Ісаєнко, О. Ю.
Збереження протимікробної активності метаболітних комплексів Lactobacillus rhamnosus та Saccharomyces boulardii після кріоконсервування [] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !oistaspk_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Шифр журнала:

Кл.слова (ненормированные):
заморожений стан -- зберігання -- метаболіти -- Lactobacillus rhamnosus GG -- Saccharomyces boulardii -- протимікробний ефект -- антибіотики
Анотація: Представлено протимікробний ефект метаболітних комплексів Lactobacillus rhamnosus та Saccharomyces boulardii, одержаних за авторською методикою, після 6-місячного зберігання в замороженому стані (-<$E23~symbol С~1)~symbol Р roman C> відносно Staphylococcus aureus, Staphylococcus haemoliticus, Enterococcus faecalis, Corynebacterium xerosis із множинною лікарською резистентністю. Доведено збільшення діаметрів зон затримки росту на ((<$E3,0~symbol С~0,4)~-~(6,1~symbol С~0,3)>) мм у всіх дослідних збудників під впливом метаболітних комплексів (свіжоодержаних та після зберігання) з азитроміцином та на ((<$E6,1~symbol С~0,5>) - (<$E6,4~symbol С~0,3>)) мм у E. faecalis із ампіциліном. Значущої різниці протимікробної активності антибактеріальних препаратів із свіжоодержаними комплексами та після їх зберігання за температури (-<$E23~symbol С~1)~symbol Р roman C> не встановлено. Доведено доцільність застосування обраного методу зберігання з метою конструювання препаратів нового покоління та розробки "препаратів супроводження" до антибіотиків. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!