![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>K=ЗЕРНОВІ$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
| | Тип видання: навчальний посібник | | |
1. |
|
Мерко, І. Т. Наукові основи і технологія переробки зерна [Електронний ресурс] / І. Т. Мерко, В. О. Моргун. - Одеса : Друк, 2001. - 344 с.
Рубрики:
Повний текст доступний у читальних залах НБУВ
Підручник для студентів вищих навчальних закладів. Для підготовки таких спеціалістів-технологів з технології переробки зерна і призначається даний підручник. Зміст і матеріали підручника дають можливість ознайомитись з джерелами, історією, традиціями даної спеціальності, досягненнями вітчизняних вчених і фахівців; вивчити наукові основи технологічних процесів переробки зерна і навчитись їх використовувати при аналізі, організації і управлінні технологічними процесами переробки зерна. Особливістю підручника є використання системного підходу до подання матеріалів: спочатку розглядаються сучасні наукові дані про якість та технологічні властивості зерна і виробленої з нього муки, а потім наукові основи технологічних процесів, що використовуються в зернових технологіях, та різні види технологій переробки зерна. Підручник складається з трьох взаємопов’язаних розділів. У першому розділі розглянуто технологічну характеристику зерна, технологічні властивості зернової маси, формування помельних партій, асортимент і якість муки. Другий розділ присвячено вивченню наукових основ технологічних процесів переробки зерна (сепарування, здрібнювання, лущення, воднотеплові процеси). Показано їх зв’язок і застосування в різних конкретних технологіях переробки зерна. У третьому розділі розглянуто усі види практичних технологій виробництва муки широкого асортименту, що використовується в Україні.
Кл.слова: харчова промисловість -- технологія зберігання -- зернові
|
|
|