Бази даних

Юристам - Реферативна інформація - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Юристам - Електронний каталог НБУВ (13)
Пошуковий запит: ((<.>U=Х$<.>)+(<.>RZN=Х$<.>))*(<.>U=Л80$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

1.
Михальські Т.  
Управління якістю у харчовій промисловості із врахуванням Європейського харчового кодексу і міжнародно визнаних стандартів : Довід. / Т. Михальські, Ф. Ліліє, А. Досін. - Л. : ПАІС, 2006. - 336 c. - Бібліогр.: с. 317-320. - укp.

Розглянуто актуальні проблеми розробки та впровадження систем управління якістю на підприємствах харчової промисловості. Висвітлено історію розвитку та стан сучасного Європейського законодавства щодо продуктів харчування. Описано найпоширеніші міжнародно визнані стандарти на дані продукти, їх основні характеристики, переваги та недоліки. Наведено практичні рекомендації з розробки, впровадження та ефективного функціонування системи управління якістю та безпечністю продуктів на виробництві.

Рассмотрены актуальные проблемы разработки и внедрения систем управления качеством на предприятих пищевой промышленности. Освещены история развития и состояние современного Европейского законодательства, касающегося продуктов питания. Описаны наиболее распространенные международно признанные стандарты на данные продукты, их основные характеристики, преимущества и недостатки. Приведены практические рекомендации по разработке, внедрению и эффективному функционированию системы управления качеством и безопасностью продуктов на производстве.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-106я2 + Х915.232.5-91я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС43563 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Видання зберігається у :


2.
Тюрікова І. С. 
Система менеджменту безпечності харчових продуктів для харчових виробництв України в перехідний період приєднання до СОТ : монографія / І. С. Тюрікова; Укоопспілка, Полтав. ун-т спожив. кооп. України. - Полтава, 2009. - 237 c. - укp.

Розглянуто основні вимоги СОТ щодо харчових виробництв стосовно показників якості та безпечності харчових продуктів (ХП). Висвітлено проблеми вступу харчових виробництв України до СОТ. Проаналізовано світовий досвід у сфері системи менеджменту безпечності ХП, наведено рекомендації щодо розробки та впровадження даної системи в Україні. Увагу приділено європейським вимогам щодо виробників рибної продукції. Запропоновано REACH - систему реєстрації, оцінки та дозволу хімікатів у ХП. Розкрито основи міжнародного та національного харчового законодавства України щодо показників якості та безпечності ХП.

Рассмотрены основные требования ВТО к пищевым производствам относительно показателей качества и безопасности пищевых продуктов (ПП). Освещены проблемы вступления пищевых производств Украины в ВТО. Проанализирован мировой опыт в сфере системы менеджмента безопасности ПП, приведены рекомендации по разработке и внедрению данной системы в Украине. Внимание уделено европейским требованиям к производителям рыбной продукции. Предложена REACH - система для регистрации, оценки и разрешения химикатов в ПП. Раскрыты основы международного и национального пищевого законодательства Украины в области показателей качества и безопасности ПП.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-106 + У9(4УКР)306.7 + Х916.14-321.1-7(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА724869 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Видання зберігається у :


3.
Іванов С. В. 
Розвиток теорії і методології судово-товарознавчої експертизи харчових продуктів / С. В. Іванов, Т. М. Артюх, В. В. Архипов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 52. - С. 25-34. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто сучасний стан і завдання судово-товарознавчої експертизи харчових продуктів відповідно до змін чинної законодавчої бази. Розкрито предмет, об'єкт, суб'єкт судової товарознавчої експертизи харчових продуктів. Визначено коло питань, які ставляться перед експертом-товарознавцем судом або слідством, а також завдання, які вирішуються в межах її проведення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 + Х893.9(4УКР)413.4:Л80

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 

4.
Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали II Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 18 - 20 берез. 2015 р., Полтава / Центр. спілка спожив. т-в України, ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава : ПУЕТ, 2015. - 413 c. - укp. - рус.

Досліджено проблеми гармонізації норм національного законодавства щодо безпечності мийних засобів для ручного миття посуду. Визначено роль експертизи у формуванні якості молока. Подано методику проведення дослідної експлуатації взуття спеціального призначення зі шкіри з гідрофобною обробкою. Розглянуто проблеми та шляхи їх вирішення щодо товарної експертизи конкурентоспроможності текстилю. Показано особливості класифікації та відмінні особливості сортів бананів. Проведено порівняльне оцінювання якості плавлених сирів вітчизняного виробництва. Розкрито особливості захисту безалкогольних газових напоїв від підробки. Досліджено проблеми ідентифікації вітчизняного взуття спеціального призначення. Викладено сучасні способи захисту твердих сирів від мікробіологічного псування. Подано результати оцінювання ефективності інноваційних технологій емульсійного оздоблення шкір.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609 я431(0) + Л80 я431(0) + Х893.9(4УКР)413.4 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО33670 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Видання зберігається у :


5.
Бочарова О. В. 
Управління безпечністю товарів : підручник / О. В. Бочарова; Одес. нац. екон. ун-т. - Одеса : Атлант, 2014. - 376 c. - укp.

Викладено законодавчі аспекти запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на основі концепції Hazard Analysis and Critical Control Point (Аналіз небезпечних чинників і критичні точки керування) (НАССР) в Україні та світі. Висвітлено основні положення концепції НАССР. Охарактеризовано небезпечні чинники в системі НАССР. Розглянуто застосування загальних санітарно-гігієнічних вимог Комісії з Кодексу Аліментаріус як передумову запровадження систем управління безпечністю харчових продуктів. Увагу приділено розробці та запровадженню системи управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог стандарту (ДСТУ ISO 22000:2007).


Індекс рубрикатора НБУВ: Х839(4УКР)920.720.6 я73 + Л80 я73-1 + Р123.9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА800205 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Видання зберігається у :


6.
Наумова О. О. 
Перспективи підвищення відповідальності вітчизняних виробників харчової продукції без глютену з використанням європейської системи ліцензування (ТМ "Перекреслений колосок") / О. О. Наумова, Н. В. Аграмакова, О. В. Донцова // Бізнес Інформ. - 2017. - № 12. - С. 325-330. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Досліджено перспективи підвищення рівня відповідальності вітчизняних виробників харчової продукції без глютену з використанням європейської системи ліцензування харчових продуктів (ТМ "Перекреслений колосок"). Досліджено сучасні тенденції та сформовано основні проблеми розвитку ринку харчової продукції без глютену, у тому числі в Україні. Зосереджено увагу на найгострішій проблемі ринку харчової продукції без глютену - порушенні правил безпеки та якості продуктів, які виробляються вітчизняними виробниками, і негативному впливі на стан здоров'я споживачів глютензалежних захворювань. Розглянуто можливість впровадження в Україні Європейської Системи Ліцензування (ELS) з метою офіційного отримання маркування ТМ "Перекреслений колосок" та відповідності європейським стандартам Асоціації європейських суспільств целіакії (AEOCS), які гарантують якість і безпеку продуктів без глютену. Перспективами подальших досліджень у даному напрямі є розробка теоретико-методичних засад і практичних інструментів щодо поширення використання ТМ "Перекреслений колосок" та європейської системи ліцензування в Україні, що надасть можливість якісного та безпечного дотримання хворими безглютенової дієти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-106 + Х819(4УКР)120.01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 

7.
Штепа В. Н. 
Підвищення безпеки об'єктів продовольчої індустрії у випадку виникнення надзвичайних ситуацій / В. Н. Штепа, С. П. Вертай, Р. Є. Кот, О. В. Морголь, Н. А. Заєць // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2016. - Вип. 179. - С. 271-278. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано вплив водних ресурсів на ефективність та безпеку об'єктів продовольчої індустрії за умов дії надзвичайних ситуацій техногенного та природного походження. Запропоновано схему екологічно безпечного постачання ресурсів на виробництва. Розроблено концепції гарантованого водопостачання із усуненням недоліків існуючих рішень за умов надзвичайних ситуацій; оцінено фінансову ефективність такого підходу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-38 + Х819(4УКР)112.035

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

8.
Товарознавство. Харчові продукти з генетично модифікованої сировини : навч. посіб. / А. А. Дубініна, В. С. Ольховська, М. О. Янчева, Т. А. Непочатих; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2015. - 266 c. - Бібліогр.: 21 назва - укp.

Розглянуто проблеми створення, виробництва та реалізації генетично модифікованих продуктів харчування. Висвітлено історичні аспекти розвитку генної інженерії, проаналізовано законодавчу базу з цього питання в Україні порівняно з іншими державами. Наведено основи експертизи якості та безпечності генетично модифікованих продуктів. Представлено методи визначення генетично модифікованої сировини в продуктах харчування. Наведено законодавчі та нормативні документи щодо державного регулювання та моніторингу харчових продуктів, одержаних із генетично модифікованої сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-3 я73 + Р123.10 я73 + Х839(4УКР)920.720.6:Л80 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА806815 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Видання зберігається у :


9.
Бочарова О. В. 
НАССР і системи управління безпечністю харчової продукції : підручник / О. В. Бочарова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса : Атлант, 2019. - 375 c. - укp.

Викладено систематизований матеріал щодо розроблення, запровадження та підтримування систем управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП) на основі концепції Hazard Analysis and Critical Control Point (НАССР) (Аналіз небезпечних чинників і критичні точки керування). Особливу увагу приділено розробці НАССР-планів та небезпечним чинникам. Наведено шляхи потрапляння в харчовий продукт небезпечних речовин. Запропоновано сучасні методи та системи для проведення аналізу небезпечних чинників. Охарактеризовано принципи та документи щодо належної практики виробництва в світі та в Україні, наведено приклади розроблення стандартних санітарних робочих процедур (ССРП). Надано інформацію щодо системи простежуваності та програм відкликання. Окремий розділ присвячено аудитам СУБХП.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.9 я73-1 + Л80 я73-1 + Х819(4УКР)071.1:Х839.207.206 я73-1 + Х916.140.21 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА833658 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Видання зберігається у :

 
Національна юридична бібліотека
(НЮБ)

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського