Пошуковий запит: (<.>A=Антоненко А$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 110
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Пономарева Е. Н. Поражение каудальной группы черепных нервов при параганглиомах яремной локализации и спонтанной диссекции внутренней сонной артерии [Електронний ресурс] / Е. Н. Пономарева, Э. В. Барабанова, А. И. Антоненко // Міжнародний неврологічний журнал. - 2012. - № 4. - С. 97-102 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mnzh_2012_4_15
|
2. |
Антоненко А. М. Оптимізація аналітичного контролю залишкових кількостей діючих речовин гербіциду МайсТер Пауер OD [Електронний ресурс] / А. М. Антоненко, В. Г. Бардов, О. М. Коршун, В. В. Карпенко, М. М. Коршун, А. О. Ліпавська // Медичні перспективи. - 2012. - Т. 17, № 2. - С. 78-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mp_2012_17_2_17 Разработаны высокочувствительные и селективные методы определения форамсульфурона, тиенкарбазон-метила и ципросульфамида при совместном присутствии в пробах воды, почвы и зерна кукурузы с использованием высокоэффективной жидкостной хроматографии. Методы основаны на экстракции гербицидов из проб, очистке экстрактов от коэкстрактивных веществ и дальнейшем хроматографическом определении. Внедрение разработанных и запатентованных методов в практику оптимизирует контроль за применением гербицидов в сельском хозяйстве и их мониторинг в окружающей природной среде.
|
3. |
Антоненко А. И. Клинический опыт применения антибиотиков и "Траумеля С" в лечении генерализованного пародонтита [Електронний ресурс] / А. И. Антоненко, Н. Л. Дымова, Л. Д. Логинова, Т. Е. Федотова // Вісник стоматології. - 2010. - № 1. - С. 27-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VSL_2010_1_11 Анализ лечения 48 мужчин и 69 женщин в возрасте от 18 лет и старше 55 лет при генерализованной форме пародонтита разной степени тяжести позволил сравнить полученные результаты при применении антибиотиков и "Траумеля С". Применение антибиотиков при генерализованном пародонтите позволяет быстро купировать воспалительный процесс, предотвратить дальнейшее абсцедирование, т.e. стабилизировать состояние пациента. Лечение с использованием "Траумеля С", несколько более продолжительное по времени, но как иммунокоррегирующая терапия, удлиняет период ремиссии до года, сокращает частоту обострений и хорошо переносится больными. Отмечено, что сроки лечения не зависят от пола и возраста, но степень тяжести пародонтита удлиняет их.
|
4. |
Антоненко А. Наукове обґрунтування і розроблення фруктових систем як основи для солодких соусів [Електронний ресурс] / А. Антоненко, М. Кравченко // Товари і ринки. - 2009. - № 2. - С. 76-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2009_2_12
|
5. |
Антоненко А. Оцінка безпечності соусної продукції [Електронний ресурс] / А. Антоненко, М. Кравченко // Товари і ринки. - 2010. - № 1. - С. 184-188. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2010_1_29
|
6. |
Кравченко М. Технологія кулінарних виробів із прісного тіста підвищеної харчової цінності [Електронний ресурс] / М. Кравченко, М. Криворучко, А. Антоненко // Товари і ринки. - 2011. - № 1. - С. 115-120. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2011_1_17
|
7. |
Кравченко М. Структурно-механічні властивості прісного тіста з борошна пророщеного зерна пшениці [Електронний ресурс] / М. Кравченко, М. Криворучко, А. Антоненко // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 82-88. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2012_1_11 Наведено результати досліджень щодо можливості виробництва борошна із зерна пшениці, пророщеного у розчині морської харчової солі. Визначено структурно-механічні показники тістових мас зі збагаченого борошна з карагінаном, його раціональну концентрацію. Розроблено технологію прісного тіста, яка може використовуватися у виробництві борошняної кулінарної продукції підвищеної харчової цінності.
|
8. |
Антоненко А. О. Можливі індикатори політичної відповідальності [Електронний ресурс] / А. О. Антоненко // Наукові записки НаУКМА. Політичні науки. - 2012. - Т. 134. - С. 7-11. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NaUKMAp_2012_134_4
|
9. |
Антоненко А. Якість та безпечність соусів підвищеної харчової цінності [Електронний ресурс] / А. Антоненко // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 166-174. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_1_20 Розглянуто особливості використання дієтичних добавок та розроблено технології соусів з використанням полідекстрози, гуміарабіка, добавки білково-жирової із сої. Досліджено хімічний склад та наведено результати порівняльного оцінювання якості та безпечності нових і традиційних соусів.
|
10. |
Кравченко М. Ф. Плодово-ягідні системи як основа для соусів [Електронний ресурс] / М. Ф. Кравченко, А. В. Антоненко, В. С. Михайлик // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2012. - Вип. 1. - С. 49-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2012_1_9
|
11. |
Кравченко М. Ф. Безпечність нових борошняних виробів на основі пророщеного зерна пшениці [Електронний ресурс] / М. Ф. Кравченко, М. Ю. Криворучко, А. В. Антоненко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2014. - Вип. 1. - С. 51-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2014_1_8
|
12. |
Шпак Б. І. Особливості токсикодинаміки та оцінка небезпечності нових інсектицидів класу Авермектинів–Абамектину та Емамектину [Електронний ресурс] / Б. І. Шпак, А. М. Антоненко, М. М. Коршун // Медичні перспективи. - 2014. - Т. 19, № 3. - С. 97-104. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mp_2014_19_3_20 На основании экспертно-аналитического исследования данных литературы и интернет-сайтов о результатах токсикологических экспериментов различной продолжительности проведена гигиеническая оценка представителей нового класса инсектицидов - макроциклических лактонов: абамектина и эмамектина. Установлено, что абамектин по параметрам острой пероральной и ингаляционной токсичности относится к чрезвычайно опасным пестицидам (1 класс), по острой перкутанной токсичности - к умеренно опасным (3), по раздражающему и аллергенному действию - к мало опасным (4). Эмамектин по ЛД50 при однократном введении в желудок и нанесении на кожу относится к 3 классу, по острой ингаляционной токсичности и раздражению слизистых оболочек - ко 2 классу (опасные), по раздражению кожи - к 3 - 4 классу, не имеет аллергенного потенциала - 4 класс опасности. Мыши CF-1 являются наиболее чувствительными животными к воздействию авермектинов в связи с полиморфизмом гена mdr 1а, кодирующего p-гликопротеин. Основным органом-мишенью действия авермектинив признана центральная нервная система. Обоснована ДСД для человека абамектина на уровне 0,0002 мг/кг (наименьший NOАEL установлен по общетоксическому действию на родительские поколения и потомков в опыте по изучению репродуктивной токсичности на крысах - 0,12 мг/кг, коэффициент запаса 600) и эмамектин на уровне 0,001 мг/кг (наименьший NOEL установлен в 16-дневном эксперименте на CF-1 мышах - 0,1 мг/кг, коэффициент запаса 100).
|
13. |
Синчук И. О. Особенности организации мероприятий по повышению качества электроэнергии на железорудных шахтах [Електронний ресурс] / И. О. Синчук, А. О. Антоненко // Гірничий вісник. - 2014. - Вип. 97. - С. 149-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/girvi_2014_97_37
|
14. |
Антоненко А. М. Особливості механізму дії оксазолових гербіцидів на організм теплокровних тварин та людини [Електронний ресурс] / А. М. Антоненко // Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2012. - № 2. - С. 163-165. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Unmmj_2012_2_43
|
15. |
Антоненко А. В. Лейкоз: проблеми і здобутки служби ветеринарної медицини Сумської області [Електронний ресурс] / А. В. Антоненко // Ветеринарна медицина України. - 2014. - № 11. - С. 34-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vetm_2014_11_11
|
16. |
Антоненко А. В. Харчова цінність та безпечність локшини з пророщеного зерна пшениці [Електронний ресурс] / А. В. Антоненко // Харчова наука і технологія. - 2014. - № 4. - С. 59-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2014_4_14
|
17. |
Cталинский Д. В. Внедрение технологии выплавки рельсовой стали в кислородном конвертере – эффективный путь ресурсосбережения при производстве и эксплуатации транспортного металла [Електронний ресурс] / Д. В. Cталинский, В. А. Ботштейн, А. С. Рудюк, Г. С. Гахеладзе, А. А. Азаркевич, А. В. Антоненко, А. В. Дурасов // Экология и промышленность. - 2012. - № 4. - С. 98-103. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ekolprom_2012_4_18
|
18. |
Антоненко А. В. Клініко-морфологічні особливості перебігу гастропатій, спричинених прийомом нестероїдних протизапальних препаратів у пацієнтів з остеоартрозом [Електронний ресурс] / А. В. Антоненко // Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2014. - № 2. - С. 18-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Unmmj_2014_2_5
|
19. |
Антоненко А. В. Особливості кишкової мікрофлори у пацієнтів з тривалим прийомом нестероїдних протизапальних препаратів [Електронний ресурс] / А. В. Антоненко, Т. В. Берегова // Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2014. - № 3. - С. 36-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Unmmj_2014_3_10
|
20. |
Кравченко М. Ф. Технологія соусів емульсійного типу на основі нових видів олій [Електронний ресурс] / М. Ф. Кравченко, А. В. Антоненко, В. С. Михайлик // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 42(2). - С. 150-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_42(2)__38
|
| |