Савченко, Т. В.
Роль виробничих витрат у формуванні регіональних ринків продукції птахівництва [] !Otitkn.pft: FILE NOT FOUND! !oizd.pft: FILE NOT FOUND! !ospec.pft: FILE NOT FOUND! !oistaspk_H.pft: FILE NOT FOUND!

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:


Шифр журнала:

Кл.слова (ненормированные):
продукція птахівництва -- регіональні ринки -- місткість ринку -- м'ясо птиці -- споживання -- ціни -- витрати
Анотація: Розглянуто тенденції споживання як м'яса за всіма видами, так і м'яса птиці. З'ясовано, що розвиток галузі птахівництва за останні десять років привів до зміцнення позицій регіональних ринків продукції птахівництва, нарощуванню обсягів виробництва поголів'я птиці. Виявлено позитивну динаміку змін у раціоні харчування населення як в цілому по Україні, так і в окремих регіонах. При цьому зростання споживання м'яса птиці по таким регіонам як Західний та Південний вдвічі перевищує зростання споживання м'яса за всіма видами. З'ясовано, що ані скорочення населення в регіонах від 2 до 4,5 %, ні суттєве зростання середньої ціни м'яса курятини (від 81 % до 92 %) не вплинуло на уповільнення темпів зростання місткості ринків. Зростання цін м'яса птиці спричинило безупинне збільшення витрат на виробництво за основними статтями. Тому однією з причин такого стрімкого зростання місткості ринку продукції птахівництва залишається те, що індекс зростання цін на інші види м'яса та продукти харчування значно перевищують рівень зростання цін на м'ясо птиці. !oprip481_H.pft: FILE NOT FOUND!

Дод. точки доступу:
Халатур, С. М.; Полегельна, М. А.