Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Близнюк Б$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13
1.

Кириленко В. В. 
Методи підвищення морозо-, зимостійкості пшениці м’якої озимої (Triticum aestivum L.) в умовах Лісостепу України [Електронний ресурс] / В. В. Кириленко, О. В. Гуменюк, О. Л. Дергачов, Н. С. Дубовик, Б. В. Близнюк, С. О. Хоменко // Фактори експериментальної еволюції організмів. - 2015. - Т. 16. - С. 120-124. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/feeo_2015_16_26
Попередній перегляд:   Завантажити - 443.749 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Близнюк Б. 
Функції літературно-художніх антропонімів у збірці Ольги Дучимінської "Сумний Христос” [Електронний ресурс] / Б. Близнюк, Г. Шаповал // Науковий вісник Чернівецького університету. Романо-слов'янський дискурс. - 2013. - Вип. 678. - С. 138-141. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvchu_rsd_2013_678_31
Попередній перегляд:   Завантажити - 654.867 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Близнюк Б. В. 
Створення селекційного матеріалу пшениці м’якої озимої методом термічного мутагенезу та його оцінка [Електронний ресурс] / Б. В. Близнюк, Л. А. Коломієць // Миронівський вісник. - 2016. - Вип. 2. - С. 10-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/myrbull_2016_2_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 614.25 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Кириленко В. В. 
Ретроспективний аналіз погодних умов у зоні діяльності Миронівського інституту пшениці [Електронний ресурс] / В. В. Кириленко, С. І. Волощук, Н. С. Дубовик, Б. В. Близнюк // Миронівський вісник. - 2016. - Вип. 2. - С. 87-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/myrbull_2016_2_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 498.062 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Колюча Г. С. 
Селекційна цінність матеріалу, створеного шляхом інтрогресивних схрещувань пшениці з малопоширеними і дикорослими видами злаків [Електронний ресурс] / Г. С. Колюча, Т. В. Юрченко, Г. Б. Вологдіна, Т. І. Муха, І. В. Правдзіва, Б. В. Близнюк // Миронівський вісник. - 2016. - Вип. 3. - С. 94-107. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/myrbull_2016_3_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 282.691 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Близнюк Б. 
Гуцульські прізвищеві назви XVIII - поч. XIX ст., в основах яких відображені імена та прізвиська відапелятивного походження [Електронний ресурс] / Б. Близнюк // Наукові записки [Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка]. Серія : Мовознавство. - 2014. - № 2. - С. 39-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NZTNPUmz_2014_2_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 251.183 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Демидов О. А. 
Етапи створення нового високопродуктивного сорту пшениці м’якої озимої 'МІП Валенсія' [Електронний ресурс] / О. А. Демидов, В. В. Кириленко, О. В. Гуменюк, Б. В. Близнюк, С. І. Мельник // Plant Varieties Studying and Protection. - 2018. - Т. 14, № 1. - С. 5-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/stopnsr_2018_14_1_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.137 Mb    Зміст випуску     Цитування
8.

Близнюк Б. В. 
Вплив агроекологічних чинників і сортових особливостей на врожайність та якість зерна пшениці м'якої озимої [Електронний ресурс] / Б. В. Близнюк, О. А. Демидов, В. В. Кириленко, О. В. Гуменюк, О. Б. Каліцінська // Агроекологічний журнал. - 2019. - № 1. - С. 62-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrog_2019_1_11
Досліджено вплив сортових особливостей, погодних умов і зон вирощування на показники якості зерна пшениці м'якої озимої миронівської селекції. За 2015/16 - 2016/17 рр. проаналізовано 10 сортів пшениці м'якої озимої, серед яких виділено перспективні сорти з високими показниками якості зерна та з'ясовано екосистемний вплив на їх цінні господарські ознаки та властивості. За масою 1000 зерен вищими були показники в зоні Полісся - сорт Горлиця миронівська сформував 60,9 г за умов 2016/17 рр. Підвищені показники білка вирізнилися за умов Лісостепу за 2015/16 рр. Стабільний високий показник седиментації (71,3 мл) мав сорт МІП Княжна у 2016/17 рр. За вмістом клейковини сорти Грація миронівська та МІП Княжна перевищували стандарт. Встановлено мінливість погодних умов у зонах розташування досліду. Відзначено варіювання рівня врожайності та показників якості зерна сортів пшениці м'якої озимої в різних зонах дослідження. Виявлено, що особливості кліматичних умов 2015/16 - 2016/17 рр. зон Лісостепу і Полісся суттєво впливали на періоди росту й розвитку пшениці м'якої озимої. Варіювання погодних умов і тривалості міжфазних періодів пшениці по-різному впливало на врожайність і показники якості зерна.
Попередній перегляд:   Завантажити - 182.905 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Гуменюк О. В. 
Новий сорт пшениці м’якої озимої Трудівниця миронівська [Електронний ресурс] / О. В. Гуменюк, Л. А. Коломієць, О. Л. Дергачов, Н. П. Замліла, Б. В. Близнюк, С. С. Коляденко // Миронівський вісник. - 2018. - Вип. 7. - С. 15-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/myrbull_2018_7_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 594.398 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Близнюк Б. В. 
Вплив погодних умов на тривалість окремих періодів вегетації та врожайність пшениці м’якої озимої у Лісостепу й Поліссі [Електронний ресурс] / Б. В. Близнюк, Р. М. Лось, О. А. Демидов, В. В. Кириленко, О. В. Гуменюк, Т. А. Данюк // Миронівський вісник. - 2019. - Вип. 8. - С. 73-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/myrbull_2019_8_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 999.296 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Близнюк Б. О. 
Современные методы обработки естественного языка [Електронний ресурс] / Б. О. Близнюк, Л. В. Васильева, И. Д. Стрельников, Д. С. Ткачук // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Математичне моделювання. Інформаційні технології. Автоматизовані системи управління. - 2017. - Вип. 36. - С. 14-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKhIMAM_2017_36_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 841.466 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Близнюк Б. В. 
Вплив екологічних чинників на формування якості зерна пшениці озимої (Triticum aestivum L.) сортів миронівської селекції [Електронний ресурс] / Б. В. Близнюк, О. А. Демидов, В. В. Кириленко, О. В. Гуменюк, С. В. Пикало // Агроекологічний журнал. - 2020. - № 3. - С. 63-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrog_2020_3_10
Дослідження проводили впродовж 2015 - 2018 рр. в умовах розташування Миронівського інституту пшениці ім. В. М. Ремесла НААН (МІП) (Лісостеп) та Носівської селекційно-дослідної станції МІП (Полісся). Дослідження здійснювали відповідно до загальноприйнятих методик і методичних рекомендацій. Погодні умови були контрастними: оптимальні - 2015/16 р., посушливі і 2016/17 р. та надмірно зволожені - 2017/18 р. Виявлено, що вони суттєво впливали на вміст білка. Так, найбільшу його кількість сформовано у 2016/17 р., коли в період від початку молочного стану зерна до кінця воскової стиглості гідротермічний коефіцієнт (ГТК) становив 0,7. Меншу кількість білка виявлено 2015/16 р. і 2017/18 р., коли в період наливу зерна відмічали прохолодну погоду з підвищеною вологістю повітря. Вміст білка у сортів був у межах min 8,20 і max 12,95 % у Лісостепу, у Поліссі - min 8,10 і max 11,80 %. У 2017/18 р., в умовах Полісся спостерігали явище, коли практично за однакового вмісту білка у досліджуваних сортів у порівнянні зі вмістом його в сортів у зоні Лісостепу, був дещо нижчим вміст клейковини. За період від повної стиглості до збирання сортів у зонах Полісся та Лісостепу 2017/18 р. ГТК = 4,2 і 2,5 відповідно. Сорти пшениці сформували в середньому за 3 роки вміст клейковини у межах min 20,18 і max 26,09 % у Лісостепу, у Поліссі - min 15,50 і max 30,0 %. Між вмістом білка та клейковини у зерні досліджуваних сортів встановлено помірний кореляційний зв'язок r = 0,56 для зони Лісостепу і тісний кореляційний зв'язок r = 0,85 для зони Полісся. Співвідношення вмісту клейковини і білка в зерні пшениці озимої в середньому варіювало у межах від 1,7 в окремих пунктах кліматичних зон Лісостепу та Полісся 2015/16 р. для сорту МІП Валенсія до 2,7, для сорту Грація миронівська в зоні Лісостепу 2016/17 р. і сорту Горлиця миронівська в зоні Полісся цього самого року. Вплив чинника "сорт" на вміст білка становив 19 %, взаємодії факторів "сорт - рік" - 15 %, максимальний вплив на вміст клейковини зерна пшениці озимої мав фактор "рік" - 41 %), взаємодія факторів "сорт - рік" - 14 %. Погодні умови вегетаційного періоду пшениці озимої, особливо під час формування зерна, суттєво впливали на якісні показники. Кращими вони формуються за помірного забезпечення рослин вологою і гіршими - за надмірного зволоження. Зростання частки клейковини значно залежало від умов року та сортових особливостей.
Попередній перегляд:   Завантажити - 693.317 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Демидов О. 
Результативність застосовування методу гібридизації у селекції Triticum аestivum L. в умовах Миронівського інституту пшениці імені В. М. Ремесла НААН України [Електронний ресурс] / О. Демидов, В. Кириленко, О. Гуменюк, В. Кочмарський, Б. Близнюк // Вісник Львівського національного аграрного університету. Агрономія. - 2020. - № 24. - С. 154-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlnau_act_2020_24_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.441 Mb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського