Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (61)Журнали та продовжувані видання (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Л8/9 я43$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 41
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Управлінські та технологічні аспекти розвитку підприємств харчування та торгівлі : Тези доп. міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 65-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Беляєва М.І., 19 листоп. 2003 р. / Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 645 c. - укp.

Наведено прогресивні технології зберігання, консервування та переробки харчових продуктів, а також удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Розглянуто фізико-хімічні та математичні методи дослідження якості даних продуктів. Визначено фактори, що впливають на собівартість продукції у молокопереробних підприємствах, проаналізовано особливості франчайзингових прав. Висвітлено питання організації обліку медикаментів в установах охорони здоров'я з використанням ПЕОМ. Розглянуто суть фінансової політики як складову частину економічної політики держави.

Приведены прогрессивные технологии хранения, консервирования и переработки пищевых продуктов, а также усовершенствования процессов и аппаратов пищевых производств. Рассмотрены физико-химические и математические методы исследования качества данных продуктов. Определены факторы, влияющие на себестоимость продукции в молокоперерабатывающих предприятиях, проанализированы особенности франчайзинговых прав. Освещены вопросы организации учета медикаментов в учреждениях здравоохранения с использованием ПЭОМ. Рассмотрена сущность финансовой политики как составная часть экономической политики государства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)242 я431 + У9(4УКР)42 я431 + Л8/9 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА644143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Актуальні проблеми харчової промисловості та підготовки кадрів для галузі : тези доп. І Всеукр. наук.-практ. конф. студ., асп. та молод. вчен., 31 берез. - 1 квіт. 2011 р., Луганськ / ред.: Д. П. Крамаренко, Г. В. Дейниченко, О. Б. Скородумова; МОНМС України, ДЗ "Луган. нац. ун-т ім. Т. Шевченка", Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Укр. інж.-пед. акад. - Луганськ, 2011. - 94 c. - укp. - рус.

Висвітлено актуальні проблеми розвитку харчової та переробної промисловості. Розглянуто новітні технології й обладнання харчової промисловості та ресторанного господарства. Увагу приділено розробці продуктів функціонального призначення. Визначено сучасні напрямки розробки та використання пакувальних матеріалів харчових продуктів. Описано новітні біологічно-активні, дієтичні та лікувально-профілактичні домішки й інгредієнти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА739886 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 19 трав. 2011 р., Харків: у 4 ч. Ч. 2. Секції 3 - 7 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Вроцлав. екон. ун-т (Польща), Трансільван. ун-т (Брашов, Румунія), С.-Петербурз. торг.-екон. ін-т (РФ). - Х., 2011. - 104 c. - укp.

Розглянуто питання формування і контролю якості товарів, їх митних експертиз. Визначено раціональне дозування кальцієвої домішки тваринного походження у виробництві макаронних виробів. Проаналізовано вплив вологозатримувальної здатності на вихід м'ясних виробів, збагачених кальцієм. Описано радіопротекторні властивості нових концентрованих томатних продуктів. Розкрито теоретичні передумови використання блокованого псевдорозрідженого шару як середовища для розділення компонентів вороху цибулі. Увагу приділено хімічним та математичним методам дослідження продуктів харчування, питанням управління якістю й екологічної безпеки. Висвітлено нову методику поляриметричного визначення сахарози, а також структуру водяних розчинів сахарози за даними в'язкості та комп'ютерного моделювання. Наведено результати кріоскопічних досліджень плазми грунтового та парникового перцю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11092/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 19 трав. 2011 р., Харків: у 4 ч. Ч. 1. Секції 1 - 2 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Вроцлав. екон. ун-т (Польща), Трансільван. ун-т (Брашов, Румунія), С.-Петербурз. торг.-екон. ін-т (РФ). - Х., 2011. - 128 c. - укp.

Розглянуто питання використання ядра соняшникового насіння та складових його переробки у виробництві харчових продуктів (ХП). Наведено товарознавчу характеристику та надають оцінку якості ХП із застосуванням сумішей олії. Описано удосконалений спосіб проведення прогресивного попереднього вапнування дифузійного соку. Проаналізовано вплив наноструктурованих кріопаст на властивості клейковини пшеничного борошна. Висвітлено проблеми йододефіциту і визначено шляхи збагачення йодобілковими комплексами ХП. Розкрито наукові основи технології виробництва рослинних вершків. Обгрунтовано використання процесу ферментації яєчної суміші під час приготування бісквітного напівфабрикату. Увагу приділено інноваційним технологіям функціональних оздоровчих продуктів для підприємств харчової, переробної промисловості та торгівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11092/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 20 - 21 жовт. 2011 р., Харків / ред.: О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Укр. т-во товарознавців і технологів, Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Х., 2011. - 205 c. - укp. - рус.

Висвітлено питання інновацій у теоретичному та практичному товарознавстві, митної справи, якості товарів (ЯТ), значення товарознавчих експертиз. Проаналізовано перспективи розвитку ринку соусів в Україні. Наведено реологічні характеристики структуроутворювача соусів з перцю солодкого. Визначено мікробіологічні показники якості овочево-сиркових паст під час зберігання, режими й умови зберігання макаронних виробів з використанням напівфабрикату кісткового харчового. Вивчено вплив подрібнення ягідних пюре на структуроутворювальні показники зефіру з йодовмісною домішкою еламін. Розглянуто питання з управління якістю харчової продукції й її екологічної безпеки. Розкрито теоретичні аспекти формування споживчих властивостей борошняної продукції високої якості. Увагу приділено проблемам та напрямкам розвитку оздоровчого харчування, сучасних методів контролю ЯТ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(0) + У9(4УКР) я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА746289 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Інтегральна роль науки та освіти у міжнародному розподілі праці : зб. ст. магістрів, асп., молодих учен. Ч. 1 / ред.: К. Д. Гурова; МОНМС України, Київ. нац. торг.-екон. ун-т, Харк. торг.-екон. ін-т, Бєлгород. держ. технол. ун-т ім. В.Г. Шухова, Бєлгород. ун-т кооп., економіки і права. - Х., 2012. - 348 c. - укp. - рус.

Висвітлено роль науки й освіти в розвитку вітчизняної економіки та міжнародному розподілі праці. Розглянуто процес формування трудового колективу та фактори, що на нього впливають. Розкрито проблеми управління рухом грошових коштів на підприємстві. Вивчено питання запровадження програмно-цільового методу планування та виконання місцевих бюджетів. Показано можливості підвищення ефективності обробки харчових продуктів за рахунок удосконалення гідротермічного устаткування. Обгрунтовано доцільність застосування дієтичної добавки "клітковина ядер волоського горіха" в технології пряників. Запропоновано технологію гарячих солодких страв для геродієтичного харчування. Наведено результати дослідження ринку виробництва десертів з пінною структурою. Розроблено модель управління фінансовою стійкістю страхової компанії. Увагу приділено питанням захисту авторського права на базу даних в системі інтелектуальної власності України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У. я43(0) + Л8/9 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В353827/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Інтегральна роль науки та освіти у міжнародному розподілі праці : зб. ст. магістрів, асп., молодих учен. Ч. 2 / ред.: К. Д. Гурова; МОНМС України, Київ. нац. торг.-екон. ун-т, Харк. торг.-екон. ін-т, Бєлгород. держ. технол. ун-т ім. В.Г. Шухова, Бєлгород. ун-т кооп., економіки і права. - Х., 2012. - 369 c. - укp. - рус.

Наведено результати досліджень з актуальних питань розвитку економіки, менеджменту, підприємництва, фінансів, торгівлі, промисловості, зокрема харчової. Розкрито проблеми удосконалення аналізу фінансової звітності бюджетної установи. Вивчено можливості залучення позикового капіталу підприємства. Висвітлено перспективи міжнародного лізингу як інструменту фінансування зовнішньоекономічних угод. Проаналізовано методичні аспекти ліквідності та платоспроможності підприємств. Охарактеризовано сучасні наукові напрями вдосконалення дріжджового тіста. Проаналізовано морфологічний склад м'яса тушок гусей залежно від умов вирощування. Розглянуто питання розробки рецептури збитих напоїв функціонального призначення на основі молока. Висвітлено товарознавчі аспекти дослідження якості майонезу висококалорійного, що реалізується на споживчому ринку м. Харків. Вивчено вплив водних екстрактів шипшини та звіробою на функціональні властивості натуральної ковбасної оболонки. Визначено перспективні напрями в технології виробництва морозива і заморожених продуктів. Наведено результати маркетингового дослідження переваг і мотивів придбання прального порошку торгової марки "Tide". Запропоновано модель механізму мотивації праці на торговельному підприємстві.


Індекс рубрикатора НБУВ: У. я43(0) + Л8/9 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В353827/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Інтегральна роль науки та освіти у міжнародному розподілі праці : зб. тез доп. міжнар. наук.-практ. конф. студ. та асп., 21 лют. 2012 р., Харків / ред.: К. Д. Гурова, Н. Ю. Олійник, О. М. Гавриш; МОНМС України, Київ. нац. торг.-екон. ун-т, Харк. торг.-екон. ін-т, Бєлгород. держ. технол. ун-т ім. В.Г. Шухова, Бєлгород. ун-т кооп., економіки і права. - Х., 2012. - 273 c. - укp. - рус.

Висвітлено актуальні питання теорії та практики управління підприємством і маркетингу за сучасних умов. Проаналізовано перспективи розвитку харчових технологій і готельно-ресторанного бізнесу. Розкрито соціальні аспекти управління якістю продовольчих і непродовольчих товарів. Розглянуто проблеми управління комунікаціями на підприємствах торгівлі. Охарактеризовано сучасні методи набору та відбору персоналу. Запропоновано стратегічний підхід до проектного управління. Визначено особливості раннього прогнозування банкрутства вітчизняних торговельних підприємств. Розглянуто реінжиніринг бізнес-процесів як інструмент виживання за мінливих умов зовнішнього середовища. Вивчено проблеми оцінювання фінансової стійкості страхових компаній в Україні. Показано можливості удосконалення обліку витрат з оплати праці на сільськогосподарських підприємствах. Охарактеризовано методи управління валютним ризиком банку. Досліджено особливості формування власного капіталу в акціонерних товариствах. Визначено тенденції розвитку загальнодоступної мережі ресторанного господарства в м. Харків. Розкрито можливості використання прозерів жита у технології соусів типу майонез. Розглянуто особливості товарознавчого оцінювання якості плодово-ягідних виробів на прикладі вишневих джемів. Увагу приділено ролі соціальних наук у процесі інституалізації туризму в країні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У. я431(0) + Л8/9 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА754235 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю ХДУХТ, 18 жовт. 2012 р., Харків : у 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко, В. М. Михайлов, О. А. Маяк; Гол упр. економіки Харк. облдержадмін., Харк. торг.-промисл. палата, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2012. - 477 c. - укp. - рус.

Розглянуто сучасний стан наукових досліджень у галузі харчових технологій. Розкрито новітні технології продуктів харчування, інноваційні технології функціональних оздоровчих продуктів для підприємств харчової, переробної промисловості та торгівлі. Удосконалено технологію ліверних і паштетних ковбас. Науково обгрунтовано технологію напівфабрикату йодобілкового. Визначено реологічні властивості згущеного знежиреного молока з фруктозою. Висвітлено технологічні аспекти розробки реструктурованих напівфабрикатів на основі грибної сировини, перспективи розробки технології комбінованих консервів з м'яса перепелів. Проаналізовано сучасні тенденції технології борошняних кондитерських виробів. Увагу приділено розробці нанотехнологій плодово-ягідних наповнювачів у формі пюре - основ для купажних соків. Показано перспективи створення м'ясних емульсійних виробів, збагачених дефіцитними мінеральними елементами. Розглянуто питання, що стосуються формування та контролю якості товарів, їх митних експертиз. Проаналізовано тенденції розвитку кондитерських виробів на ринку України. Наведено результати оцінювання якості замороженого рибного філе, що ввозиться в країну. Увагу приділено інноваціям у науковому та практичному товарознавстві. Досліджено мікробіологічну безпечність комбінованого пакувального матеріалу з активним компонентом - хітозаном, який має високі бактерицидні властивості. З'ясовано вплив нетрадиційних добавок (гарбузова, конопляна та пальмова олії, а також суміш вівсяного, рисового борошна та гарбузового шроту у різних співвідношеннях) на консистенцію плавлених сирних продуктів.

Розглянуто питання, що стосуються удосконалення процесів та обладнання харчових виробництв, управління якістю й екологічної безпеки. Надано відомості про хімічні, математичні методи дослідження продуктів харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В354017/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Стан та перспективи виробництва, переробки і використання продукції тваринництва й інших біоресурсів : матеріали міжнар. студ.-учнів. наук. конф., проведеної у рамках Фест. "Біофест - 2013", 9 - 10 жовтн., Кам'янець-Подільський / ред.: М. Г. Повозніков, В. І. Бучковська, В. І. Галищук; Хмельниц. обл. держ. адмін., Поділ. держ. аграр.-техн. ун-т, Хмельниц. обл. центр наук.-техн. творчості учнів. молоді, фест. "Біофест - 2013". - Кам'янець-Подільський : Зволейко Д. Г., 2013. - 335 c. - укp. - рус.

Розглянуто методи підвищення чутливості виявлення метапневмовірусу птиці у реакції дифузної преципітації. Викладено екологічні аспекти накопичення радіонуклідів рослиноїдними рибами. Висвітлено особливості різних типів годівлі свиней за умов господарств. Розкрито роль кормових добавок у годівлі сільськогосподарських тварин. Проаналізовано економічну ефективність використання замінника незбираного молока під час вирощування ремонтних телиць у молочний період. Викладено особливості молочної продуктивності й екстер'єру корів лебединської породи. Проведено аналіз собівартості продукції виробництва добової курочки у племінному птахівничому господарстві. Досліджено сучасний стан і шляхи збільшення виробництва молока. Подано екологічні показники свиноматок залежно від конструктивних особливостей приміщення для опоросу та сезону року. Наведено якісні показники кисломолочного сиру та глазурованих сирків дитячого харчування. Проведено аналіз показників флуктуючої асиметрії деревних порід як критерій екологічної оцінки території. Запропоновано напрями екологічно безпечного використання вторинних паливних енергоресурсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П.я431(0) + Л8/9 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА773525 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Актуальні проблеми харчової промисловості та ресторанного господарства. Сучасні питання підготовки кадрів : матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. конф., 24 - 25 квіт. 2013 р., Луганськ / ред.: Д. П. Крамаренко, Г. В. Дейниченко, О. Б. Скородумова; ДЗ "Луган. нац. ун-т ім. Т. Шевченка", Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Укр. інж.-пед. акад. - Луганськ : ЛНУ ім Тараса Шевченка, 2013. - 76 c. - укp.

Висвітлено актуальні проблеми розвитку харчової та переробної промисловості. Проаналізовано концептуальні підприємства ресторанного господарства м. Луганськ. Вивчено технологію паштетів печінкових з використанням біологічно активної домішки. Детально розглянуто технологію емульсійного соусу зниженої калорійності. Досліджено вплив домішки клітковини насіння гарбуза на властивості макаронного тіста. Увагу приділено технології виробництва майонезу функціонального призначення "Фісташковий". Охарактеризовано сучасні напрями розробки використання пакувальних матеріалів харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС56551 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, 25 квіт. 2013 р. : [у 2 ч.]. Ч. 1 / Харків. облдержадмін., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2013. - 449 c. - укp. - рус.

Обговорено проблеми прогресивних технологій продуктів харчування, технологій консервування та переробки харчових продуктів, удосконалення процесів, апаратів харчових виробництв і холодильної техніки. Розглянуто результати фундаментальних досліджень у галузі фізики, хімії, математики та механіки, а також товарознавства та комерційної діяльності, експертизи товарів та послуг. Значну увагу приділено проблемам екології та охорони праці, впровадженню новітніх інформаційних технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В354682/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Збірник наукових статей магістрів факультету харчових технологій готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ПУЕТ за результатами наукових досліджень 2012 - 2013 навчального року / ред.: О. О. Нестуля, О. В. Карпенко, Н. М. Бобух; ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава : ПУЕТ, 2013. - 190, [1] c. - укp.

Викладено результати наукових досліджень, що стосуються технології зберігання, консервування та переробки плодів, овочів і м'яса. Досліджено ферментативну обробку на вихід і якість соку з обліпихи. Показано можливості удосконалення технології м'ясних січених напівфабрикатів з функціональними властивостями, підвищення біологічної цінності ліверних ковбас. Розроблено технологію виготовлення виробів з дріжджового тіста для хворих на цукровий діабет. Описано технології, що застосовуються в ресторанному господарстві.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я43Ч481.2 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА765888 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : тези доп. міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 13 - 14 трав. 2013 р., Харків / ред.: О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко; Харків. облдержадмін., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, Укр. т-во товарознавців і технологів, Кіров. держ. мед. акад. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 188 c. - укp. - рус.

З'ясовано перспективи створення продуктів харчування оздоровчого призначення, збагачених дефіцитними мінеральними елементами. Вивчено механічні властивості плівкового матеріалу на основі природничих складових. Проаналізовано причини виникнення та шляхи запобігання ризикам під час митного декларування товарів. Розглянуто митну експертизу культурних цінностей. Приділено увагу екологічній безпеці сиркової продукції, що реалізується в торговельній мережі Житомира. Оцінено безпечність овочевих напівфабрикатів за мікробіологічними показниками. Досліджено емульгуючу здатність білкової домішками на основі рибної колагеновмісної сировини. Обгрунтовано формування якісних споживних характеристик м'ясних емульсійних виробів, збагачених дефіцитними мінеральними елементами. Наведено сучасні методи дослідження полісахаридів. Визначено критерії ідентифікації чаю зеленого.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.5 я431 + Р123 я431 + Л8/9 я431 + Х839(4УКР)920.720.6 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА783513 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, 26 берез. 2014 р., Харків : у 2 ч. Ч. 1 / Харків. облдержадмін., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 468 c. - укp. - рус.

Показано напрями формування цільових регіональних програм розвитку сфери харчування населення. Проаналізовано інноваційні технології продукції закладів ресторанного господарства та харчової індустрії. Викладено відомості про нове в технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів. Висвітлено актуальні проблеми та перспективні напрями в технології м'яса та м'ясопродуктів. Увагу зосереджено на технології продуктів харчування підвищеної харчової та біологічної цінності. Розглянуто інноваційні технології харчових виробництв, нанотехнології та біотехнології оздоровчих продуктів. Розкрито товарознавчі аспекти дослідження ринку товарів, їх якості та експертизи. Акцентовано увагу на формуванні та контролі якості непродовольчих і продовольчих товарів, удосконаленні процесів та обладнання харчових виробництв. Надано відомості про обладнання підприємств харчування, описано фізичні методи дослідження харчової сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В355441/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Актуальні проблеми хімії і хімічної технології : Всеукр. наук.-практ. конф., 20 - 21 листоп. 2014 р., Київ / ред.: С. В. Іванов, Т. Л. Мостенська, В. Л. Зав'ялов; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ : НУХТ, 2014. - 363 c. - укp.

Проаналізовано вплив будови темплату на структуру, морфологію та сорбіційні властивості ієрархічно-пористих цеолітних матеріалів. Розкрито антиоксидантні властивості мідних комплексів на основі тіосемікарбазонів ароматичних альдегідів і стрептоциду. Розглянуто дослідження деформаційно-міцнісних властивостей хітозанових плівок. Висвітлено особливості впливу площі питомої поверхні нанокристалічного алмазу на його теплоємність. Розкрито особливості технології одержання ароматизаторів для харчової та косметичної промисловості. Запропоновано шляхи розробки технології одержання волокнистого продукту з високим вмістом целюлози. Обгрунтовано покращення низькотемпературних властивостей сумішевого палива на основі вуглеводнево-спиртної композиції. Досліджено можливість використання природного фторапатиту для іммобілізації забрудненої радіацією деревної золи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г.я431(4УКР) + Л1/7 я431(4УКР) + Л8/9 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС58694 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : тези доп. міжнар. наук.-практ. конф., 8 - 11 верес. 2015 р., Харків - Мелітопіль - Кирилівка / ред.: В. М. Кюрчев, О. І. Черевко, В. Т. Надикто; Запоріз. облдержадмін., Харків. облдержадмін., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, Тавр. держ. агротехнол. ун-т. - Харків : ХДУХТ, 2015. - 360 c. - укp. - рус. - англ.

Проаналізовано конструкції мембранного обладнання для концентрування харчових рідин. Висвітлено особливості використання обжарювального апарата у виробництві житнього ферментованого солоду. Запропоновано шляхи вдосконалення системи технічного обслуговування харчового обладнання шляхом використання методів і засобів вібродіагностування. Розкрито особливості конструкцій печей для піци. Проведено аналіз напрямів оптимізації форм ножів кутерів. Викладено аспекти психологічної сумісності персоналу готельно-ресторанної індустрії за сучасних умов. Розглянуто шляхи вдосконалення технології молоковмісних десертів з використанням продуктів ультрафільтрації. Висвітлено перспективність вирощування нових культивованих грибів в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я431 + Л8/9 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА795305 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988 - 1991 рр.), д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., 19 листоп. 2013 р., Харків : у 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харків. облдержадмін., Департамент науки і освіти, Харків. торг.-промисл. палата, Харків. держ. уні-т харчування та торгівлі. - Харків, 2013. - 481 c. - укp. - рус.

Запропоновано перспективні напрями розроблення технології кулінарної продукції геродієтичного харчування. Проаналізовано вплив білкового компоненту сочевиці на функціонально-технологічні показники ковбасних фаршів і готових виробів із кониною. Обгрунтовано рецептурний склад напівфабрикатів для десертної продукції на основі молочної та плодово-ягідної сировини. Викладено технологічні й екологічні аспекти виробництва та використання заморожених м'ясних продуктів. Здійснено дослідження зміни харчової й енергетичної цінності борошняних кондитерських виробів за наявності в них пасти із зерна нового гібрида кукурудзи. Проведено аналіз функціональних можливостей сучасних металодетекторів. Висвітленоактуальні тенденції розробки продуктів функціонального призначення на рибній основі. Розкрито сучасні напрями вдосконалення процесів та устаткування для очищення плодово-овочевої сировини. Запропоновано перспективні напрями переробки вторинної рослинної сировини в масообмінних модулях із кондуктивним підведенням теплоти. Проведено оцінювання ефективності використання енергії. Висвітлено особливості способу приготування харчової емульсії типу майонез із додаванням рибної пасти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я434

Рубрики:

Шифр НБУВ: В355453/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 22 трав. 2014 р., Харків : у 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко; Харків. облдержадмін., Департамент науки і освіти, Департамент економіки і міжнар. відносин, Харків. торг.-пром. палата, Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 342 c. - укp. - рус.

Досліджено вплив технологічних чинників на властивості розчинів харчових інгредієнтів полісахаридної природи. Викладено технологічні аспекти процесу коаксіального капсулювання у двошарове приймальне середовище. Проаналізовано перспективи використання плодових порошків у технології борошняних кондитерських виробів. Запропоновано шляхи вдосконалення технології желейних кондитерських виробів із використанням рослинних домішок. Здійснено спектральний аналіз плодово-ягідного морозива, збагаченого замороженими дрібнодисперсними міксами з фруктів. Показано можливості збагачення продуктів харчування йод-білковими комплексами. Проаналізовано якість надання послуг у торговельних мережах Харкова. Розкрито перспективи створення нових багатофункціональних фаршевих папівфабрикатів. Викладено особливості кількісного визначення речовин, що зумовлюють аромат рослинних домішок із троянди. Проаналізовано перспективи впровадження системи управління якістю на підприємствах цукрової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В355448/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 22 трав. 2014 р., Харків : у 2 ч. Ч. 2 / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов; Харків. облдержадмін., Департамент економіки і міжнар. відносин, Харків. торг.-пром. палата, Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 385 c. - укp.

Викладено теоретичні підходи до визначення сутності витрат підприємства. Досліджено проблеми формування обліково-аналітичної системи діяльності підприємства. Розглянуто методичні аспекти формування портфеля цінних паперів та оцінювання його ризику. Проведено аналіз структури джерел фінансових ресурсів підприємств роздрібної тогівлі в Україні. Досліджено стан ліквідності та платоспроможності підприємств народного господарства України та галузі торгівлі. Викладено теоретичні основи управління міжнародними інвестиційними ризиками. Розкрито роль освіти в процесі формування інтелектуального капіталу. Розглянуто сучасні тенденції розвитку ринку Донецька. Запропоновано шляхи вдосконалення системи управління якістю готельних послуг. Висвітлено особливості стратегічного розвитку підприємства. Визначено роль складнопідрядних речень з відношенням ідентифікації в семантичній організації тексту. Подано методику розвитку швидкісних якостей у футболістів ВНЗ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(0) + У9(4УКР)42 я431 + У542 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: В355448/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського