Реєстрація
Користувач
Пароль
 

Каталоги бібліотек установ Національної академії наук України

Бази даних


Інститут клітинної біології та генетичної інженерії - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
 Знайдено в інших БД:Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського (5335)Інститут археології (29)Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії (1)Інститут біохімії імені О. В. Палладіна (84)Інститут ботаніки
імені М. Г. Холодного (4)
Інститут гідробіології (52)Інститут географії (14)Інститут економіки та прогнозування (30)Інститут електродинаміки (28)Інститут зоології (160)Інститут історії України (229)Інститут математики (106)Інститут сходознавства імені А. Ю. Кримського (42)Інститут теоретичної фізики імені М. М. Боголюбова (25)Інститут фізики (3)Інститут фізіології імені О. О. Богомольця (39)Інститут філософії (4)Інституту соціології (9)
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>K=ЗБІРНИК$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Коваленко, Олексій.
Фрукти проти овочів. Чому кавун - не ягода, а томат - це фрукт : научно-популярная литература / Олексій Коваленко. - Київ : Віхола, 2021. - 220, [1] с. : іл. - Бібліогр.: с. 204-212. - 1500 экз. - ISBN 978-617-7960-06-4 : 64.00 р.
Рубрики: 2022
Анотація: Перці й помідори — не овочі. Гречка — горішок. Вишня — не ягода. Усе своє життя, успішно проігнорувавши ботаніку, ми керуємося лише одним простим (і хибним) правилом: солодке — фрукт, а все решта — овочі. Насправді це так не працює. У книжці «Фрукти проти овочів» ботанік, музейник та автор блогу «Довколаботаніка» Олексій Коваленко розповість справжню історію продуктів, які ми щодня бачимо на кухні та в супермаркеті, а ще навчить відрізняти овоч від фрукта, горіх — від горішка, а кавун — від ягоди. У книжці Олексій пояснить, хто намагався лікувати огірками безпліддя та укуси скорпіонів, як салату приписали здібності впливати на чоловічу потенцію, звідки примандрував до нас буряк та як приготувати каштани в домашніх умовах і не рознести квартиру на шматки. Перед вами — не збірник рецептів і навіть не підручник з ботаніки, книжка Олексія Коваленка — це реальна та дотепна історія найзвичайнісіньких овочів і фруктів: від особливостей їхньої ДНК та селекції до найдивніших міфів і кулінарних лайфхаків.
 
Інститут клітинної біології та генетичної інженерії

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського