, создании и внедрении прогрессивных технологий и эффективного оборудования для получения новых функциональных оздоровительных пищевых продуктов. Описана микроструктура порошка из семян льна и определено её влияние на структуру и консистенцию сливочного масла. Обоснованы рациональные параметры процесса карамелизации наноретентата подсырной сыворотки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я54(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 34, т. 1 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2008. - 356 с. - рус.

Проаналізовано вплив режимів водотеплової обробки на якість гречаної крупи, визначено режими очистки насіння амаранту. Описано процес нагріву насіння соняшнику за допомогою інфрачервоного випромінювання. Наведено порівняльні характеристики фізичних властивостей голозерного ячменю та деяких зернових культур. Розглянуто питання вдосконалення технології підготовки зернової сировини за виробництва повноцінних комбікормів. Висвітлено перспективи раціональної технології випікання дрібноштучних булочних виробів на торгівельних підприємствах. Розкрито біотехнологічні аспекти приготування хлібобулочних виробів з використанням хмельових дріжджів.

Проанализированы влияние режимов водотепловой обработки на качество гречневой крупы, определены режимы очистки семян амаранта. Описан процесс нагрева подсолнечника с помощью инфракрасного излучения. Приведены сравнительные характеристики физических свойств голозерного ячменя и некоторых зерновых культур. Рассмотрены вопросы усовершенствования технологии подготовки зернового сырья при производстве полноценных комбикормов. Освещены перспективы рациональной технологии выпекания мелкоштучных булочных изделий на торговых предприятиях. Раскрыты биотехнологические аспекты приготовления хлебобулочных изделий с использованием хмелевых дрожжей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я54(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Вип. 34, т. 2 / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2008. - 254 с. - рус.

Описано прогресивні методи попередньої обробки яблук для одержання збагачених соків і нопоїв. Розглянуто питання одержання високоякісних фруктово-овочевих соків за скороченим технологічним циклом, використання екстракту стевії як замінника цукру під час виробництва нових видів харчових продуктів. Вивчено механізм впливу заморожування та механоактивації на трансформацію біополімерів і драглетвірні властивості паст із ягід, вплив структурно-механічних характеристик плодів перцю солодкого на процес видалення насіння. Проаналізовано перспективи первинної переробки плодів кісточкових культур без попередньої термообробки.

Описаны прогрессивные методы предварительной обработки яблок для получения обогащенных соков и напитков. Рассмотрены вопросы получения высококачественных фруктово-овощных соков по сокращенным технологическим циклам, использования экстракта стевии как заменителя сахара при производстве новых видов пищевых продуктов. Изучены механизм влияния замораживания и механоактивации на трансформацию биополимеров и драглеобразующие свойства паст из ягод, влияние структурно-механических характеристик плодов перца сладкого на процесс удаления семян. Проанализированы перспективы первичной переработки плодов косточковых культур без предварительной термообработки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я54(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Сучасні проблеми холодильної і кріогенної техніки : матеріали Міжнар. наук.-техн. конф., 2009 р., Одеса / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2009. - 256 с. - (Наук. пр. Одес. нац. акад. харч. технологій; Вип. 35, т. 1). - укp. - рус.

Проаналізовано процеси екстрагування на основі мікрохвильового нагрівання, блочного виморожування виноградних виноматеріалів. Висвітлено досягнення мікробіологічної та реологічної стабільності заморожених фруктових десертів. Визначено раціональні параметри екстракції інгібітору панкреатичної ліпази з насіння рапсу та технологію БАД на його основі, фактори впливу на інтенсивність тепловіддачі під час кипіння розчинів холодоагент/масло. Розкрито науково-технічні основи створення енергозберігаючих побутових абсорбційних холодильних приборів (АХП). Розглянуто питання розробки методики розрахунку транспортних АХП для безперервних холодильних процесів. Описано суднові струминні тепловикористовуючі холодильні установки технологічного призначення.

Проанализированы процессы экстрагирования на основе микроволнового нагрева, блочного вымораживания виноградных виноматериалов. Освещены достижения микробиологической и реологической стабильности замороженных фруктовых десертов. Определены рациональные параметры экстракции ингибитора панкреатической липазы из семян рапса и технология БАД на его основе, факторы влияния на интенсивность теплоотдачи при кипении растворов холодоагент/масло. Раскрыты научно-технические основы создания энергосберегательных бытовых абсорбционных холодильных приборов (АХП) для непрерывных холодильных процессов. Описаны судовые лучевые теплоиспользуемые холодильные установки технологического назначения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л112.3я54(4Укр)3 + Л813.7я54(4Укр)3 + З392я54(4Укр)3 + З855я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Сучасні проблеми холодильної техніки і технології : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф, присвяч. 90-річчю з дня народж. проф. В. Ф. Чайковського, 2011 р., Одеса / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2011. - 316 с. - (Наук. пр. Одес. нац. акад. харч. технологій; Вип. 39, т. 1). - укp.

Висвітлено актуальні питання холодильної та кріогенної техніки. Розкрито проблеми створення, дослідження та використання нових матеріалів і конструктивних елементів холодильних машин і установок. Досліджено особливості теплообміну в наноструктурах, нанорідині та нанотехнології. Показано можливості застосування низькотемпературних технологій в харчовій і переробній промисловості. Запропоновано методику та пристрій енергетичного тестування компресійного холодильного приладу. Розроблено систему охолодження суднового електрогенератора та повітря на вході приводного дизеля на базі турбодетандера. Висвітлено питання розробки та дослідження комбінованого побутового холодильника з автономним блоком гарячого водопостачання. Проаналізовано вплив режимів вакуумного охолодження на збереження та якість плодів черешні. Проведено моніторинг ринку виробництва та споживання замороженої плодоовочевої продукції в Україні та світі. Наведено математичну модель дихання яблук з урахуванням динаміки концентрації етилену. Досліджено якість пророщеного зерна сочевиці за умов холодильного зберігання. Оприлюднено результати дослідження поліфенольних сполук у водних екстрактах чаю та кави. Увагу приділено питанням екологічного контролю харчових продуктів і виробництв.


Індекс рубрикатора НБУВ: З392 я431(4Укр)3 + Л813.7 я 431(4Укр)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського