РА311559
   Руденко, С. М. Київ. нац. ун-т ім. Т.Шевченка.
Закономірності та особливості термінотворення у підмові громадського харчування (на матеріалі української терміносистеми "Змішані напої") [Text] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !ovixd.pft: FILE NOT FOUND! !ofizxar_H.pft: FILE NOT FOUND! !Oprim_H.pft: FILE NOT FOUND! !Oisbncnk_H.pft: FILE NOT FOUND! !oant_H.pft: FILE NOT FOUND! !opri451_H.pft: FILE NOT FOUND! !Opris488_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:


Анотація: Вперше в українському мовознавстві здійснено комплексне системне дослідження однієї з терміносистем громадського харчування - терміносистеми Iзмішані напої/i (ГХ - ТСЗН). Зроблено спробу виділити періоди і шляхи формування в Iмові спеціального призначення/i ГХ однієї з найдавніших терміносистем харчування на позначення Iнапоїв/i, складником якої на останньому етапі розвитку стала ТСЗН. У процесі дослідження термінів ТСЗН уперше створено єдину класифікацію з залученням повного лексичного корпусу цієї терміносистеми. Досліджено закономірності функціонування такого малодослідженого складника терміносистеми, як Iноменклатура/i. Уперше в українському мовознавстві теоретично обгрунтовано необхідність введення в науковий обіг термінознавчого поняття Iноменклатурно-термінологічне словосполучення/i. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!
Видання зберігається у :