Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Антонюк М$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 81
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Тихоненко В. Г. Вплив комплексної терапії папіломатозних вірусних уражень геніталій у вагітних на стан місцевого імунітету піхви [Електронний ресурс] / В. Г. Тихоненко, В. П. Лакатош, В. О. Ткаліч, О. Ю. Костенко, М. І. Антонюк, О. М. Прощенко, В. В. Ткаліч // Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології. - 2011. - № 1. - С. 67-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/appatg_2011_1_21
| 2. |
Поліщук Г. Є. Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, О. В. Гулак, А. В. Згурський, М. М. Антонюк // Biotechnology. - 2011. - Vol. 4, № 4. - С. 95-100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2011_4_4_12 Першочерговим завданням молочної промисловості є виробництво якісних і безпечних для здоров'я населення продуктів. Незважаючи на стрімкий розвиток вітчизняної харчової промисловості та розширення асортименту молочних продуктів із застосуванням харчових домішок, в інноваційних технологіях дедалі більше переважають поняття "збагачення" та "натуральність". Ця тенденція зумовлює зростання попиту на молочні продукти, збагачені рослинними домішками. Наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки й можуть бути використані у виробництві морозива. Виявлено антимікробну активність екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди стосовно патогенних тест-культур. Антимікробну дію найбільш ефективних екстрактів троянди та гібіскусу можна пояснити більшою кількістю фенольних сполук (0,149 та 0,140 мг/см<^>3) у порівнянні з екстрактами лаванди та котовника (0,085 і 0,132 мг/см<^>3). Проведено перевірку щодо відповідності мікробіологічних показників морозива молочного та молочно-овочевого з рослинними екстрактами вимогам ДСТУ. Доведено, що використання рослинних екстрактів поліпшує мікробіологічні показники сумішей та морозива різних видів. Селективність антимікробного впливу досліджуваних екстрактів щодо спороутворювальних мікроорганізмів матиме практичне значення в технології виготовлення морозива для суттєвого поліпшення його мікробіологічних показників.
| 3. |
Букач О. П. Коморбідна патологія у хворих на артеріальну гіпертензію в амбулаторно-поліклінічній практиці [Електронний ресурс] / О. П. Букач, М. В. Антонюк, Л. П. Сидорчук, О. М. Коровенкова, О. В. Кушнір, І. І. Чаглій // Буковинський медичний вісник. - 2013. - Т. 17, № 4. - С. 26-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bumv_2013_17_4_9 Проаналізовано клінічно-демографічні показники, що визначають коморбідний статус і серцево-судинний прогноз (ССП) хворих на есенційну артеріальну гіпертензію (ЕАГ) залежно від її тяжкості і супутньої патології на амбулаторно-поліклінічному етапі. Встановлено, що тяжкість фатальних ССП у хворих на ЕАГ асоціює з наявністю супутньої патології хронічної хвороби нирок (ХХН), печінки і органів шлунково-кишкового тракту, цукрового діабету 2-го типу, курінням та наявністю гіпертрофії лівого шлуночка (ГЛШ), що також супроводжується тяжчим перебігом власне гіпертензії. Індекс коморбідності Чарлсона залежно від віку вірогідно зростає в 1,3 - 1,5 разу за наявності супутньої ХХН та ГЛШ, без суттєвого впливу іншої коморбідної патології і куріння. Індекс коморбідності Чарлсона <$Esymbol У~4~%> та кумулятивний індекс захворювань CIRS <$Esymbol У~2,5~%> у хворих на ЕАГ збільшують ризик фатального прогнозу SCORE в 1,5 - 1,8 разу.
| 4. |
Поліщук Г. Є. Дослідження бактеріальної забрудненості молочних сумішей, молочного та плодово-ягідного морозива [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, М. М. Антонюк, Л. М. Мацько, В. В. Мартич // Biotechnologia Acta. - 2013. - Vol. 6, № 6. - С. 139-145. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2013_6_6_16 Досліджено мікробіологічні показники молочних сумішей, молочного і плодово-ягідного морозива на оcновних етапах технологічного процесу, що дало змогу виявити стадії найбільшого ризику бактеріального обсіменіння й попереднього оброблення рослинної сировини, наявність та активність окремих груп мікроорганізмів у сумішах і морозиві з підвищеним вмістом води. Предметом дослідження були мікробіологічні показники сумішей та морозива з підвищеним вмістом води. Мета роботи - вивчення мікрофлори сумішей і морозива молочного та плодово-ягідного впродовж усього технологічного циклу виробництва. Досліджено мікробіологічні показники сумішей і морозива молочного та плодово-ягідного стандартного хімічного складу, стабілізованого пшеничним борошном та стабілізаційною системою Cremodan SE 406 ("Даніско", Данія). Проведено порівняльне оцінювання мікробіологічних показників нових видів морозива молочного з яблучним пюре та зародками пшениці. Проаналізовано динаміку розвитку й відмирання різних груп мікроорганізмів на окремих стадіях технологічного процесу виробництва морозива. Встановлено, що основними джерелами контамінації сумішей сторонньою мікрофлорою може бути вихідна сировина, а також обладнання, особливо у процесі фризерування. Підтверджено доцільність попереднього термічного оброблення зернових компонентів перед внесенням їх до основної суміші перед пастеризацією та фризеруванням. Результати досліджень можуть бути використані під час розроблення технологічних інструкцій для виробництва морозива нових видів з урахуванням усіх особливостей умов попереднього, оброблення рослинної сировини, санітарно-гігієнічного стану виробництва реалізації та споживання готового продукту.
| 5. |
Антонюк М. З. Поліморфізм інтрогресивних ліній м’якої пшениці за алелями мікросателітних локусів [Електронний ресурс] / М. З. Антонюк, Т. В. Штефюк, Т. К. Терновська // Фактори експериментальної еволюції організмів. - 2013. - Т. 12. - С. 97-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/feeo_2013_12_25
| 6. |
Єфіменко Т. С. Створення чужинно-заміщених та чужинно-доданих ліній Triticum aestivum / Aegilops mutica [Електронний ресурс] / Т. С. Єфіменко, М. З. Антонюк, В. С. Мартиненко // Фактори експериментальної еволюції організмів. - 2013. - Т. 12. - С. 114-119. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/feeo_2013_12_29
| 7. |
Терновська Т. К. Гени – промотри остистості у геномах Triticinae [Електронний ресурс] / Т. К. Терновська, М. З. Антонюк, В. С. Мартиненко // Фактори експериментальної еволюції організмів. - 2013. - Т. 12. - С. 164-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/feeo_2013_12_42
| 8. |
Штефюк Т. В. Мікросателітний аналіз інтрогресивних ліній м’якої пшениці, стійких до борошнистої роси [Електронний ресурс] / Т. В. Штефюк, М. З. Антонюк, Т. К. Терновська // Наукові записки НаУКМА. Біологія та екологія. - 2012. - Т. 132. - С. 3-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NaUKMA_2012_132_3
| 9. |
Дученко А. І. Поліморфізи природних популяцій Thinopyrum Intermedium [Електронний ресурс] / А. І. Дученко, О. Ю. Лизогуб, М. З. Антонюк, Т. К. Терновська // Наукові записки НаУКМА. Біологія та екологія. - 2013. - Т. 142. - С. 9-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NaUKMA_2013_142_4
| 10. |
Єфіменко Т. С. Порівняння хромосом 5-ї гомеологічної групи аврори та авротики з використанням специфічних мікросателітів [Електронний ресурс] / Т. С. Єфіменко, Ю. Федак, М. З. Антонюк, Т. К. Терновська // Фактори експериментальної еволюції організмів. - 2014. - Т. 14. - С. 48-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/feeo_2014_14_12
| 11. |
Михайлик С. Ю. Можливі молекулярні механізми мінливості гліадинових генів в інтрогресивних лініях пшениці [Електронний ресурс] / С. Ю. Михайлик, М. З. Антонюк, Т. К. Терновська // Фактори експериментальної еволюції організмів. - 2014. - Т. 14. - С. 62-66. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/feeo_2014_14_16
| 12. |
Наваліхіна А. Г. Генетична мінливість інтрогресивних ліній м’якої пшениці за геном бета-амілази [Електронний ресурс] / А. Г. Наваліхіна, М. З. Антонюк, Т. К. Терновська // Фактори експериментальної еволюції організмів. - 2014. - Т. 14. - С. 67-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/feeo_2014_14_17
| 13. |
Штефюк Т. В. Мікросателітний аналіз хромосом 6D та 7D інтрогресивних ліній пшениці, стійких до борошнистої роси [Електронний ресурс] / Т. В. Штефюк, М. З. Антонюк // Фактори експериментальної еволюції організмів. - 2014. - Т. 14. - С. 86-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/feeo_2014_14_22
| 14. |
Антонюк Г. Логіка в системі філософських дисциплін Києво-Могилянської академії (XVII – поч. XVIII ст.) [Електронний ресурс] / Г. Антонюк, М. Антонюк // Педагогіка і психологія професійної освіти. - 2014. - № 1. - С. 199-210. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pippo_2014_1_22 На прикладі освітньої практики Києво-Могилянської академії проаналізовано викладання логіки в системі філософських дисциплін. Виявлено, що логіка займала значне місце в системі викладання філософських дисциплін у Києво-Могилянській академії, оскільки своїм завданням вона мала оволодіння операціями мислення, які необхідні були людині в процесі пізнання світу. Її завданням було дати студентам теоретичні знання про закони і форми людського мислення. Зазначено, що вихідною точкою осмислення логічних проблем був „Органон” Аристотеля, але у своїх лекційних курсах професори академії не обмежуються тільки цим традиційним авторитетом, а використовують дані сучасної їм науки. Наголошено на тому, що знання з курсу логіки використовувалися при вивченні таких предметів філософського циклу, як: натурфілософії, метафізики, етики, теології, а далі в суспільній практиці. Констатовано, що вивчення логіки сприяло розвитку раціоналізму – теоретичної бази Просвітництва у вітчизняному освітньому просторі XVII–XVIII ст.На примере образовательной практики Киево-Могилянской академии проанализировано преподавание логики в системе философских дисциплин. Выявлено, что логика занимала значительное место в системе преподавания философских дисциплин в Киево-Могилянской академии, поскольку своим заданием она имела овладение операциями мышления, которые необходимы были человеку в процессе познания мира. Ее задачей было дать студентам теоретические знания о законах и формах человеческого мышления. Обозначено, что исходной точкой осмысления логических проблем был „Органон” Аристотеля, но в своих лекционных курсах профессора академии не ограничиваются только этим традиционным авторитетом, а используют данные современной им науки. Акцентировано внимание на том, что знания по курсу логики использовались при изучении таких предметов философского цикла, как: натурфилософии, метафизики, этики, теологии, а далее в общественной практике. Констатировано, что изучение логики способствовало развитию рационализма – теоретической базы Просвещения в отечественном образовательном пространстве XVII–XVIII вв.The authors analyse the peculiarities of teaching Logics in the system of philosophical disciplines at Kyiv-Mohyla Academy. It is found out that Logics played a great role in teaching philosophical disciplines at Kiev-Mohyla Academy, since its main task was to develop thinking operations necessary for the process of understanding of the world. The teacher of Logics had to provide his students with theoretical knowledge concerning the laws and forms of human thought. It is mentioned that “The Organon” by Aristotle was a starting point for understanding of the problems of logics, but the professors of Kiev-Mohyla Academy also use the information of contemporary science. The attention is focused on the fact that knowledge acquired after studying Logics was used while mastering such philosophical subjects as Natural Philosophy, Metaphysics, Ethics, Theology, and later they were used in social practice. It is stated that the study of Logics influenced the development of rationalism which was a theoretical basis for the Age of the Enlightenment in the national educational space in the 17th – 18th centuries.
| 15. |
Михайлик С. Ю. Генетична варіабельність інтрогресивних ліній м’якої пшениці за генами Gli [Електронний ресурс] / С. Ю. Михайлик, М. З. Антонюк, Т. К. Терновська // Наукові записки НаУКМА. Біологія та екологія. - 2011. - Т. 119. - С. 8-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NaUKMA_2011_119_4
| 16. |
Гудима А. А. Особливості перебігу ішемічно-реперфузійного пошкодження шлунка на тлі профілактичного застосування тіотриазоліну в експерименті [Електронний ресурс] / А. А. Гудима, І. Я. Дзюбановський, М. І. Бондаренко Ю. І. Антонюк // Шпитальна хірургія. - 2010. - № 2. - С. 51-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/shpkhir_2010_2_13
| 17. |
Гудима А. А. Морфологічні особливості слизової оболонки стінки шлунка після моделювання кровотечі та ішемічно-реперфузійного пошкодження шлунка і застосування тіотриазоліну [Електронний ресурс] / А. А. Гудима, І. Я. Дзюбановський, М. І. Антонюк // Шпитальна хірургія. - 2010. - № 4. - С. 35-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/shpkhir_2010_4_12
| 18. |
Антонюк М. О. Давньоанглійська орієнтаційна метафора (на прикладі опозиції "верх - низ" [Електронний ресурс] / М. О. Антонюк // Проблеми семантики, прагматики та когнітивної лінгвістики. - 2009. - Вип. 16. - С. 16-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/psptkl_2009_16_5
| 19. |
Губеня В. О. Вплив носіїв заліза на технологічний процес виробництва житньо-пшеничного хліба [Електронний ресурс] / В. О. Губеня, М. М. Антонюк, Л. Ю. Арсеньєва // Харчова наука і технологія. - 2013. - № 1. - С. 55-59. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2013_1_20
| 20. |
Бажай-Жежерун С. А. Дослідження показників якості батончика на основі біологічно активованого зерна [Електронний ресурс] / С. А. Бажай-Жежерун, М. М. Антонюк // Технологический аудит и резервы производства. - 2015. - № 3(3). - С. 15-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2015_3(3)__4
| | |
|
|