Ломако, Д. В.
Технологія інкубації гусячих яєць в умовах Миргородського приватного орендного сільськогосподарського інкубаторно-птахівничого підприємства [] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !oistaspk_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Шифр журнала:

Кл.слова (ненормированные):
порода -- батьківське стадо -- температурний режим інкубації -- заплідненість яєць -- виводимість яєць -- добовий молодняк
Анотація: Проведено аналіз впливу різних температурних режимів інкубації гусячих яєць на виводимість та якість добового молодняку в умовах Миргородського інкубаторно-птахівничого підприємства. Встановлено, що інкубація гусячих яєць великих розмірів із застосуванням традиційного температурного режиму інкубації призводить до зниження їх виводимості і якості гусенят. У зв'язку з цим виникає необхідність переглянути використання традиційних, стабільних режимів інкубації гусячих яєць, особливо це стосується племінних господарств, таких як назване. Оскільки з великих за розміром яєць за диференційованого режиму інкубації вилуплюються, як правило, крупніші гусенята, які краще ростуть та розвиваються та їх можна використовувати для ремонту стада. Таким чином, на нашу думку, це буде сприяти селекційній роботі спрямованої на підвищення м'ясних якостей у гусей великої сірої породи. В цілому застосування диференційованого температурного режиму інкубації надає змогу підвищити виводимість гусячих яєць на 5 - 6 відсотків, а також підвищує якість одержаного добового молодняку. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!