Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (33)Тематичний інтернет-навігатор (19)Автореферати дисертацій (2074)Реферативна база даних (19832)Книжкові видання та компакт-диски (6445)Журнали та продовжувані видання (331)
Пошуковий запит: (<.>K=ХАРЧОВ$<.>+<.>K=ТЕХНОЛОГІЯ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 228
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   фотоальбом   
1.

Шонк-Русич, К.
Дерев`яна різьба в Україні [Електронний ресурс] / К. Шонк-Русич. - Нью-Йорк : "Русич", 1982. - 184 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книзі подані фотографії виробів із дерева, а також описана технологія різьби по дереву.



Кл.слова:
орнамент -- виріб

   Тип видання:   навчальний посібник   
2.

Шибут, И. П.
Программное обеспечение мультимедийных технологий [Електронний ресурс] : основы компьютерной графики и анимации : учебно-методическое пособие для студентов гуманитарных специальностей / И. П. Шибут, В. Н. Курбацкий, В. М. Шульганова. - Минск : БГУ, 2011. - 195 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Пособие состоит из четырех блоков. В блоке 1 рассмотрены теоретические сведения о компьютерной графике, ее видах, принципах работы, преимуществах и недостатках. В блоках 2–4 представлены практические задания для закрепления у студентов знаний по обработке изображений в наиболее популярных и востребованных сегодня системах растровой (Photoshop) и векторной (CorelDRAW и Flash) графики. Для студентов гуманитарных специальностей БГУ.



Кл.слова:
комп'ютерна графіка -- векторна графіка -- растрова графіка -- технологія мультимедіа

   Тип видання:   методичний посібник   
3.

Шалашова, Н. Б.
Шампиньоны [Електронний ресурс] / Н. Б. Шалашова, О. Н. Бубнова. - М. : Россельхозиздат, 1987. - 32 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В работе дается информация о питательной ценности шампиньонов, правилах и возможностях их возделывания в условиях личного подсобного хозяйства. Адресована овощеводам-любителям.



Кл.слова:
гриб -- печериці -- харчова цінність

   Тип видання:   навчальний посібник   
4.

Черняев, Владимир Николаевич.
Физико-химические процессы в технологии РЭА [Електронний ресурс] : учеб. для вузов / В. Н. Черняев. - М. : Высшая школа, 1987. - 375 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге рассматриваются теория основных технологических процессов (ТП) производства РЭА, способы их осуществления и методы расчета, а в ряде случаев и принципы устройства базовых технологических установок. Курс книги преследует 3 цели: 1) дать общее представление о ТП производства РЭА; 2) рассмотреть основы теории и анализа базовых ТП производства РЭА; 3) научить студентов элементам исследования физико-химических процессов технологии РЭА.



Кл.слова:
радіотехніка -- ЕОМ -- радіоелектроніка -- хімічна технологія -- плата

   Тип видання:   науково-популярне видання   
5.
 


Черепнин, В. Л.
Пищевые растения Сибири [Електронний ресурс] / В. Л. Черепнин. - М. : Наука, 1987. - 190 с.. - (Человек и окружающая среда)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Пищевые дикорастущие растения распространены на территории СССР довольно широко и встречаются нередко в большом количестве. Около 300 видов, произрастающих в сибирских лесах, степях и тундре, можно использовать в пищу. Из одних растений получают масло, муку; из вкусных и полезных ягод других - соки, напитки, приправы. Это и питательная высоковитаминная салатная зелень. Многие съедобные дикорастущие по своим полезным свойствам не уступают культурным растениям, а часто не имеют аналогов. Однако, чтобы пищевых растений в природе не убавилось, их надо не только знать, разумно и бережно использовать, по и всемирно охранять. Книга представляет собой первую сводку пищевых дикорастущих растений Сибири. Приведены морфологическая, экологическая, пищевая характеристики, география распространения растений, указаны возможности введения наиболее ценных из них в культуру. Книга рассчитана на читателей, интересующихся живой природой.



Кл.слова:
сільське господарство -- рослинництво -- харчові рослини

   Тип видання:   монографія   
6.

Худолій, Л. М.
Перспективи банківського кредитування інноваційних проектів в агропродовольчому виробництві України [Електронний ресурс] : монографія / Л. М. Худолій, О. В. Файчук, О. М. Файчук ; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - Київ : Компринт, 2014. - 267 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 7.53 Мб


Монографія присвячена дослідженню теоретичних і розробленню практичних рекомендацій щодо підвищення економічної ефективності банківського кредитування інноваційних проектів в агропродовольчому виробництві. З’ясовано та узагальнено сутність, специфіку та умови банківського кредитування інноваційних проектів в агропродовольчому виробництві на основі зіставлення внутрішньої норми доходності проекту та процентної ставки за кредит. Проаналізовано та систематизовано причини низької інноваційної активності підприємств харчової промисловості. Оцінено стан та тенденції розвитку банківського кредитування суб’єктів господарювання в аграрному секторі. Удосконалено методичний інструментарій щодо визначення об’єктивного розміру ставки за кредит, зважаючи на рівень інноваційності та ризикованості проектів. Розроблено дескриптивні моделі участі банку у процесі кредитування інноваційних проектів за різного співвідношення їх рентабельності та процентної ставки, а також за різних умов наявності у позичальника капіталу та об’єкта майнової застави. Обґрунтовано пропозиції щодо вибору пріоритетності та варіанту кредитування банком інноваційних проектів на підставі обчислених показників його ефективності. Для науковців, викладачів, докторантів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів, фахівців агропромислового виробництва та банківської сфери, працівників органів державної влади та усіх, хто цікавиться проблемами банківського кредитування.



Кл.слова:
проектний аналіз -- фінансовий менеджмент -- ризик-менеджмент

   Тип видання:   навчальний посібник   
7.

Хромеенков, В. М.
Технологическое оборудование хлебозаводов и макаронных фабрик [Електронний ресурс] / В. М. Хромеенков. - СПб. : ГИОРД, 2004. - 496 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Рассмотрены принципиальные схемы, устройство и конструктивные особенности машин и аппаратов, используемых на хлебозаводах и макаронных фабриках. Приведены технические характеристики машин и аппаратов, а также методики расчета основных параметров для каждой функциональной группы оборудования. Для студентов высших учебных заведений, обучающихся по специальностям 270300 «Технология хлеба, кондитерских и макаронных изделий» и 170600 «Машины и аппараты пищевых производств».



Кл.слова:
харчова промисловість  -- хліборобство

   Тип видання:   довідник   
8.

Хилл, Брайан.
Полный справочник по Cisco [Електронний ресурс] / Брайан Хилл. - М. ; СПб. ; К. : Вильямс, 2004. - 1078 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Эта книга позволяет достичь полного понимания технологий Cisco, чаще всего применяемых в сетях основных типов. Без этого невозможно выполнять настройку конфигурации, проектировать и устранять нарушения в работе сетей самых различных типов, созданных на основе продуктов Cisco. В ней подробно рассматриваются протоколы локальной и распределенной сети, а также наборы протоколов общего назначения, в том числе TCP/IP. В книге дано описание большинства существующих в настоящее время сетевых продуктов Cisco и приведены справочные таблицы с краткими сведениями о характеристиках устройств. Описаны технологии коммутации Cisco, применяемые в локальной сети, раскрыты такие темы, как настройка конфигурации виртуальной локальной сети, применение алгоритма STP и метода MLS, принципы организации очередей и средства коммутации SLB. Рассматриваются все главные внутренние маршрутизирующие протоколы, включая RIP, EIGRP и OSPF. Представлены 540 команд IOS, применяемых почти на любом устройстве Cisco.



Кл.слова:
комп'ютерна мережа -- мережева технологія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
9.

Хант, Рикки.
Как создать Интеллектуальную организацию [Електронний ресурс] : пер. с англ. / Рокки Хант, Тони Базан. - М. : Инфра-М, 2002. - 230 с.. - (Серия "Менеджмент для лидера")

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Рассматриваются проблемы лидерства как для отдельной личности, так и для организации в целом. Победителями станут те компании, которые сумеют мобилизовать в своих недрах наибольшее количество мозгов, а чтобы достичь перемен в мышлении, необходимо создание новой «интеллектуальной» культуры. Показаны направления и методы совершенствования организационных структур. Описаны эффективные технологии и тренинги. Хотя книга написана с уклоном в бизнес, она содержит много откровений, которые позволят каждому достичь большей эффективности в рабочей среде и за ее пределами. Книга адресована руководителям фирм, нацеленных на успех и стремящихся занять лидирующее место в бизнесе. Для менеджеров различных уровней, специалистов по работе с персоналом и организационному развитию.



Кл.слова:
економіка -- технологія -- тренінг

   Тип видання:   наукове видання   
10.

Файвишевский, М. Л.
Комплексная переработка кости на мясокомбинатах [Електронний ресурс] / М. Л. Файвишевский, С. Г. Либерман. - М. : Пищевая промышленность, 1974. - 91 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ




Кл.слова:
м'ясокомбінат -- харчове виробництво -- продукт

   Тип видання:   методичний посібник   
11.


Українська національна кухня [Електронний ресурс] / ред.-уклад. Л. М. Безусенко. - Донецьк : Сталкер, 2002. - 288 с.. - (Кулінарія)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У пропонованій книжці наведено велику кількість рецептів традиційних і оригінальних страв української національної кухні з описом сучасних способів їх готування. Кожна господарка зможе збагатити харчовий раціон своєї родини, готуючи перші гарячі й холодні страви, м'ясні та рибні закуски, борошняні вироби та інші страви, поживні й смачні, серед яких багато вже забутих і напівзабутих.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
12.


Туризм и гостиничное хозяйство [Електронний ресурс] : учеб. пособие / под ред. Л.П. Шматько. - 2-е изд.. - М. : ИЦК "МарТ", 2005. - 352 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге изложены проблемы современного туризма, факторы развития туристической индустрии и ее состовляющей - гостиничного хозяйства.Рассмотрены основные схемы и технологии взаимодействия туроператора с отелями и транспортными компаниями при формировании турпродукта.



Кл.слова:
схема -- технологія -- індустрія

   Тип видання:   методичний посібник   
13.

Троц, А. А.
Опорний коспект лекцій з дисципліни "Технологія та автоматизація виробництва побутової електронної апаратури" [Електронний ресурс] / А. А. Троц ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини „Україна”. Інженерно-технологічний інститут. - К. : [б. в.], 2011. - 40 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Радіоелектронна апаратура являє собою сукупність елементів, об'єднаних у складальні одиниці і пристрої призначених для перетворення й обробки електромагнітних сигналів у діапазоні частот коливань від інфранизьких до надвисоких (НВЧ). Елементи, розраховані на спільну роботу в РЕА, розрізняють по функціональних, фізичних, конструктивно- технологічних ознаках і типам зв'язків. По конструктивно-технологічній ознаці елементи РЕА ділять на дискретні й інтегральні, які поєднують у складальні одиниці, що виконують елементарні дії (підсилювач, генератор, дешифратор, лічильник і т.д.).



Кл.слова:
технологія -- електроніка -- виробництво

   Тип видання:   навчальний посібник   
14.

Тошев, А. Д.
Искусство оформления блюд и кулинарных изделий [Електронний ресурс] : учебное пособие / А. Д. Тошев, Т. А. Пономарева. - Челябинск : Издат. центр ЮУрГУ, 2010. - 80 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Учебное пособие содержит материал для углубленного изучения курса «Кулинарный дизайн», развития навыков оформления блюд и кулинарных изделий, пособие способствует развитию творческого начала у студентов. Учебное пособие предназначено для студентов дневной и заочной форм обучения по специальностям 260501 «Технология продуктов общественного питания», 260202 «Технология хлеба, кондитерских и макаронных изделий».



Кл.слова:
кулінарія  -- харчова промисловість  -- рецепт

   Тип видання:   підручник   
15.

Томашов, В. М.
Дисципліна Наукові дослідження в інформаційних технологіях [Електронний ресурс] / В. М. Томашов. - К. : Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна”, 2010. - 55 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ




Кл.слова:
наукові дослідження

   Тип видання:   підручник   
16.

Тихомирова, Н. А.
Технология и организация производства молока и молочных продуктов [Електронний ресурс] / Н. А. Тихомирова. - М. : ДеЛи Принт, 2007. - 560 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В учебнике рассмотрены основные вопросы организации производства молока, общая технология молока и молочных продуктов, частная технология цельномолочной продукции, мороженого, сливочного масла, сыров, молочных консервов и детского питания, описаны виды вторичного молочного сырья и основные направления его переработки, приведены ресурсо- и энергосберегающие технологии, даны лабораторные и практические занятия. Особенности производства изложены с приведением соответствующих технологических схем, в том числе в аппаратурном оформлении. В учебник включены новые нормативы и современные способы переработки молочного сырья и производства молочных продуктов. Учебник предназначен для студентов средних специальных учебных заведений, обучающихся по специальности 260206 (2710) «Технология молока и молочных продуктов».



Кл.слова:
цільномолочна продукція -- енергозберігаюча технологія -- молочна сировина

   Тип видання:   підручник   
17.


Технология пищевых продуктов [Електронний ресурс] : учебник / под ред. А. И. Украинца. - К. : Аскания, 2008. - 736 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В учебнике изложены теоретические основы пищевой технологии и биотехнологии, освещены продукты питания человека, а также адекватное экологически чистое питание и способы водоподготовки. По всем отраслям пищевой промышленности дана характеристика сырья, ассортимент готовых пищевых продуктов и технологические процессы их изготовления. Рассмотрены технологии основных продуктов и напитков профилактического назначения. Для студентов, магистрантов, аспирантов и преподавателей высших учебных заведений, а также специалистов пищевой промышленности, которые проходят послевузовскую переподготовку.



Кл.слова:
біотехнологія -- харчова промисловість -- продукт харчування

   Тип видання:   підручник   
18.


Технология молока и молочных продуктов [Електронний ресурс] / Г. В. Твердохлеб [и др.]. - М. : Агропромиздат, 1991. - 463 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Рассмотрены общая технология молока и молочных продуктов, технология цельномолочной продукции, мороженого, сливочного масла, сыра и молочных консервов. Описаны технологические процессы производства продуктов из обезжиренного молока, пахты и молочной сыворотки. Методы производства изложены с приведением соответствующих технологических схем.



Кл.слова:
молоко -- молочний продукт -- технологія

   Тип видання:   підручник   
Категорія: Хімічні науки   
19.


Технологии каталогизаторов [Електронний ресурс] / под ред. И. П. Мухленов. - 2-е изд., перераб.. - Ленинград : Химия, 1979. - 327 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Третье издание (2-е изд. - 1979 г.) существенно переработано с учетом современного уровня развития технологии катализаторов. Описаны новые катализаторы, позволяющие интенсифицировать технологические процессы, в том числе производства серной и азотной кислот, метанола и др. Приведены сведения о катализаторах, используемых в процессах очистки газовых выбросов, для решения различных экологических проблем. Рассмотрено новое высокопроизводительное оборудование для производства катализаторов. Для инженерно-технических и научных работников химической промышленности. Может быть полезна студентам и преподавателям химико-технологических специальностей вузов.



Кл.слова:
каталогізація -- технологія каталогізації

   Тип видання:   підручник   
20.


Технологія спирту [Електронний ресурс] / під ред. В. О. Маринченка. - К. : НУХТ, 2003. - 496 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику подається біохімічна і технологічна характеристика сировини. Описані способи зберігання і підготовки сировини до зброджування. Викладені питання одержання ферментних препаратів і солоду, культивування дріжджів, бактерій, пліснявих грибів, зброджування сусла, виділення спирту із бражки і його ректифікації. Наведені способи використання побічних продуктів і очистки стічних вод. Велика увага приділена енерго- і ресурсозберігаючим технологіям у спиртовому виробництві, а також актуальним проблемам у спиртовій промисловості, що сприятиме творчому вирішенню студентами та фахівцями підприємств основних задач розвитку спиртової промисловості, спрямованих на зниження собівартості продукції і покращання її якісних показників. Для студентів, магістрантів та аспіратнтів вищих навчальних закладів, а також працівників спиртової промисловості, які підвищують свою кваліфікацію.



Кл.слова:
солод -- бактерії -- сусло
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського