Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>I=Ж29432<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 678
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
Укр. держ. ун-т харч. технологій. . – К. – 2000
Висвітлено результати наукових досліджень у галузі технології харчових продуктів, хімічних, біохімічних, мікробіологічних процесів, апаратів, обладнання та автоматизації харчових виробництв. Досліджено хімічний склад побічних продуктів і відходів цукрового виробництва, вплив дисперсності овочевих порошків на технологію виготовлення та якість макаронних виробів, зміну біоорганічного комплексу соку топінамбура під час оброблення відкритою парою. Запропоновано застосування плазмового напилення з метою підвищення довговічності м'ясорізальних вовчків, розв'язання задач хіміко-харчових технологій за допомогою кінетичної моделі простої хімічної реакції тощо. |
НАДХОДЖЕННЯ: Головний редактор: | Циганков П. С. | Характеристика харчових фосфатів за буферною ємністю
Страшинський, І. М. Характеристика харчових фосфатів за буферною ємністю: 3, 2004
Наведено результати досліджень 12-ти фосфатних препаратів, імпортованих в Україну, визначено буферні ємності, що характеризують їх здатність не тільки змінювати рівень pH у м'ясних системах, а й стабілізувати його в потрібному діапазоні. |
НАДХОДЖЕННЯ: Характеристика сировини для запікання м'ясопродуктів
Пасічний, В. М. Характеристика сировини для запікання м'ясопродуктів: 3, 2004
Наведено результати дослідження сировини, що використовується у виробництві запечених м'ясопродуктів. Встановлено, що їх структурно-механічні та технологічні показники змінюються за різних умов запікання, а це дозволяє моделювати умови стабілізації якості комбінованих м'ясопродуктів за різної інтенсивності запікання. |
НАДХОДЖЕННЯ: Фізико-хімічні властивості концентрованих і сухих пектинових екстрактів
Гнатенко, М. А. Фізико-хімічні властивості концентрованих і сухих пектинових екстрактів: 3, 2004
Зазначено, що дослідження фізико-хімічних властивостей пектинових екстрактів дають можливість розробляти харчові продукти з визначеними поліфункціональними властивостями, а також розраховувати технологічні лінії й обладнання для їх виробництва. У дослідженнях використано буряковий, яблучний і морквяний пектинові екстракти. |
НАДХОДЖЕННЯ: Фагорезистентність та антагоністичні властивості протеолітично активних лактококів
Юкало, В. Г. Фагорезистентність та антагоністичні властивості протеолітично активних лактококів: 3, 2004
Досліджено особливості фагорезистентних та антагоністичних властивостей протеолітично активних штамів молочнокислих бактерій виду Lactococcus lactis. Відібрані з урахуванням досліджених властивостей протеолітично активні штами є перспективними для тестування на здатність утворювати фізіологічно активні пептиди з білків молока. |
НАДХОДЖЕННЯ: Удосконалення методів визначення вмісту вуглеводів у гідролізатах крохмалю
Оверченко, О. М. Удосконалення методів визначення вмісту вуглеводів у гідролізатах крохмалю: 3, 2004
Запропоновано метод визначення масової частки глюкози в глюкозовмісних розчинах, сиропах, гідролізатах з використанням медичного тестера "Глюкофот-II", а також удосконалено методику для досліджень якісного вуглеводного складу гідролізатів крохмалю з використанням тонкошарової хроматографії. |
НАДХОДЖЕННЯ: Технологія згущеного молока з використанням нетрадиційної сировини
Пухляк, А. Г. Технологія згущеного молока з використанням нетрадиційної сировини: 3, 2004
Розроблено нові види згущених молочних консервів з нетрадиційної сировини. Запропоновано використання соєвого молока для збагачення білкової складової згущених молочних продуктів, а фруктози - для повної заміни цукру. Показано можливість використання традиційної технології та існуючого обладнання молочноконсервних підприємств. |
НАДХОДЖЕННЯ: Технологічні властивості концентрату пивного сусла для виробництва пива на мініпивзаводах
Мельниченко, І. М. Технологічні властивості концентрату пивного сусла для виробництва пива на мініпивзаводах: 3, 2004
Досліджено технологічні властивості концентрованого пивного сусла кількох видів за чинними в промисловості методиками визначення масової частки сухих речовин, кислотності, кольоровості, вмісту редукувальних речовин, амінного загального азоту, а також ступеня зброджування пивного сусла. |
НАДХОДЖЕННЯ: Технологічні аспекти асептичного консервування томатної пасти
Мазуренко, І. К. Технологічні аспекти асептичного консервування томатної пасти: 3, 2004
Наведено результати дослідження, послідовність технологічних процесів асептичного консервування томатної пасти в асептичних багатошарових мішках, а також схему комплексу, розробленого та виготовленого ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". |
НАДХОДЖЕННЯ: Тертя між вантажами і рухомими опорними площинами
Піддубний, В. А. Тертя між вантажами і рухомими опорними площинами: 3, 2004
Наведено результати теоретичних досліджень з моделювання перехідних процесів взаємодії, які виникають від сил тертя вантажів об опорні рухомі площини. Встановлено взаємозв'язки між кінематичними, силовими показниками та тривалістю цих процесів. |
НАДХОДЖЕННЯ: Тенденції оплати праці у промисловості України і її галузях
Ільєнко, Н. О. Тенденції оплати праці у промисловості України і її галузях: 3, 2004
Досліджено динаміку номінальної та реальної заробітної плати в промисловості та її галузях, зокрема в харчовій, наведено середньорічний розрахунок індексу реальної заробітної плати в основних галузях промисловості за 1997 - 2001 рр.; зроблено висновки про нерівномірність соціально-економічного розвитку підприємств промисловості. |
НАДХОДЖЕННЯ: Температурно-програмована десорбційна мас-спектрометрія природних дисперсних мінералів і синтетичного цеоліту в технологічному процесі зневоднення та очищення водно-спиртових розчинів
Мельник, Л. М. Температурно-програмована десорбційна мас-спектрометрія природних дисперсних мінералів і синтетичного цеоліту в технологічному процесі зневоднення та очищення водно-спиртових розчинів: 3, 2004
За допомогою методу температурно-програмованої десорбційної мас-спектрометрії досліджено десорбцію та термічні інтервали стабільності продуктів зневоднення й очистки водно-спиртових розчинів з поверхні природних і синтетичного сорбентів, а саме морденіту, палигорськіту та синтетичного цеоліту. Надано відомості про особливості застосування методу щодо даних зразків. Одержано мас-спектри та термограми досліджених продуктів в інтервалі температур 20 - 800 <$E symbol Р>C і в інтервалі мас 15 - 200 Дальтон. Установлено, що мас-спектрометричні дані дозволяють надійно оцінити сорбційні властивості природних і синтетичних сорбентів. |
НАДХОДЖЕННЯ: Сферична фільтрація при мокрому солінні м'яса
Гуць, В. С. Сферична фільтрація при мокрому солінні м'яса: 3, 2004
Запропоновано методику одержання та наведено математичні моделі фільтраційного насичення м'яса розсолом. Виконано їх аналіз із використанням методів комп'ютерної символьної математики за умов постійного коефіцієнта фільтрації, що змінюється за лінійним і нелінійним законами. |
НАДХОДЖЕННЯ: Сухі продукти функціонального призначення для дитячого харчування, збагачені компонентами рослинного походження
Гайдар, Н. М. Сухі продукти функціонального призначення для дитячого харчування, збагачені компонентами рослинного походження: 3, 2004
Розроблено сухі продукти швидкого приготування для харчування дітей з порушенням функцій органів травлення. |
НАДХОДЖЕННЯ: Системи автоматичного регулювання з нейромережними регуляторами
Слань, Ю. М. Системи автоматичного регулювання з нейромережними регуляторами: 3, 2004
Побудовано та досліджено систему автоматичного регулювання з нейромережевими регуляторами за умов невизначеності динамічних параметрів об'єкта. Показано послідовність створення нейромережевих регуляторів і на базі комп'ютерного експерименту доведено переваги застосування їх перед лінійними (типовими) законами регулювання. За критерій оцінки якості роботи систем з типовими та нейромережевими регуляторами обрано дисперсію розузгодження. |
НАДХОДЖЕННЯ: Розроблення методики газохроматографічного аналізу ефірних олій на капілярних колонках
Фролова, Н. Е. Розроблення методики газохроматографічного аналізу ефірних олій на капілярних колонках: 3, 2004
Визначено оптимальні умови проведення газохроматографічних досліджень на капілярних колонках з метою якісного розділення кисневмісних ароматичних компонентів і терпенових вуглеводнів ефірних олій. |
НАДХОДЖЕННЯ: Розрахунок дозувальних пристроїв з пневматичним приводом для в'язких харчових продуктів
Гавва, О. М. Розрахунок дозувальних пристроїв з пневматичним приводом для в'язких харчових продуктів: 3, 2004
Наведено результати досліджень для визначення основних параметрів, що найефективніше впливають на процес дозування в разі застосування пневматичних приводів, і створення адекватної математичної моделі процесу. |
НАДХОДЖЕННЯ: Побудова математичної моделі автоматизованого апарата періодичної дії
Трегуб, В. Г. Побудова математичної моделі автоматизованого апарата періодичної дії: 3, 2004
Розглянуто метод побудови математичної моделі автоматизованого апарата періодичної дії в термінах уніфікованої мови моделювання UML. |
НАДХОДЖЕННЯ: Перспективи розроблення нових біологічно активних добавок на основі пива
Мелетьєв, А. Є. Перспективи розроблення нових біологічно активних добавок на основі пива: 3, 2004
Показано можливість та доцільність використання пива як натуральної біологічно активної домішки. |
НАДХОДЖЕННЯ: Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини
Українець, А. І. Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини: 3, 2004
Надано стислий огляд перспектив застосування омічного нагрівання для обробки харчової сировини. Розглянуто найважливіші переваги використання омічних технологій у порівнянні з традиційними технологіями конвективного нагрівання. Обговорено основи теорії та механізми омічного нагрівання в біологічних харчових середовищах. Проаналізовано параметри впливу на ефективність омічного нагрівання. Наведено результати комп'ютерних досліджень залежності електропровідності, концентрації теплової інверсії та просторового розподілу локальних швидкостей нагрівання в гетерогенних харчових середовищах від концентрації твердої фази та ступеня анізотропії форми твердих частинок. Розглянуто деякі приклади сучасних індустріальних застосувань омічного нагрівання в харчовій промисловості. |
НАДХОДЖЕННЯ:
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
|
|