|
Майор, П. С. Активність деяких антиоксидантних ферментів у рослинах озимої пшениці за природних умов загартування [Text] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !oistaspk_H.pft: FILE NOT FOUND! Рубрикатор НБУВ: Тематичні рубрики:
Шифр журнала:
Анотація: Досліджено динаміку вмісту пероксиду водню й активності супероксиддисмутази, аскорбат- і гваяколпероксидази у листках рослин озимої пшениці 12 генотипів упродовж загартування у природних умовах. Виявлено монотонне зростання активності аскорбатпероксидази та коливальний характер змін решти досліджених показників, що пояснюється мінливістю температурного чинника. Між активністю супероксиддисмутази і гваяколпероксидази на дослідженому часовому відрізку та між активністю супероксиддисмутази й аскорбатпероксидази впродовж періоду загартування з мінусовими температурами виявлено тісну позитивну кореляцію, що може свідчити про високу збалансованість антиоксидантного захисту в клітинах рослин озимої пшениці під час адаптації до холоду. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND! Дод. точки доступу: Захарова, В. П.; Великожон, Л. Г.
Видання зберігається у :
|
|