Реєстрація
Користувач
Пароль
 

Каталоги бібліотек установ Національної академії наук України

Бази даних


Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
 Знайдено в інших БД:Інститут біохімії імені О. В. Палладіна (1)Інститут зоології (1)Інститут проблем кріобіології і кріомедицини (2)Інститут проблем міцності
імені Г. С. Писаренка (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>K=КОНСЕРВАНТ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 33
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Зайдан, Джордж.
Інгредієнти. Справжній склад того, що ми їмо й наносимо на шкіру / Джордж Зайдан ; [пер. з англ. І. Возняк]. - Харків : Віват, 336. - 329, [5] с. : іл. - (Актуальна тема). - Пер. изд. : Ingredients: The Strange Chemistry of What We Put in Us and on Us / George Zaidan. - New York, 2020. - 1100 прим. - ISBN 978-966-982-741-8 (укр.). - ISBN 978-617-690-089-4 (серія). - ISBN 9781524744274 (англ.)

Анотація: Наше повсякденне життя у всьому різнобарв’ї ритуалів споживання — це ярмарок інгредієнтів. Важко визначити, де ховається істина про те, що потрапляє до нашого організму. Чи справді продукти з барвниками та консервантами підштовхують нас до могили? Чому всі так ненавидять кофеїн? Великий термін придатності у продуктів — добре чи погано? Кваліфікований хімік і популяризатор ненудної науки Джордж Зайдан пропонує цікаве дослідження: що ми їмо, п’ємо, чим дихаємо і як найрізноманітніші речовини (від кофеїну до ГМО) впливають на організм.
Файл:  IMG - 0

Дод. точки доступу:
Возняк, Ігор (пер.); Zaidan, George
2.

Лівенцова, Олена Олегівна.
Визначення консервантів та антиоксидантів з використанням сенсибілізованої люмінесценції іонів лантанідів : автореф. дис. ... канд. хім. наук : 02.00.02 / Лівенцова Олена Олегівна ; Нац. акад. наук України, Фіз.-хім. ін-т ім. О. В. Богатського. - О., 2013. - 20 с. : рис., табл.

Дод. точки доступу:
Національна академія наук України; Фізико-хімічний інститут імені О. В. Богатського (Одеса)
3.

Алексеницер, Майя Леонидовна.
Влияние химических и микробиологических консервантов корма на развитие гусениц и продуктивность дубового шелкопряда(ANTHERAEA PERNYI G.-M.) : дис...канд.биол.наук:03.00.09 / Алексеницер Майя Леонидовна ; Украинский аграрный ун-т. - К., 1993. - 238 л.,прил. - Библиогр.:л.203-238

Дод. точки доступу:
Украинский аграрный университет (Киев)
4.

Костецька, Юлія Василівна.
Вплив алюмосилікатів на продуктивність корів, свиней, птиці та розробка на їх основі нових мінеральних добавок і консервантів кормів : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / Костецька Юлія Василівна ; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького. - Л., 2011. - 20 с. : табл.

Дод. точки доступу:
Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького
5.

Костецька, Юлія Василівна.
Вплив алюмосилікатів на продуктивність корів, свиней, птиці та розробка на їх основі нових мінеральних добавок і консервантів кормів : дис. ... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / Костецька Юлія Василівна ; Нац. акад. аграр. наук України, Ін-т кормів. - Вінниця, 2011. - 164 арк. : рис., табл. - Бібліогр.: арк. 127-153.

Дод. точки доступу:
Національна академія аграрних наук України (Київ); Інститут кормів (Вінниця)
6.

Верес, Євген Миколайович.
Вплив окремих консервантів на перетворення нітратів у силосі нітратного навантаження на обмінні процеси в рубці бичків : автореф.дис...канд.біол.наук:06.02.02 / Верес Євген Миколайович ; УААН, Закарпатський ін-т агропромислового виробництва. - В.Бакта, 1994. - 21 с.

Дод. точки доступу:
УААН; Закарпатський інститут агропромислового виробництва
7.

Дунай, Олена В'ячеславівна.
Дослідження деяких антимікробних консервантів з метою стандартизації складів м'яких лікарських засобів на гідрофобних основах : автореф. дис... канд. фармац. наук: 15.00.03 / Дунай Олена В'ячеславівна ; Держ. п-во "Держ. наук. центр лікар. засобів". - Х., 2008. - 20 с.

Дод. точки доступу:
Державний науковий центр лікарських засобів (Харків)
8.

Дунай, Олена В'ячеславівна.
Дослідження деяких антимікробних консервантів з метою стандартизації складів м'яких лікарських засобів на гідрофобних основах : дис. ... канд. фармац. наук : 15.00.03 / Дунай Олена В'ячеславівна ; ДП "Держ. наук. центр лік. засобів". - Х., 2008. - 145 арк. : табл. - Бібліогр.: арк. 130-145.

Дод. точки доступу:
Державний науковий центр лікарських засобів (Харків)
9.

Кавун, Олександр Федорович.
Експериментальне обгрунтування розробки нових консервантів для заготівлі вологого зерна, силосу і сінажу : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Кавун Олександр Федорович ; Львівська держ. академія ветеринарної медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2003. - 24 с.: табл.

Дод. точки доступу:
Львівська державна академія ветеринарної медицини імені С. З. Гжицького
10.

Кавун, Олександр Федорович.
Експериментальне обгрунтування розробки нових консервантів для заготівлі вологого зерна, силосу і сінажу : дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Кавун Олександр Федорович ; УААН, Ін-т кормів. - Вінниця, 2003. - 171 арк.: рис. - арк. 145-171

Дод. точки доступу:
Українська академія аграрних наук (Київ); Інститут кормів (Вінниця)
11.


Застосування мікробних консервантів у консервуванні вологого плющеного зерна кукурудзи : наук.-метод. рек. / [уклад.: Н. О. Краченко, Л. В. Божок, М. Г. Передерій] ; Нац. акад. аграр. наук України, Ін-т с.-г. мікробіології та агропром. вир-ва. - Чернігів : Брагинець О. В. [вид.], 2019. - 30 с. : рис. - Бібліогр.: с. 26-30. - 50 прим. - ISBN 978-617-7570-54-6

Дод. точки доступу:
Краченко, Н. О. (уклад.); Божок, Л. В. (уклад.); Передерій, М. Г. (уклад.); Національна академія аграрних наук України (Київ); Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва (Чернігів)
12.


Консерванти деревини ; Визначання токсичної ефективності проти м'якогнильних мікрогрибів та інших мікроорганізмів, що населяють грунт (ENV 807:1993, IDT) / пер. і наук.-техн. ред. С. Балюк [та ін.] ; . - Офіц. вид. - Чинний від 01.07.2005. - К. : Держспоживстандарт України, 2005. - ІV, 27 с. - (Національний стандарт України)

Дод. точки доступу:
Балюк, С (пер. і наук.-техн. ред.)
13.

Люк, Эрих.
Консерванты в пищевой промышленности. Свойства и применение / Э. Люк, М. Ягер ; пер. с нем. Л. А. Сарафанова ; науч. ред. М. Н. Пульцин. - 3.изд. - СПб. : ГИОРД, 2000. - 256 с. - Библиогр.: 222-255. - ISBN 5-901065-32-8

Дод. точки доступу:
Ягер, Мартин; Пульцин, М. Н. (науч. ред.); Сарафанова, Л. А. (пер. с нем.)
14.

Кавун, Олександр Федорович.
Консервуюча дія пропіонової кислоти і нових консервантів при заготівлі вологого зерна і силосу : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Кавун Олександр Федорович ; Ін-т кормів УААН, Вінниц. держ. с.-г. ін-т. - Вінниця, 1998. - 17 с.

Дод. точки доступу:
Українська академія аграрних наук (Київ); Інститут кормів (Вінниця); Вінницький державний сільськогосподарський інститут
15.


Кровезаменители, консерванты крови и костного мозга : справочник / В. А. Аграненко [и др] ; ред. Г. Н. Хлябич. - М. - [Б. м.] : Медицина, 1997. - 191 с. - ISBN 5-225-00961-1

Дод. точки доступу:
Аграненко, В. А.; Алексеев, В. В.; Богданов, А. Н.; Гаврилов, О. К.; Мерзлов, В. П.; Хлябич, Г. Н. (ред.)
16.

Ворожбіян, Михайло Іванович.
Лабораторний практикум з курсу "Виробництво харчових напівпродуктів, соди і лугів" : навч.-метод. посіб.: Для студ. спец. 7.0916.02 "Хімічна технологія неорганічних речовин", спеціалізація "Виробництво неорганічних харчових напівпродуктів, консервантів, міндобрив, солей і лугів" / М. І. Ворожбіян [и др.] ; Національний технічний ун-т "Харківський політехнічний ін-т". - Х. : НТУ "ХПІ", 2004. - 40 с.: рис. - Бібліогр.: с. 40

Дод. точки доступу:
Кобзєв, Олександр Вікторович; Панасенко, Володимир Олексійович; Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" (Харків)
17.

Купчик, Олена Юріївна.
Міцелярна рідинна хроматографія: особливості модифікованих фаз та застосування для розділення консервантів : автореф. дис... канд. хім. наук: 02.00.02 / Купчик Олена Юріївна ; Харківський національний ун-т ім. В.Н.Каразіна. - Х., 2009. - 17 с.

Дод. точки доступу:
Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
18.

Хом'як, Йосип Васильович.
Малоциклова довговічність конструкційних матеріалів в рідких консервантах кормів : дис... канд. техн. наук: 05.02.01 / Хом'як Йосип Васильович ; Українська академія друкарства. - Л., 1998. - 247 л. - л. 214-247

Дод. точки доступу:
Українська академія друкарства
19.

Хом'як, Йосип Васильович.
Малоциклова довговічність конструкційних матеріалів в рідких консервантах кормів : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.02.01 / Хом'як Йосип Васильович ; Луцький держ. технічний ун-т. - Луцьк, 1998. - 16 с.

Дод. точки доступу:
Луцький державний технічний університет
20.


Методичні вказівки до лабораторних робіт "Визначення комплексів карбаміду з кислотами та солями в технології добрив" з дисципліни "Виробництво консервантів, добрив та солей" : для студентів спец. 7.05130101 та 8.05130101 "Хімічні технології неорганічних речовин" ден. та заоч. форм навчання / Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т" ; [уклад.: Ю. І. Вецнер та ін.]. - Харків : НТУ "ХПІ", 2015. - 15 с. : табл. - Бібліогр.: с. 14. - 50 прим.

Дод. точки доступу:
Вецнер, Юлана Ігорівна (уклад.); Савенков, Анатолій Сергійович (уклад.); Білогур, Ірина Сергіївна (уклад.); "Харківський політехнічний інститут", національний технічний університет
...
 
Центр бібліотечних електронних ресурсів і технологій

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського