Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (2)Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (29)Книжкові видання та компакт-диски (80)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>K=М'ЯСНІ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 121
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Балабанова І. О. 
Відгодівельні та м'ясні якості молодняка свиней різних класів розподілу / І. О. Балабанова // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 1999. - № 6. - С. 73-74. - укp.

Тварини всіх класів розподілу характеризувалися достатньо високими відгодівельними якостями. Найвищі показники відгодівельних якостей отримано тваринами класу М (+++-), вони мали серед піддослідних найменший вік досягнення живої маси 100 кг, середньодобовий приріст переважав тварин класу М(---) за менших витрат корму на 0,75 к.од. Свині класу М (-+-) мали менший середньодобовий приріст за найбільших витрат корму. За забійним виходом тварини класу М (++) та класу М (+-) переважали тварин класу М(--) на 1,2-1,9 %, але ця різниця була незначною. Встановлено, що піддослідні тварини усіх класів не мали різниці за показниками м'яса в туші. Це пояснюється тим, що тварини всіх класів належать до однієї породи.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-65,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Серветник С. С. 
Відгодівельні і м'ясні якості української степової білої породи з урахуванням комбінаційної здатності / С. С. Серветник // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2001. - № 2-3. - С. 64-65. - укp.

Наведено результати досліджень відгодівельних і м'ясних якостей свиней української степової білої породи з урахуванням комбінаційної здатності (загальної та специфічної) ліній Степняка, Асканійця, Мирного й Арсенала за умов племзаводу державно-експериментальної агрофірми "Асканія-Нова".


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-60

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Рибалко В. П. 
Створення популяції червоно-поясних свиней м'ясного напрямку продуктивності / В. П. Рибалко, В. М. Нагаєвич // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2000. - № 6. - С. 59-61. - укp.

Викладено шляхи й особливості створення з 1976 р. спеціалізованої червоно-поясної лінії м'ясних свиней з використанням таких генотипів, як велика біла, полтавська м'ясна, гемпшир, ландрас і дюрок. У популяції створено 7 ліній кнурів і 7 родин свиноматок. Гібридний молодняк, отриманий від кнурів спеціалізованої м'ясної лінії, має поліпшені відгодівельні і м'ясні якості, характеризується швидкостиглістю.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65 червоно-поясна

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сучасні проблеми екології та гігієни виробництва продукції тваринництва / ред.: Л. П. Середа. - Вінниця, 2000. - 203 с. - (Зб. наук. пр. Вінниц. держ. аграр. ун-ту; Вип. 8, т. 1). - укp.

Досліджено вплив довготривалої дії малих доз радіації низької інтенсивності на організм великої рогатої худоби. Розглянуто особливості вуглеводно-жирового обміну в бугайців абердин-ангуської породи залежно від рівня енергетичного живлення. Окреслено шляхи одержання екологічно чистої тваринницької продукції в регіонах України з високим рівнем важких металів у довкіллі. Проаналізовано м'ясні та забійні якості свиней червоно-поясної спеціалізованої лінії різних фенотипів, а також біохімічні показники сироватки крові курей-несучок різних класів розподілу за живою масою.


Індекс рубрикатора НБУВ: П5/6я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Вісник Черкаського інституту агропромислового виробництва. Вип. 4 / ред.: М. І. Бащенко; УААН. - Черкаси, 2004. - 270 с. - укp.

Висвітлено актуальні питання охорони та підвищення родючості грунтів, проблеми селекції сільськогосподарських культур та тварин, освоєння нових технологій у рослинництві та тваринництві. Розкрито вплив тривалого застосування добрив на гумусний стан реградованих чорноземів, елементів біологізації землеробства на підвищення ефективності добрив та продуктивність вівса. Описано захисні функції організму телят під час згодовування їм біопрепарату "Байкал ЕМ-І-У", доведено короткотривалий (2 - 3 тижні) позитивний вплив біопрепарату на темпи приросту маси тварин. Наведено результати дослідження метаболічної активності організму ягнят залежно від способу використання солей мікроелементів, характеристику господарськи корисних ознак корів червоної молочної породи за різних умов їх вирощування та годівлі. Проаналізовано вплив росту та розвитку корів у період їх молочної продуктивності, рівня енергії та протеїну в раціоні на відгодівельні та м'ясні якості гібридних свиней.

Освещены актуальные вопросы охраны и повышения плодородия почв, проблемы селекции сельскохозяйственных культур и животных, освоения новых технологий в растениеводстве и животноводстве. Изучены влияние продолжительного применения удобрений на гумусное состояние реградированных черноземов, элементов биологизации земледелия на повышение эффективности удобрений и продуктивность овса. Описаны защитные функции организма телят при скармливании им биопрепарата "Байкал-ЭМ-И-У", доказано непродолжительное (2 - 3 недели) положительное влияние биопрепарата на темпы прироста массы животных. Приведены результаты исследования метаболической активности организма ягнят в зависимости от способа использования солей микроэлементов, характеристика хозяйственно полезных свойств коров красной молочной породы в разных условиях их выращивания и кормления. Проанализированы влияние роста и развития коров в период их молочной продуктивности, уровня энергии и протеина в рационе на откормочные и мясные качества гибридных свиней.


Індекс рубрикатора НБУВ: П.я54(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72398 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Проблеми промислового та фермерського птахівництва : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 18 - 20 верес. 2002 р. / ред.: В. О. Головко; Харк. держ. зоовет. акад. - Х., 2002. - 181 с. - (Пробл. зооінженерії та вет. медицини; Вип. 10(34)). - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П68я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69596 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Кухарська В. Б. 
Англійська мова для студентів харчових спеціальностей : навч.-метод. посіб. / В. Б. Кухарська; Терноп. держ. техн. ун-т ім. І.Пулюя. - К. : ІНКОС, 2007. - 352 c. - англ.

Запропоновано систему навчальних вправ, спрямованих на розвиток та удосконалення англомовних навичок майбутніх спеціалістів у галузі харчових технологій. Викладено оригінальні тексти англійською мовою про молочні, м'ясні та рибні продукти, солодощі та хлібо-булочні вироби, жири, білки, вуглеводи, напої, овочі, фрукти, зберігання продуктів та харчові отруєння, опрацювання яких сприяє збагаченню фахової англомовної лексики. Наведено лексичний коментар до оригінальних текстів і розроблено завдання, спрямовані на формування комунікативних умінь і навичок, зокрема, діалогічного та монологічного мовлення, перекладу та розуміння оригінальних науково-популярних текстів і ведення дискусій на запропоновані теми.

Разработана система учебных упражнений, направленных на развитие и усовершенствование англоязычных навыков будущих специалистов в отрасли пищевых технологий. Приведены оригинальные тексты на английском языке о молочных, мясных и рыбных продуктах, сладостях и хлебо-булочных изделиях, жирах, белках, углеводах, напитках, овощах, фруктах, сохранении продуктов и пищевых отравлениях, работа с которыми способствует обагащению профессиональной англоязычной лексики. К оригинальным текстам даны лексический комментарий и задания, направленные на формирование коммуникативных умений и навыков, в частности, диалогической и монологической речи, перевода и понимания оригинальных научно-популярных текстов, ведения дискуссий на заданную тему.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш143.21-923.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА695408 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : підручник / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - 5-те вид., переробл. і доповн. - К. : Лібра, 2008. - 600 c. - Бібліогр.: с. 599. - укp.

Розглянуто основні речовини харчових продуктів і їх властивості. Висвітлено питання якості, стандартизації, сертифікації, штрихового кодування продовольчих товарів. Описано чинники впливу на хімічний склад і властивості фруктів і овочів. Розкрито особливості пакування, маркування, транспортування, зберігання та продажу через роздрібну мережу хлібобулочних, макаронних, кондитерських, лікеро-горілчаних, м'ясних виробів, молока, яєць, риби. Наведено інформацію про прянощі, приправи, модифіковані жири, кисломолочні продукти, м'ясні консерви, кавові напої, тютюнові вироби.

Рассмотрены основные вещества пищевых продуктов и их свойства. Освещены вопросы качества, стандартизации, сертификации, штрихового кодирования продовольственных товаров. Описаны факторы влияния на химический состав и свойства фруктов и овощей. Раскрыты особенности упаковки, маркировки, транспортировки, хранения и продажи через розничную сеть хлебобулочных, макаронных, кондитерских, ликеро-водочных, мясных изделий, молока, яиц, рыбы. Приведена информация о пряностях, приправах, модифицированных жирах, кисломолочных продуктах, мясных консервах, кофейных напитках, табачных изделиях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС46196 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Топіха В. С. 
М'ясні генотипи свиней південного регіону України : монографія / В. С. Топіха, Р. О. Трибрат, С. І. Луговий, О. А. Коваль, В. Я. Лихач, В. А. Волков. - Миколаїв, 2008. - 350 c. - Бібліогр.: с. 342-350. - укp.

Проаналізовано тенденції розвитку галузі свинарства у світі та Україні. Розглянуто теоретичні та практичні питання щодо виробництва високоякісної м'ясної свинини на основі інтенсивного ведення галузі свинарства з використанням у процесі чистопородного розведення та схрещування порід свиней м'ясного напрямку продуктивності: внутрішньопорідного типу свиней породи дюрок української селекції, ландрас, великої білої імпортної селекції, червоної білопоясної, гемпшир, п'єтрен за умов південного регіону України. Наведено загальну характеристику, визначено продуктивність та адаптаційні особливості даних порід свиней, встановлено економічну ефективність схрещування їх м'ясних генотипів.

Проанализированы тенденции развития отрасли свиноводства в мире и Украине. Рассмотрены теоретические и практические вопросы производства высококачественной мясной свинины на основе интенсивного ведения отрасли свиноводства с использованием при чистопородном разведении и скрещивании пород свиней мясного направления продуктивности: внутрипородного типа свиней породы дюрок украинской селекции, ландрас, большой белой импортной селекции, красной белопоясной, гемпшир, пьетрен в условиях южного региона Украины. Дана общая характеристика, определены продуктивность и адаптационные особенности данных пород свиней, показана экономическая эффективность скрещивания их мясных генотипов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П653.9 + П65-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА712264 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Герасимов В. І. 
Відгодівельні та м'ясні якості свиней залежно від віку кастрації та кінцевої живої маси / В. І. Герасимов, О. В. Пронь // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2002. - № 4. - С. 59-60. - укp.

Проаналізовано наслідки кастрації кнурців і свинок у 60-, 90-, 120- та 150-денному віці з наступною відгодівлею їх до кінцевої живої маси 100 та 120 кг.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-651

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Коцюбенко Г. А. 
Вплив інтенсивності формування живої маси кролів комбінованих порід на їх м'ясні якості / Г. А. Коцюбенко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2003. - № 3-4. - С. 42-43. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Виявлено позитивний середній ступінь впливу інтенсивності формування живої маси на показники м'ясних якостей кролів. Відбір на відгодівлю кролів із помірним формуванням дозволяє підвищити показники м'ясної продуктивності стада на 10 - 15 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: П671-612.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Гребеник Г. М. 
Забійні та м'ясні якості свиней великої білої породи різних генотипів / Г. М. Гребеник, О. М. Бондаренко, Н. Д. Голуб // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2004. - № 2. - С. 33-35. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П653.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Чижанська Н. В. 
М'ясні якості відгодівельного молодняка свиней при включенні в раціон преміксу "Ліпровіт" / Н. В. Чижанська // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2002. - № 5-6. - С. 108-109. - укp.

Наведено результати впливу преміксу "Ліпровіт" на м'ясну продуктивність та якість м'яса свиней, що відгодовувались. Установлено позитивний вплив 2 %-вої домішки преміксу "Ліпровіт" у раціоні, відзначено позитивну тенденцію до підвищення забійних та м'ясних якостей туш, а також покращання хімічних властивостей м'яса та сала.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Страшинський І. М. 
Вплив експериментальних фосфатних сумішей на модельні м'ясні фарші / І. М. Страшинський, Г. І. Гончаров // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 40-42. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати впливу експериментальних фосфатних сумішей на основні функціонально-технологічні властивості м'ясних фаршів модельних ковбас. Показано, що запропонована суміш відчутно відрізняється від закордонних аналогів. Вивчено вплив розробленої фосфатної суміші на сировину з відхиленнями якості від NOR, обгрунтовано доцільність використання фосфатних препаратів для підвищення функціонально-технологічних властивостей сировини з ознаками PSE і DFD.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Гиря В. М. 
Відгодівельні та м'ясні якості свиней великої білої породи різних селекційних стад / В. М. Гиря, В. Є. Усачова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 2. - С. 104-107. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати вивчення відгодівельних і м'ясних якостей свиней великої білої породи різних селекційних стад за умов відгодівельно-випробувальної станції. Встановлено, що кращими відгодівельними якостями володіють генотипи з СГК "Шаболат" Одещини: на 11,3 % раніше досягають живої маси 100 кг у разі вищих на 10,1 % середньодобових приростів і менших на 8,8 % витрат кормів на одиницю продукції. Вищими м'ясними якостями відзначалось потомство від Славутича 37 із ДПГ Сумського АПВ, яке на 4,6 % мало довші півтуші, на 9,6 % тонший шпік на рівні 6 - 7 грудних хребців і на 16,1 % більшу площу "м'язового вічка".


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Федорук Р. С. 
Інтенсивність росту, забійні і м'ясні якості чистопородних і помісних бугайців волинської м'ясної породи та біохімічні показники їх тканин / Р. С. Федорук, Ю. В. Потапчук, О. Ф. Цап, А. П. Киричук // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2008. - Вип. 9, № 3. - С. 94-97. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено експериментальні дані досліджень продуктивних і забійних якостей, а також дегустаційної оцінки м'яса та біохімічних показників тканин м'яза, печінки, нирок і серця бугайців-помісей першого покоління волинської м'ясної і лімузинської порід, вирощених за умов Полісся. Відзначено міжгрупові відмінності, які виражаються вищими показниками виходу парної туші, забійного виходу та виходу внутрішнього жиру у помісних тварин. Встановлено вірогідне збільшення активності аспартатамінотрансферази у тканинах печінки і нирок та вмісту розчинного білка у найдовшому м'язі спини, а також вищі показники дегустаційної оцінки вареного м'яса, одержаного після забою 20-місячних бугайців-помісей, у порівнянні з чистопородними тваринами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Бирта Г. А. 
Мясные качества свиней разных генотипов в зависимости от влияния на них паратипических факторов / Г. А. Бирта, Ю. Г. Бургу, Ю. В. Моторный // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 4. - С. 106-110. - Библиогр.: 10 назв. - рус.

Гістологічні дослідження дали можливість встановити ступінь спадковості господарсько корисних ознак, а також їх взаємозв'язок (кореляцію) за визначених умов годівлі та утримання свиней. Знання цих показників і використання їх у селекційно-племенній роботі дозволяє удосконалювати породи в бажаному напрямку продуктивності. Відокремити ознаки, що залежать тількі від внутрішніх факторів або від зовнішніх умов, практично неможливо. Можна визначити ступінь впливу тих та інших на формування визначених властивостей тварин у процесі їх розвитку. Це особливо важливо по відношенню до ознак, обумовлених продуктивними якостями тварин. Дані проведених досліджень підтверджують, що за однакових умов годівлі та утримання полтавська м'ясна, велика біла і миргородська породи свиней при однаковій живій масі мали різні забійні й м'ясні якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-455.473

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Дутка В. Р. 
Особливості лінійного росту кастрованих і некастрованих бугайців при різних системах вирощування / В. Р. Дутка // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2008. - Вип. 9, № 1/2. - С. 228-231. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено дані про вплив строку кастрації та систем утримання на лінійний ріст бугайців і кастратів. Встановлено, що кастрати мали дещо нижчі показники висотних промірів, проте вони переважають бугайців за широтними промірами, які характеризують м'ясні якості тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-62 + П60-651

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Гиря В. М. 
Оцінка свиней полтавської м'ясної породи різних популяцій за комбінаційною здатністю / В. М. Гиря, С. А. Манюненко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2009. - № 1. - С. 69-72. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Наведено результати впливу факторів комбінаційної здатності, а також їх ефектів на репродуктивні, відгодівельні та м'ясні якості у разі проведення реципрокних варіантів підбору свиней полтавської м'ясної породи різних селекційних стад. Встановлено, що продуктивність тварин у різній мірі залежить як від загальної і специфічної комбінаційної здатності, так і від реципрокних ефектів. Співставлення фактичних величин продуктивних ознак із розрахунками свідчить про можливість достатньо вірогідно прогнозувати репродуктивні, відгодівельні та м'ясні якості внутрішньопородних поєднань селекційних стад.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-334.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Коваль Г. М. 
Ветеринарно-санітарна експертиза яловичини, одержаної від тварин поліської м'ясної та симентальської порід, за корекції живлення дефіцитними мікроелементами та їх метіонатами : автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.09 / Г. М. Коваль; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. - Л., 2008. - 18 c. - укp.

Досліджено вплив дефіцитних мікроелементів (Cu, Mn, Zn, Co, Se і Fe) та їх метіонатів на еритропоез, білковий обмін, продуктивність, забійні та м'ясні показники відгодівельних бугайців поліської м'ясної та симентальської порід, проведено ветеринарно-санітарну оцінку яловичини та визначено її біологічну цінність. Виявлено, що раціони бугайців дефіцитні за вмістом заліза, міді, марганцю, цинку, кобальту, селену. Встановлено оптимальні дози мікроелементів (солей і метіонатів), які забезпечують нормалізацію обмінних процесів, підвищення м'ясної продуктивності та покращання якості яловичини. З'ясовано, що додавання до раціону бугайцям дефіцитних мікроелементів та їх метіонатів позитивно впливає на органолептичні показники яловичини, одержаної від бугайців поліської м'ясної та симентальської порід, що сприяє покращанню якості м'яса, його фізико-хімічних показників і подовженню терміну зберігання. Встановлено, що у м'ясі бугайців дослідних груп обох порід зменшувалася загальна волога та збільшувався вміст сухої речовини та жиру, що забезпечило вищу калорійність м'яса та покращило його смакові якості. Зроблено висновок, що збагачення раціонів бугайців дефіцитними мікроелементами у формі неорганічних солей і метіонатів сприяє збільшенню їх рівня у крові та яловичині.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-451.232 + П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА359388 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського