Ляшенко, Г. В.
Динаміка показників якості ягід технічних сортів винограду в період дозрівання [] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !oistaspk_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Шифр журнала:

Кл.слова (ненормированные):
якість винограду -- сік ягід -- вміст цукру -- титруєма кислотність -- глюкоацидиметричний показник -- сорти винограду -- період дозрівання -- динаміка
Анотація: Надано характеристику основних показників якості врожаю винограду - вмісту цукру у соку ягід винограду і титруємої кислоти, які придають особливий смак головній продукції технічних сортів винограду - сухих вин. Описано методи та інструментарій лабораторних аналізів вказаних показників, а також методику польового досліду. Наведено результати лабораторно-польового досліду, проведеного у 2015 р. на ділянках відділу ампелографії і клонової селекції ННЦ "Інститут виноградарства та виноробства ім. В. Є. Таїрова". Якість врожаю винограду визначалась для трьох сортів - Муската Одеського, Сухолиманського білого і Одеського чорного (відповідно середньопізнього, пізньосереднього і пізнього термінів дозрівання). Аналіз показників якості винограду проводився в динаміці в період дозрівання (від початку дозрівання до технічної стиглості) в чотирьох повторностях на 40 рослинах в трьох ярусах куща - верхньому, середньому і нижньому. Визначено особливості динаміки показників якості винограду технічних сортів різних термінів стиглості. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!

Дод. точки доступу:
Соборова, О. М.