Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (54)Журнали та продовжувані видання (98)
Пошуковий запит: (<.>U=Л99-5$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13

      
Категорія:    
1.

Топольник В. Г. 
Количественная оценка качества оборудования общественного питания / В. Г. Топольник. - Донецк : Кассиопея, 1998. - 196 c. - Библиогр.: 96 назв. - рус.

Систематизированы свойства и показатели качества торгового холодильного и технологического оборудования, серийно выпускавшегося в Украине и других странах СНГ в течение 15 лет. Рассмотрены методы дифференциальной и комплексной оценки, приведены результаты сравнения моделей и функционально-однородных груп, а также количественной оценки вида оборудования. В результате анализа технического средства с системных позиций разработана концептуальная модель взаимосвязи свойств, выделено семь групп показателей системных свойств. Разработана методика комплексной количественной оценки, учитывающая специфические особенности конкретного вида оборудования, а также отдельных его функционально-однородных групп.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА590250 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Заплетников И. Н. 
Виброакустические характеристики оборудования предприятий питания и методы их улучшения : Моногр. / И. Н. Заплетников; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2005. - 264 c. - Библиогр.: с. 264 - рус.

Изложены методологические основы выбора, определения, анализа и математической обработки виброакустических характеристик (ВАХ) технологического оборудования (ТО) предприятий питания (ПП). Представлены результаты многолетних исследований данных характеристик, определена их взаимосвязь с рабочими процессами в оборудовании. Описаны методы улучшения ВАХ ТО ПП. Предложены методики расчета ВАХ на стадии проектирования, социально-экономической эффективности в результате улучшения ВАХ ТО.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА665973 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Конвісер І. О. 
Устаткування закладів ресторанного господарства : Навч. посіб. / І. О. Конвісер, Г. А. Бублик, Т. Б. Паригіна, Ю. М. Григор'єв; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 566 c. - Бібліогр.: с. 564-565. - укp.

Розглянуто основні види механічного, теплового, холодильного устаткування, торгової техніки закладів ресторанного господарства. Охарактеризовано сортувально-калібрувальне, очищувальне, підрібнювальне, різальне, перемішувальне, дозувально-формувальне, мийне, ваговимірювальне, підйомно-транспортне устаткування, сокоохолоджувачі, холодільні та теплообмінні агрегати, торгові автомати. Запропоновано класифікацію способів теплової обробки харчових продуктів.

Рассмотрены основные виды механического, теплового, холодильного оборудования, торговой техники заведений ресторанного хозяйства. Охарактеризовано сортировочно-каллибровочное, очищающее, дробильное, режущее, перемешивающее, дозированно-формирующее, моющее, весоизмерительное, подъемно-транспортное оборудование, сокоохладители, холодильные и теплообменные агрегаты, торговые автоматы. Предложена классификация способов тепловой обработки пищевых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА665002 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Блах В. С. 
Наукове обгрунтування змісту та методики викладання курсу "обладнання для обробки харчових продуктів" : Автореф. дис... канд. пед. наук : 13.00.02 / В. С. Блах; Нац. пед. ун-т ім. М.П.Драгоманова. - К., 2002. - 20 c. - укp.

Дидактично обгрунтовано теоретичні підходи до визначення змісту курсу "Обладнання для обробки харчових продуктів" для майбутніх учителів трудового навчання. Наведено вимоги до змісту практичної підготовки майбутніх учителів, які є основою розроблених лабораторних робіт. Наведено критерії оцінювання практичних умінь студентів. Визначено умови активізації навчально-пізнавальної діяльності, запропоновано комп'ютерний навчальний посібник у вигляді банку даних про технічні характеристики обладнання та відомостей про конструкцію та принцип роботи технологічних машин.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч489.518.5 + Л99-5р(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА320892 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Соколов С. А. 
Прогнозування мінливості шумових характеристик технологічного обладнання громадського харчування : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.09 / С. А. Соколов; Донец. держ. комерц. ін-т. - Донецьк, 1998. - 16 c. - укp. - рус.

Встановлено явище нестабільності шумових характеристик технологічного обладнання у період безвідмовної роботи. Розроблено математичні моделі та визначено закон розподілу ресурсу обладнання громадського харчування за гранично допустимими шумовими характеристиками. Встановлено емпіричні залежності для визначення терміну безпечної роботи та одержано багатофакторну модель взаємозв'язку споживаної потужності, швидкості обертання робочого органу та зусилля затяжки притискної гайки з часом роботи на прикладі м'ясорубки МІМ-300. Розроблено методику прогнозування шумових характеристик технологічного обладнання на стадії проектування. Запропоновано технічні рішення щодо зниження рівня шуму деяких видів обладнання, що серійно випускається заводами торговельного машинобудування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5-021.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА302041 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Шаповал С. Л. 
Устаткування закладів ресторанного господарства. Механічне устаткування : навч. посіб. / С. Л. Шаповал, І. І. Тарасенко, О. П. Шинкаренко; ред.: А. А. Мазаракі; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2010. - 240 c. - укp.

Розглянуто класифікацію, типи, призначення, будову, принципи дії та правила безпечної експлуатації основних видів механічного устаткування, що використовується в закладах ресторанного господарства. Наведено технічні характеристики окремих машин і механізмів, зокрема, машин для миття овочів, замішування тіста, нарізання хліба. Увагу приділено вимогам до розміщення та монтажу механічного устаткування, проблемам його обслуговування та ремонту.

Рассмотрены классификация, типы, предназначение, строение, принципы действия и правила безопасной эксплуатации основных видов механического оборудования, используемого в заведениях ресторанного хозяйства. Приведены технические характеристики отдельных машин и механизмов, в частности, машин для мытья овощей, замешивания теста, нарезки хлеба. Уделено внимание требованиям к размещению и монтажу оборудования, проблемам его обслуживания и ремонта.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5 я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА733912 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Устаткування закладів ресторанного господарства : навч. посіб. для студ. ВНЗ / А. А. Мазаракі, С. Л. Шаповал, І. І. Тарасенко, Т. Б. Паригіна, О. С. Болілий; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2013. - 639 c. - Бібліогр.: с. 639 - укp.

Подано загальні відомості про механічне устаткування закладів ресторанного господарства. Розглянуто способи теплового оброблення харчових продуктів та джерела теплової енергії. Наведено класифікацію та конструктивні елементи теплових апаратів. Викладено фізичні основи і технічні засоби одержання низьких температур. Охарактеризовано теоретичний і дійсний цикл парової компресійної холодильної машини. Увагу приділено системам кондиціювання повітря. Подано інформацію про торговельне устаткування. Розглянуто види та конструктивні елементи торговельних автоматів. Класифіковано підіймально-транспортне устаткування. Наведено загальні правила підбору устаткування і комплектація устаткуванням приміщень різного призначення.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-571 я73 + Л99-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС55957 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Дахов О. Г. 
Моделювання віброакустичних процесів у обладнанні ресторанного господарства : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / О. Г. Дахов; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2013. - 19 c. - укp.

Висвітлено проблеми розробки методики моделювання віброакустичних процесів у обладнанні ресторанного господарства для прогнозування й удосконалення віброакустичних характеристик (ВАХ) цього обладнання. Створено скінченноелементні моделі машин МОК-150 і Robotcoupe CLЗО та приміщень, у яких проводилися експериментальні заміри з цими машинами. Одержано ізолінії розподілу тиску та рівнів звукового тиску. Наведено результати дослідження формування ВАХ машин МОК-150 та Robotcoupe CLЗО в залежності від експлуатаційних факторів. Для МОК-150 одержано багатофакторні залежності ВАХ від розміру продукту, маси завантаження та модуля пружності продукту, для Robotcoupe CLЗО також одержано багатофакторні залежності ВАХ, споживаної потужності, зусилля на робочому органі від модуля пружності продукту, зусилля, з яким він притискається до робочого органа, а також ступеня подрібнення продукту. Побудовано методику розрахунку ВАХ обладнання ресторанного господарства на основі методу скінченних елементів. Запропоновано конструктивні зміни машин з покращеними ВАХ, що захищені патентами України та відповідають вимогам екологічної безпеки підприємств харчування України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА397572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Носова І. О. 
Деякі аспекти підвищення ефективності лабораторних занять з вивчення технологічного обладнання ресторанних господарств / І. О. Носова // Пед. науки : зб. наук. пр. - 2011. - Вип. 58. - С. 171-175. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено аспекти підвищення ефективності проведення лабораторно-практичних занять у системі вищої освіти та визначено умови, що забезпечують якісне вивчення студентами обладнання ресторанного господарства.

Исследованы аспекты повышения эффективности проведения лабораторно-практических занятий в системе высшего образования и определены условия, которые обеспечивают качественное изучение студентами оборудования ресторанного хозяйства.

The aspects of increase of efficiency of leadthrough laboratory practical employments in the system of higher education and certainly terms which provide a high-quality study the students of stocking work of students is examines.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5р(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69843 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Заплетніков І. М. 
Основи технічної віброакустики обладнання харчових виробництв : підручник / І. М. Заплетніков, О. В. Гордієнко, А. К. Пільненко, А. В. Коваленко; ред.: І. М. Заплетніков; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : Ноулідж, Донец. від-ня, 2014. - 225 c. - Бібліогр.: с. 191-192 - укp.

Висвітлено основи фізичної віброакустики. Розглянуто методологічні основи вибору, визначення, аналізу та математичної обробки віброакустичних характеристик технологічного обладнання підприємств харчування. Викладено вібраційні характеристики технологічного обладнання та експериментальні методи визначення його віброакустичних характеристик. Наведено методику розрахунку шумової характеристики технологічної машини. Розглянуто питання технічного нормування шумових характеристик і методи та засоби зниження шуму технологічного обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5-02 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА801362 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Філін С. О. 
Вплив теплового контакту поверхні охолодження з об'єктом на швидкодію термоелектричних охолоджувачів напоїв / С. О. Філін // Термоелектрика. - 2018. - № 1. - С. 70-83. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23042 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Торговельне обладнання : підручник / А. А. Мазаракі, С. Л. Шаповал, І. І. Тарасенко, О. П. Шинкаренко; ред.: А. А. Мазаракі; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ, 2018. - 319 c. - Бібліогр.: с. 319 - укp.

Розглянуто сучасні види торговельного обладнання для магазинів, складів, позамагазинного продажу та технологічного обладнання для кулінарної продукції власного виробництва в торговельних закладах. Висвітлено характеристики, конструктивні особливості, загальні правила експлуатації обладнання для закладів торгівлі. Значну увагу приділено опису обладнання для розрахунку з покупцями та обліку і управління товарно-грошовим обігом, автоматизованих систем в сфері торгівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.20-571.14 я73-1 + Л99-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС65069 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Іжевська О. П. 
Устаткування закладів ресторанного господарства : навч. посіб. / О. П. Іжевська, В. З. Холявка. - Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2022. - 229 c. - Бібліогр.: с. 229 - укp.

Розглянуто будову, принцип дії та правила експлуатації механічного теплового, холодильного та торговельного устаткування. Наведено наукові основи механічного, теплового та холодильного оброблення харчової сировини. Інформацію про сучасні зразки устаткування, що представлені на ринку, подано для навчання, тому в жодному разі її не слід вважати рекламою окремих моделей і торгових марок, або наміром порушення авторських прав.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА862547 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського