Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (4)Автореферати дисертацій (218)Реферативна база даних (1526)Книжкові видання та компакт-диски (305)
Пошуковий запит: (<.>K=ПРИГОТУВАНН$<.>+<.>K=НАПОЇВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 36
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   науково-популярне видання   
1.

Селезнев, А.
Этот загадочный пудинг [Електронний ресурс] : просто приготовить, легко сохранить / А. Селезнев. - М. : Эксмо, 2008. - 32 с.. - (Кулинарные праздники. Сладкие рецепты)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Пудинг - старинное английское блюдо, корни его уходят в XVII век. Готовили пудинг под Рождество. Основой для его приготовления служили тогда рис и белый хлеб, а начиняли или мясными продуктами, или фруктовыми смесями. Сегодня рецепты пудингов необычайно разнообразны, и для нас, как и для англичан, пудинги - необычайно соблазнительное и вкусное лакомство.



Кл.слова:
їжа -- кулінарія -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
2.


Энциклопедия салатов и закусок [Електронний ресурс] / гл. ред. Е. В. Руфанова. - Дзержинск : Импульс, 2008. - 62 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ




Кл.слова:
страва -- блюдо -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
3.

Доцяк, В. С.
Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   підручник   
4.

Бутейкис, Н. Г.
Технология приготовления мучных кондитерских изделий [Електронний ресурс] / Н. Г. Бутейкис, А. Г. Жукова. - М. : ACADEMA, 2001. - 302 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Федеральный учебник для профессионального образования. Изложены состав и свойства сырья и вспомогательных материалов для приготовления мучных кондитерских изделий, технология их приготовления. Приведены рецептуры различных кондитерских изделий, в том числе изделий пониженной калорийности. Рассмотрены требования к качеству кондитерских изделий, а также требования к организации труда кондитера.



Кл.слова:
їжа -- приготування страви -- борошняний виріб -- кулінарія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
5.
 


Винничук, Юрій.
Таємниці львівської кави [Електронний ресурс] / Юрій Винничук. - 4-е вид.. - Л. : Піраміда, 2008. - 220 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Львів і кава - речі нероздільні. Про давні традиції вживання цього напою, висловлювання відомих людей, секрети приготування кави, захоплюючі легенди, цікаві історії - все це в книзі Юрія Винничука «Таємниці львівської кави».



Кл.слова:
кава -- культура споживання -- міфотворчість -- Львів

   Тип видання:   методичний посібник   
6.


Советы не только молодой, но и опытной хозяйке [Електронний ресурс]. - Саратов : Абрис, 1992. - 20 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Совет — это рекомендация более опытного человека в том или ином деле, которая помогает другому лицу или целому коллективу быстрее научиться готовить вкусные блюда, напитки, крепкие вина и т. д. В этой брошюре собраны 40 очень нужных советов, которые еще раз подтверждают сказанное выше.



Кл.слова:
приготування напоїв -- кава

   Тип видання:   методичний посібник   
7.

Сучкова, Е. М.
Сливки и шоколад [Електронний ресурс] / Е. М. Сучкова. - М. : ОЛМА-ПРЕСС, 2001. - 64 с.. - (От Елены Михайловны)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В этой книге оригинальные рецепты приготовления и украшения выпечки к праздничному столу и на каждый день. В этот раз речь пойдет о сливках и шоколаде. Для широкого круга читателей.



Кл.слова:
страва -- десерт -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
8.

Будницкая, А.
Рецепты от Аллы Будницкой. Блюда из овощей [Електронний ресурс] / А. Будницкая. - [Б. м. : б. в.]. - 22 с.. - (Современная кухня)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Баклажаны печеные. Баклажаны с рыбой. Баклажаны, запеченные с грибами.



Кл.слова:
їжа -- страва -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
9.


Рецептури лікеро-горілчаних напоїв і горілок [Електронний ресурс]. - К. : Концерн "Укрспирт", 1994. - 376 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


До збірника ввійшли рецептури напоїв, розроблені лікеро-горілчаними заводами та науково-дослідними інститутами України. У збірнику рецептури узгоджені з технологічною інструкцією, нормативами на напівфабрикати та сировину. Рецептури напоїв доповнені даними для приготування напівфабрикатів з врахуванням результатів науково-дослідних робіт інститутів та досвіду лікеро-горілчаних заводів. Збірник рецептур передбачає підвищення якості лікеро-горілчаних напоїв за рахунок: - визначення оптимального вмісту напівфабрикатів і компонентів у напоях; - підвищення вимог до якості сировини та напівфабрикатів; - використання нових видів вітчизняної сировини та нових видів вітчизняних і закордонних напівфабрикатів.



Кл.слова:
кулінарія -- алкогольний напій -- рецепт приготування

   Тип видання:   наукове видання   
10.


Протидія нелегальному обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів: досвід країн ЄС та ОЕСР [Електронний ресурс] : публікація / В. І. Коротун [и др.] ; Державна фіскальна служба України, Університет державної фіскальної служби України, Науково-дослідний інститут фіскальної політики. - Київ : Алерта, 2017. - 66 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 1.72 Мб


Публікацію підготовлено в межах виконання НТТР «Розбудова комплексної системи протидії тінізації ринку підакцизних товарів в Україні». У роботі проаналізовано сучасну практику протидії нелегальному обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у країнах ЄС та ОЕСР. Визначено особливості застосування окремих інструментів реалізації державного контролюючого впливу на ринку підакцизних товарів. Розглянуто ефективність застосування новітніх інноваційних інструментів захисту бази оподаткування у країнах ЄС, зокрема результати впровадження у практику фіскального адміністрування системи EMCS. Розкрито особливості організаційного забезпечення контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів у країнах ЄС та ОЕСР.



Кл.слова:
контрольно-наглядова діяльность -- обіг -- механізми контролю

   Тип видання:   методичний посібник   
11.

Зыкина, О.
Праздничные салаты на любой сезон [Електронний ресурс] / О. Зыкина. - Х. ; Белгород : Книжный клуб "Клуб семейного досуга", 2008. - 94 с.. - (Коллекция лучших рецептов)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Салаты – это одна из самых больших групп кулинарных изделий. Они украшают стол, возбуждают аппетит и разнообразят пищу. Широкий ассортимент салатов обусловлен тем, что их можно готовить практически из любых продуктов. А вкус салата определяется не только составляющими его основными продуктами, но и заправкой или соусом. В этой книге Вы найдёте несложные в приготовлении рецепты, с поэтапными описаниями и иллюстрациями.



Кл.слова:
приготування -- страва -- рецепт -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
12.


От масленицы до Пасхи. Рецепты традиционной русской кухни [Електронний ресурс] / ред. И. Маленкина. - СПб. : Издательство "Держава", 2008. - 64 с.. - (Мировая кулинария)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Очередной выпуск популярной серии "Мировая кулинария" називается "От Масленицы до Пасхи". Он содержит традиционные рецепты постных блюд, а также рецепты блюд праздничного пасхального стола, в том числе и раздел посвященный покраске яиц. Книга рассчитана на самый широкий круг читателей, интересующихся секретами кулинарного мастерства.



Кл.слова:
страва -- блюдо -- приготування -- їжа -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
13.

Крестьянова, Н. Е.
Лучшие блюда на скорую руку [Електронний ресурс] / Н. Е. Крестьянова. - М. : АСТ, 2006. - 62 с.. - (Быстро, вкусно, просто)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Вашему вниманию представлено множество рецептов блюд быстрого приготовления. Книга представляет собой уникальное собрание рецептов, приготовление которых не займет много времени. Здесь вы найдете рецепты салатов, горячих блюд, а также восхитительных десертов на самый взыскательный вкус.



Кл.слова:
рецепт -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
14.

Лазерсон, И. И.
"Лица" пиццы [Електронний ресурс] / И. И. Лазерсон, С. М. Синельников. - М. : Центрполиграф : МиМ-Дельта, 2004. - 63 с.. - (Скорая кулинарная помощь)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге рассказана история возникновения и приведены самые разнообразные рецепты приготовления любимого во всем мире итальянского блюда - пиццы. Эти классические и оригинальные овощные и рыбные, острые и даже сладкие кулинарные шедевры помогут украсить любой стол и станут незаменимыми в каждодневном и праздничном меню.



Кл.слова:
рецепт -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   навчальний посібник   
15.

Питенев, И. В.
Лесная кухня [Електронний ресурс] / И. В. Питенев. - Новосибирск : Новосибирское книжное издательство, 1989. - 152 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге содержатся советы по сбору, обработке грибов и ягод, приведены рецепты по приготовлению различных блюд.



Кл.слова:
приготування -- страва -- кулінарія

   Тип видання:   навчальний посібник   
16.


Лабораторна діагностика туберкульозу та контроль за якістю бактеріоскопічних досліджень [Електронний ресурс] : навчальний посібник ; Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Інститут фтізіатрії і пульманології ім. Ф. Г. Яновського / Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Інститут фтізіатрії і пульманології ім. Ф. Г. Яновського. - К. : Медицина, 2006. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Лабораторна діагностика туберкульозу та контроль за якістю бактеріоскопічних досліджень КНИГИ ;ЗДОРОВЬЕ Название:Лабораторна діагностика туберкульозу та контроль за якістю бактеріоскопічних досліджень Авторы: Ліпкан Г.М. Город:К. Издательство: Медицина Год:2006. Страниц: 128 с. Язык:Украинский Формат: djvu / rar + 3% Размер:5,06 mbКачество: 300 dpi ІSВN 966-8144-47-3У посібнику детально викладено методику дослідження біологічного матеріалу на наявність кислотостійких бактерій: правила одержання, приготування, фарбування, мікроскопії препаратів та оцінки результатів.Представлено програму контролю за якістю виконання всіх етапів дослідження та форми обліково-звітних документів відповідно до міжнародних норм і стандартів. Наведено правила протиепідемічного режиму в клініко-діагностичних лабораторіях, засоби, методи знезараження біологічного матеріалу, рекомендовані до застосування МОЗ України.Для студентів вищих медичних навчальних закладів, слухачів курсів післядипломної освіти, лікарів-лаборантів і фахівців клініко-діагностичних лабораторій загальної лікувальної мережі та спеціалізованих закладів.



Кл.слова:
бактерія -- макроскопія

   Тип видання:   енциклопедія   
17.

Лебеда, А. П.
Лікарські рослини [Електронний ресурс] : енциклопедичний довідник / А. П. Лебеда, Н. І. Джуренко, О. П. Ісайкіна. - К. : Українська енциклопедія, 1992. - 544 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У довідковому виданні, розрахованому на лікарів і широке коло всіх, хто цікавиться лікарськими рослинами, вміщено понад 1200 статей. В них стисло описано лікарські рослини, охарактеризовано їхні морфологічні та ботанічні відомості, способи заготівель, зберігання і використання, подано їхній хімічний склад. Приведено поширені рецепти приготування ліків із застосуванням цілющих рослин.



Кл.слова:
народна медицина -- фітотерапія -- гомеопатія

   Тип видання:   довідник   
18.
 



Лікарські рослини [Електронний ресурс] : енциклопедичний довідник / за. ред. А. М. Гродзінського. - К. : Українська Енциклопедія, 1992. - 544 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У довідковому виданні, розрахованому на лікарів і широке коло всіх, хто цікавітться лікарськими рослинами, вміщено понад 1200 статей В них стисло описано лікарські рослини, охарактери зовано їхні морфологічні та ботанічні відомості, способи заготівель, зберігання і використання, подано їхній хімічний склад. Приведено поширені рецепти приготування ліків із застосуванням цілющих рослин. В справочном издании, рассчитанном на врачей и широкий круг всех, кто интересуется лекарственными растениями, вмещено свыше 1200 статей. В них кратко описаны, охарактеризованы их морфологические и ботанические сведения, способы заготовок, хранения и использования, подан их химический состав. Приведены распространенные рецепты приготовления лекарств с применением целебных растений.



Кл.слова:
медицина  -- народна медицина  -- фітотерапія  -- лікарська рослина

   Тип видання:   методичний посібник   
19.
 



Кухня народов Европы [Електронний ресурс]. - М. : СП "Квадрат", 1993. - 306 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Основу данной книги составляют рецепты немецкой кухни. Немецкая кухня традиционна и хранит обычаи своих земель, поэтому отличается большим разнообразием и значительно отличается от кухонь других стран. Абсолютно новым для такого рода книг является раздел «Рецепты для микроволновой печи». Он содержит самые конкретные рекомендации (количество продуктов, время приготовления, нужная температура), которые помогут активно использовать микроволновую печь. Кроме того, в книгу включены рецепты национальных, наиболее характерных блюд Болгарии, Венгрии, Румынии. Польши, Чехии, в основном те, которые содержат набор продуктов, доступных нашим хозяйкам.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
20.

Лазерсон, И. И.
Кухни Скандинавии [Електронний ресурс] / И. И. Лазерсон. - М. : Центрполиграф, 2005. - 47 с.. - (Скорая кулинарная помощь)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Основной продукт скандинавской кухни — это конечно же рыба. Ее запекают в тесте, жарят со сметаной, используют для приготовления салатов и других аппетитных блюд. Скандинавская кухня славится также блюдами из говядины, свинины и телятины, замечательными пирогами и морсами из северных ягод.



Кл.слова:
кулінарія -- рецепт -- приготування
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського