Курчій, Б. О.
Етилен як ініціатор пероксидного окиснення ліпідів тканин проростків озимого жита [Text] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !oistaspk_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
 581.1 
Тематичні рубрики:


Шифр журнала:

Кл.слова (ненормированные):
етилен -- дикват -- ліпіди -- жирні кислоти -- малоновий діальдегід -- озиме жито
Анотація: Досліджено вплив диквату й етилену на вміст ліпідів, жирних кислот, малонового діальдегіду (МДА) та гідропероксидів у проростках озимого жита та тканинах яблук. Встановлено, що під впливом диквату й етилену зменшувався вміст фосфатидилхоліну та фосфатидилінозитолу, а також ненасичених жирних кислот у разі одночасного збільшення насичених. Дикват та етилен активували процеси пероксидного окиснення ліпідів у тканинах, що збільшувало кількість МДА та гідропероксидних сполук. Запропоновано та схематично описано вільнорадикальний механізм дії етилену. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!
Видання зберігається у :