Маркарян, Ш. А.
Кинетические параметры роста IE. coliD после глубокого замораживания в присутствии диэтилсульфоксида [Text] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !oistaspk_H.pft: FILE NOT FOUND!
Переклад назви: Kinetic parameters of E. coli growth after deep freezing at diethyl sulfoxide presence

Рубрикатор НБУВ:
Тематичні рубрики:


Шифр журнала:

Кл.слова (ненормированные):
ДЭСО -- криопротектор -- E. coli
Анотація: Досліджено питому швидкість зростання та лаг-фазу E. coli до та після глибокого заморожування за температури -196 <$E symbol Р>C за присутності диетилсульфоксиду (ДЕСО) в 10 %-й концентрації. Результати зіставлено з даними, одержаними у ході дослідження традиційних кріопротекторів гліцерину та диметилсульфоксиду (ДМСО). Показано, що за фізіологічних умов кріопротектори зменшують питому швидкість зростання, причому найбільш сильний вплив має ДЕСО. Після заморожування питома швидкість зростання збільшується, за умов контролю та в присутності гліцерину, ДМСО і ДЕСО її величина практично однакова. Доведено, що наявність ДЕСО у культуральній рідині практично ліквідує лаг-фазу як до, так і після заморожування E. coli. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!

Дод. точки доступу:
Баграмян, К. А.; Аракелян, В. Б.

Видання зберігається у :