ВА640290
   Пузік, В. К. Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва.
Екзометаболіти культурних злаків та їх роль у фітоценозах [Text] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !ovixd.pft: FILE NOT FOUND! !ofizxar_H.pft: FILE NOT FOUND! !Oprim_H.pft: FILE NOT FOUND! !Oisbncnk_H.pft: FILE NOT FOUND! !oant_H.pft: FILE NOT FOUND! !opri451_H.pft: FILE NOT FOUND! !Opris488_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:


Анотація: Наведено результати дослідження екологічних аспектів алелопатичної дії екзометаболітів едифікаторів злакових фітоценозів - м'якої та твердої пшениці, жита і тритикале. Розглянуто питання допосівного обробітку насіння. Описано динаміку вмісту нуклеїнових кислот та вітамінів у кореневих виділеннях проростків на ранніх етапах онтогенезу. Проаналізовано вплив температури і світла на виділення та вміст нуклеїнових кислот, вітамінів у кореневих виділеннях хлібних та культурних злаків. Розкрито роль кореневих екзометаболітів у міжвидових взаємовідносинах ярих злаків у агрофітоценозах, причини підвищення схрещуваності рослин. Висвітлено економічну та енергетичну ефективність допосівного обробітку насіння екстрактом.
Приведены результаты исследования экологических аспектов алелопатического действия экзометаболитов эдификаторов злаковых фитоценозов - мягкой и твердой пшеницы, ржи и тритикале. Рассмотрены вопросы допосевной обработки семян. Описана динамика содержания нуклеиновых кислот и витаминов в корневых выделениях проростков на ранних этапах онтогенеза. Проанализированы влияние температуры и света на выделение и содержание нуклеиновых кислот, витаминов в корневых выделениях хлебных и культурных злаков. Раскрыты роль корневых экзометаболитов в межвидовых взаимоотношениях яровых злаков в агрофитоценозах, причины повышения скрещиваемости растений. Освещены экономическая и энергетическая эффективность допосевной обработки семян экстрактом. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!

Дод. точки доступу:
Наумов, Г. Ф.

Видання зберігається у :