РА365106
Мотренко, С. М. Ін-т цукр. буряків УААН.
Фізико-механічні та біологічні властивості дражованого насіння цукрових буряків залежно від маси дражувальної оболонки [Text] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !ovixd.pft: FILE NOT FOUND! !ofizxar_H.pft: FILE NOT FOUND! !Oprim_H.pft: FILE NOT FOUND! !Oisbncnk_H.pft: FILE NOT FOUND! !oant_H.pft: FILE NOT FOUND! !opri451_H.pft: FILE NOT FOUND! !Opris488_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:
Тематичні рубрики:


Анотація: Висвітлено питання залежності фізико-механічних і біологічних властивостей дражованого насіння цукрових буряків від енергії проростання та схожості насіння до дражування, розміру його фракцій і маси дражувальної оболонки. На підставі результатів досліджень розроблено категорію дражованого насіння, а саме: капсульоване, придатне дя сівби на скінченну густоту в усіх бурякосіювальних зонах України. Вперше визначено оптимальну масу оболонки драже за дражування різних за розмірами технологічних фракцій, які забезпечують одержання дражованого насіння з високою енергією проростання, схожістю та вирівняністю, що виключає його калібрування, зумовлює зменшення терміну підготовки дражованого насіння та його собівартості, а за польових умов для проростання такого насіння потреба у воді зменшується більше, ніж удвічі у порівнянні з дражованим насінням, підготовленим згідно з існуючими технологіями. Доведено, що маса дражувальної оболонки та форма дражованого насіння не впливають на рівномірність розміщення насіння під час його сівби з використанням пневматичних сівалок. Відзначено, що маса дражувальної оболонки суттєво не впливає на продуктивність цукрових буряків - врожайність коренеплодів, цукристість і збір цукру з одного гектара. Це дозволяє у процесі підготовки дражованого насіння за новою технологією зменшувати масу дражувальної оболонки від 100 - 110 % до 40 - 45 % від маси насіння до дражування без зниження його продуктивних властивостей. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!
Файл:  09msmmdo.zip - 0Перейти: /ard/2009/
Видання зберігається у :