Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (2)Автореферати дисертацій (325)Реферативна база даних (1821)Книжкові видання та компакт-диски (218)
Пошуковий запит: (<.>K=МІКРОЕЛЕМЕНТ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Поскребышева, Г. И.
Грибная кулинария [Електронний ресурс] / Г. И. Поскребышева. - М. : ОЛМА-ПРЕСС, 2000. - 31 с.. - (Золотые рецепты)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Грибы содержат наиболее важные для человека витамины и богатейший набор микроэлементов, среди которых: железо, калий, кальций, фосфор, натрий, медь, цинк, йод, фтор, марганец, мышьяк, в дозах, обычных для растительных продуктов. В подосиновиках и подберезовиках много витамина РР, почти столько же, сколько в дрожжах и печени, а витамина D в грибах не меньше, чем в сливочном масле. В белых грибах, рыжиках и лисичках есть витамин A. Ароматические и экстрактивные вещества не только придают свойственный грибным блюдам вкус и аромат, но и способствуют лучшему усвоению пищи. Грибы — ценный продукт питания и эффективное целебное средство.



Кл.слова:
мікроелемент -- вітамін -- мікологія
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського