Шевчук, Т. В.
Особливості перетравлення і засвоєння нутрієнтів різнохарактерних раціонів товарного молодняку сріблясто-чорних лисів [] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !oistaspk_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Шифр журнала:

Кл.слова (ненормированные):
перетравлення -- нутрієнти -- раціони -- годівля -- сріблясто-чорні лиси -- товарний молодняк -- продуктивність
Анотація: Наведено результати експериментальних досліджень перетравлення і засвоєння основних елементів живлення раціонів із частковою заміною кормів м'ясної групи іншими за походженням, які складаються для товарного молодняку сріблясто-чорних лисів. У ході експериментів виявлено, що зі зменшенням частки м'ясних кормів у складі кормосумішок в організмі тварин знижується перетравність протеїну і жиру та підвищується засвоюваність вуглеводів. Підраховано, що заміняючи корми м'ясної групи запареною кукурудзяною дертьою на 40 % (за білком) можна знизити фізіологічну цінність раціону на 112 ккал, а сумішшю дерті і макухи на 60 % - на 181 ккал, що є оптимальним для періоду "жирування" товарного молодняку лисів. У разі впровадження у виробництво запропонованих у роботі раціонів виробникам необхідно враховувати технологічний період вирощування лисів та не застосовувати часткову заміну м'ясних кормів у періоди інтенсивного росту молодняку та заключний (період формування хутра). !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!

Дод. точки доступу:
Кирилів, Я. І.