РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
у знайденому
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (1)Наукова періодика України (1)
Аналіз діяльності підприємств компанії "Укрпиво"
Пошуковий запит: (<.>I=Ж69879<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2850
Представлено документи з 1 до 20
...

Пєтухова, О. М.

Аналіз діяльності підприємств компанії "Укрпиво": 5, 1999


Проаналізовано виробництво продукції основних видів підприємствами компанії "Укрпиво". Показано причини спаду виробництва безалкогольних напоїв і солоду, перспективи розвитку виробництва слабоалкогольних напоїв.



НАДХОДЖЕННЯ:
Аналіз світового ринку м'яса та перспективи його розвитку в Україні

Русин, К. О.

Аналіз світового ринку м'яса та перспективи його розвитку в Україні: 5, 1999


Розглянуто стан справ на міжнародному ринку м'яса та м'ясопродуктів. Проаналізовано ситуацію, що склалася в м'ясній промисловості України. Вказано основні причини зменшення виробництва м'яса і шляхи вирішення "сировинної проблеми" у м'ясній промисловості.



НАДХОДЖЕННЯ:
Вдосконалення відтворення основних виробничих фондів у зернопереробній промисловості

Павловська, М. О.

Вдосконалення відтворення основних виробничих фондів у зернопереробній промисловості: 5, 1999


Розкрито проблеми відтворення основних виробничих фондів у зернопереробній та комбікормовій промисловості. Розглянуто такі питання: стан основних фондів (ОФ) на сьогоднішній день в Україні; джерела відтворення ОФ в Україні та світовий досвід у цьому питанні; методи нарахування амортизації. Зроблено висновки про переваги використання прискореної амортизації в Україні на сучасному етапі.



НАДХОДЖЕННЯ:
Вплив доходів населення на структуру споживання

Мостенська, Т. Л.

Вплив доходів населення на структуру споживання: 5, 1999


Розглянуто основні положення впливу рівня доходів на розмір і структуру споживання населенням України. Попит населення на життєво необхідні товари в нашій країні еластичний як за ціною, так і за рівнем доходів.



НАДХОДЖЕННЯ:
Гідродинамічні режими одиночного струменя в теплообмінниках змішування із щілинними розподільними пристроями

Василенко, С. М.

Гідродинамічні режими одиночного струменя в теплообмінниках змішування із щілинними розподільними пристроями: 5, 1999


Проведено експериментальне дослідження одиночного струменя в теплообмінниках змішування із щілинними пристроями для розподілу рідини в об'ємі апаратів. Виділено чотири режими течії: стійкої течії, хвильовий, диспергований, граничний. Визначено граничну умову для задачі руху струменя на виході із щілинного розподільного пристрою.



НАДХОДЖЕННЯ:
Державне регулювання виробництва у системі формування стратегії розвитку підприємства

Щуровський, О. В.

Державне регулювання виробництва у системі формування стратегії розвитку підприємства: 5, 1999


Проаналізовано економічну політику уряду України відносно промислових підприємств і вплив державного регулювання на їх господарсько-економічний розвиток.



НАДХОДЖЕННЯ:
Дослідження фінансового становища підприємств кондитерської промисловості

Лагода, Т. В.

Дослідження фінансового становища підприємств кондитерської промисловості: 5, 1999


Розглянуто основні показники, що характеризують фінансову діяльність підприємств кондитерської промисловості. Проаналізовано показники господарської діяльності та фінансового становища ЗАТ "Одеса".



НАДХОДЖЕННЯ:
Дія кисню повітря як окисника в модельній системі D-глюкоза/гліцин

Руденко, В. М.

Дія кисню повітря як окисника в модельній системі D-глюкоза/гліцин: 5, 1999


Методом УФ-спектроскопії досліджено вплив кисню повітря на перебіг перетворень D-глюкози в модельній системі D-глюкоза/гліцин в діапазоні pH 3...13. Показано, що кисень повітря виявляє інгібуючий ефект в утворенні проміжних і забарвлених сполук у лужних розчинах досліджуваної системи. В кислих розчинах кисень повітря, навпаки, прискорює утворення основних проміжних продуктів - попередників забарвлених речовин.



НАДХОДЖЕННЯ:
Екологічні та медико-біологічні аспекти отримання сублімованих вуглеводовмісних продуктів

Сімахіна, Г. О.

Екологічні та медико-біологічні аспекти отримання сублімованих вуглеводовмісних продуктів: 5, 1999


Оцінено харчову і біологічну цінність, а також екологічну безпеку отриманих низькотемпературним способом за допомогою рідкого азоту сублімованих продуктів із традиційної і нетрадиційної сировини різних видів. Результати свідчать, що всі продукти містять широкий спектр важливих біокомпонентів, відповідають санітарним нормам якості харчових продуктів, тому можуть бути використані як для масового споживання, так і для профілактичних цілей.



НАДХОДЖЕННЯ:
Економічна оцінка ефективності використання трудових ресурсів підприємства

Безпалько, О. В.

Економічна оцінка ефективності використання трудових ресурсів підприємства: 5, 1999


Розглянуто різні погляди на економічну оцінку ефективності використання трудових ресурсів і вибір узагальнюючого показника. Проаналізовано взаємозв'язок між раціональним і ефективним використанням живої праці. Запропоновано методологічні підходи щодо комплексного аналізу ефективності трудових ресурсів.



НАДХОДЖЕННЯ:
Економічна оцінка основних методичних положень нової амортизаційної політики в Україні

Ковальчук, І. В.

Економічна оцінка основних методичних положень нової амортизаційної політики в Україні: 5, 1999


Подано оцінку основних економічних положень нової амортизаційної системи, що впроваджена в Україні з 01.07.97 р. Проаналізовано доцільність застосування залишкової вартості основних фондів як бази нарахування амортизації, зроблено прогноз впливу нової амортизаційної системи на процес відтворення основних фондів підприємств харчової промисловості, зроблено висновки щодо основних положень нового методу нарахування амортизації.



НАДХОДЖЕННЯ:
Економічне становище підприємств ЗАТ "Укркондитер" у післяприватизаційний період

Заїнчківський, А. О.

Економічне становище підприємств ЗАТ "Укркондитер" у післяприватизаційний період: 5, 1999


Дані аналізу роботи підприємств ЗАТ "Укркондитер" у післяприватизаційний період показали, що приватизовані підприємства порівняно з державними мали менші витрати на 1 грн реалізованої продукції і вищу рентабельність виробництва.



НАДХОДЖЕННЯ:
Економічні передумови дії економічного механізму регулювання економіки в Україні

Мостенська, Т. Л.

Економічні передумови дії економічного механізму регулювання економіки в Україні: 5, 1999



НАДХОДЖЕННЯ:
Експортний потенціал харчової промисловості України

Кириченко, О. М.

Експортний потенціал харчової промисловості України: 5, 1999


Висвітлено стан зовнішньоекономічної діяльності харчової промисловості та структуру експорту продукції галузі за останні роки. Проаналізовано місце бартеризації в зовнішній торгівлі України, а також визначено умови збільшення експорту продукції харчової промисловості.



НАДХОДЖЕННЯ:
Застосування математичного моделювання та інформаційних технологій для фундаментального аналізу ринку цінних паперів

Михалевська, Т. В.

Застосування математичного моделювання та інформаційних технологій для фундаментального аналізу ринку цінних паперів: 5, 1999


Розглянуто актуальні питання фундаментального аналізу ринку цінних паперів на прикладі дисконтних облігацій з єдиним часом виплат. Розроблено математичну модель вибору стратегії споживача на ринку цінних паперів, що є основою загальної інформаційної технології рівновагового аналізу часової структури відсоткових ставок для державних облігацій різних видів.



НАДХОДЖЕННЯ:
Зовнішньоекономічна діяльність агропромислового виробництва: стабілізація та розвиток

Савчук, Ю. С.

Зовнішньоекономічна діяльність агропромислового виробництва: стабілізація та розвиток: 5, 1999


Запропоновано механізм збереження іноземних інвестицій в умовах економічної кризи.



НАДХОДЖЕННЯ:
Комплексне оперативне управління обіговими активами підприємства

Репіч, Т. А.

Комплексне оперативне управління обіговими активами підприємства: 5, 1999


Основну увагу приділено аналізу та управлінню оборотними активами підприємства. Різниця між поточними активами і пасивами становить фінансово-експлуатаційні потреби підприємства. Найбільш питому вагу в структурі обігових коштів хлібокомбінату мають виробничі запаси і борги дебіторів. Звільнені обігові кошти є важливим економічним і соціальним фактором.



НАДХОДЖЕННЯ:
Комплексне перероблення сировини на м'ясокомбінатах

Драган, О. І.

Комплексне перероблення сировини на м'ясокомбінатах: 5, 1999


Розглянуто проблеми раціонального використання вторинних видів сировини і комплексного перероблення сировини на підприємствах м'ясної промисловості. Проаналізовано питання удосконалення ціноутворення на вторинну сировину, а також на вироблену з неї продукцію.



НАДХОДЖЕННЯ:
Магнітно-імпульсна обробка з позицій теорії поліградієнтних полів

Українець, А. І.

Магнітно-імпульсна обробка з позицій теорії поліградієнтних полів: 5, 1999


Теоретично доведено, що під час магнітно-імпульсного оброблення харчових продуктів у протоплазмі клітин мікроорганізмів виникає магнітно-фазовий ефект.



НАДХОДЖЕННЯ:
Математичне моделювання та оптимізація процесу гідролізу полісахаридів топінамбура

Ісаєнко, В. М.

Математичне моделювання та оптимізація процесу гідролізу полісахаридів топінамбура: 5, 1999


Розроблено математичні моделі кінетики процесу гідролізу полісахаридів топінамбура. Гідроліз здійснювали, використовуючи фізико-хімічну обробку екстракту з коренеплодів топінамбура. Побудовано чисельні аналоги цих моделей і встановлено їх адекватність реальним процесам. За допомогою ЕОМ встановлено оптимальні режими гідролізу.



НАДХОДЖЕННЯ:
...
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського