|
ВА843274 Сирохман, Іван Васильович. Безпечність і якість харчових продуктів (проблеми сьогодення) [Текст] : підручник / Сирохман І. В., Гирка О. І., Калимон М.-М. В. ; Центр. спілка спожив. т-в України, Львів. торг.-екон. ун-т. - Львів : Вид-во Львів. торг.-екон. ун-ту, 2019. - 394 с. : іл., рис., табл. - Бібліогр.: с. 394. - 300 прим. - ISBN 978-617-602-257-2Рубрикатор НБУВ: УДК: Тематичні рубрики:
Анотація: У підручнику розглянуто загальні проблеми безпечності і якості харчових продуктів, шляхи їх розв’язання і регулювання в світовому співтоваристві, а також гарантування безпечності та якості харчових продуктів в Україні. Важливе місце займають питання забруднення продовольчої сировини та харчових продуктів азотовмісними сполуками, токсичними елементами і радіонуклідами, пестицидами, мікотоксинами, антибіотиками та гормональними препаратами, діоксинами, діоксин подібними сполуками, поліхлорованими біфенілами та МСDР, полі циклічними ароматичними вуглеводнями і меламінами. Вагома частка цих контамінантів є наслідком порушення технологічних прийомів на стадії вирощуванні й обробітку багатьох груп продукції рослинництва і тваринництва, вимагає певних корекцій технологічних процесів, а також транспортування і зберігання, особливо в підприємствах торгівлі, громадського харчування. Підручник розрахований на підготовку фахівців зі спеціальностей 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа».
Дод. точки доступу: Гирка, Ольга Ігорівна; Калимон, Марта-Марія Володимирівна; Центральна спілка споживчих товариств України; Львівський торговельно-економічний університет
Видання зберігається у :
Основний фонд
|
|