Ібатуллін, І. І.
Ефективність застосування підкислювачів та пробіотика за вирощування молодняку перепелів [] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !oistaspk_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Шифр журнала:

Кл.слова (ненормированные):
перепели -- комбікорм -- маса тіла -- витрати корму -- підкислювачі -- пробіотик
Анотація: Наведено експериментальні дані щодо порівняння ефективності використання різних форм і видів підкислювачів та пробіотика у годівлі молодняку перепелів породи фараон. Вивчено такі показники, як маса тіла, абсолютні та середньодобові прирости перепелів, витрати корму на 1 кг приросту живої маси. Показано, що застосування досліджуваних кормових добавок позитивно впливає на продуктивність птиці. Такі результати вірогідно пов'язані з вибором оптимального типу та рівня використовуваної кислоти (підкислювача), оскільки склад комбікорму, вік тварин і напрям їх продуктивності були однаковими. Також внаслідок антимікробної активності органічних кислот відбувається загальне зниження кишкових бактерій і підвищення швидкості всмоктування поживних речовин, особливо енергії та амінокислот, що призводить до ефективного використання кормів і поліпшення добових приростів. Встановлено, що згодовування перепелам комбікорму із введенням рідкого підкислювача на основі молочної кислоти з розрахунку 0,3 мл/100 г з додаванням мінеральних елементів є найефективнішим з огляду на ріст та продуктивність молодняку (збільшення маси тіла на 9,1 - 13,0 %, середньодобових й абсолютних приростів - у середньому на 9,6 % та зменшення витрат корму на 1 кг приросту маси тіла на 4,8 %) у період вирощування 1 - 35 діб. Отже, за правильного вибору форми, виду, дозування підкислювача, а також схеми його застосування можна одержати оптимальний ефект від добавки, тобто максимальне підвищення продуктивності молодняку перепелів породи фараон. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!

Дод. точки доступу:
Нечай, Н. М.; Дейнеко, Р. М.; Отченашко, В. В.