Кушнір, С. В.
Причини барботажного хімічного ефекту і диференціації іонів при утворенні морських аерозолів (фізико-хімічний аналіз) [] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !oistaspk_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:
 Г632 
УДК:
Тематичні рубрики:


Шифр журнала:

Анотація: Показано, що основною причиною барботажних хімічних ефектів у розчинах NaCl є структурні зміни в інтерфейсі газ/вода, які призводять до сильного збільшення структурної температури води та збільшення її кислотності за рахунок зростання концентрації димерних асоціатів (Hsub2/subO)sub2/sub. Збільшення структурної температури в об'ємній воді спостерігається за турбулентного режиму механічного перемішування розчину та спричинює сильне зменшення розчинності кисню. Диференціацію іонів у процесі утворення аерозолів можна пояснити концентруванням найстійкіших нейтральних іонних пар в інтерфейсах під час утворення газових бульбашок. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!