Пошуковий запит: (<.>A=Бужанська М$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15
|
1. |
Остапович Б. Інтеркаляційні процеси у ході синтезу композитів поліанілін–ксерогель оксиду ванадію (V) [Електронний ресурс] / Б. Остапович, М. Бужанська, А. Слотвінський // Вісник Львівського університету. Сер. : Хімічна. - 2013. - Вип. 54(2). - С. 304–311. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlnu_kh_2013_54(2)__17 Одержано ванадій оксидні поліанілінвмісні композити за молярного співвідношення вихідних компонентів (анілін):(<$E roman {V sub 2 O sub 5}~times~n roman {H sub 2 O}>) у межах 0,1 - 1,0. Синтезовані композити досліджували за допомогою методів рентгенівської дифрактометрії, електронної мікроскопії, ІЧ-спектроскопії, кулонометрії.
|
2. |
Бужанська М. В. Система охорони праці та техніки безпеки у готельно-ресторанному комплексі [Електронний ресурс] / М. В. Бужанська // Науковий вісник НЛТУ України. - 2013. - Вип. 23.13. - С. 166-171. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnltu_2013_23
|
3. |
Бужанська М. В. Методика розрахунку соціальної ефективності функціонування системи управління охороною праці та впровадження працеохоронних заходів у готельно-ресторанному комплексі [Електронний ресурс] / М. В. Бужанська // Науковий вісник НЛТУ України. - 2014. - Вип. 24.8. - С. 391-396. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnltu_2014_24
|
4. |
Скоробогатий Я. П. Міжнародні вимоги до функціонування системи управління охороною праці та ризиками на торговельних підприємствах [Електронний ресурс] / Я. П. Скоробогатий, М. В. Бужанська // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. - 2015. - Вип. 15. - С. 65-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlca_2015_15_14
|
5. |
Скоробогатий Я. П. Соціальна відповідальність бізнесу як підґрунтя безпеки та охорони праці сучасних підприємств [Електронний ресурс] / Я. П. Скоробогатий, М. В. Бужанська // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. - 2016. - Вип. 16. - С. 138-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlca_2016_16_30
|
6. |
Скоробогатий Я. П. Роль екологічної компоненти у формуванні соціально відповідального бізнесу [Електронний ресурс] / Я. П. Скоробогатий, М. В. Бужанська // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 18. - С. 136-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlteu_2017_18_28
|
7. |
Скоробогатий Я. П. Виробничий травматизм – важлива соціально-економічна проблема сьогодення: причини та шляхи запобігання [Електронний ресурс] / Я. П. Скоробогатий, М. В. Бужанська // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 19. - С. 104-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlteu_2018_19_18
|
8. |
Бужанська М. В. Екологічна безпека харчових продуктів [Електронний ресурс] / М. В. Бужанська // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. - 2020. - Вип. 23. - С. 187-191. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlteu_2020_23_27
|
9. |
Бужанська М. В. Особливості використання кейс-методу під час вивчення дисципліни "Безпека життєдіяльності та охорона праці" [Електронний ресурс] / М. В. Бужанська // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія : Педагогіка. - 2021. - № 1. - С. 67-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NZTNPU_ped_2021_1_10
|
10. |
Бужанська М. В. Фізико-хімічні властивості крохмалю та крохмалепродуктів як перевага їхнього використання в харчовій промисловості [Електронний ресурс] / М. В. Бужанська, І. М. Ощипок // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2022. - Т. 28, № 1. - С. 145-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2022_28_1_14 Описано важливі фізико-хімічні властивості популярних комерційних харчових крохмалів: нативних і модифікованих. Результати прогнозують можливість використання, визначають особливості і практичне значення крохмалепродуктів при розробці рецептур харчових виробів і розширюють спектр їхнього використання. Для аналізу крохмалю та крохмалепродуктів використано класичні фізико-хімічні методи. Проаналізовано залежність розчинності, вологоутримувальної здатності температури клейстеризації, кислотності та інших реологічних показників від способу отримання та виду крохмалю. Гідрофільність структуроутворювачів проаналізовано індикаторно-рефрактометричним методом, віскозиметричним методом визначено відносну, характеристичну та динамічну в'язкість, потенціометричним (електрометричним) методом встановлено рН, титриметрично - загальну кислотність гідроколоїдів. Проведено порівняльний аналіз фізико-хімічних властивостей етерифікованого та нативних видів крохмалю. На пілставі аналізу літературних джерел і результатів власних досліджень підтверджено можливість впровадження в склад продукту крохмалю етерифікованого (Е1412). Експериментальні дані обгрунтовано показують, що введення в рецептуру модифікованого етерифікованого крохмалю (Е1412) призводить до сповільнення процесів ретроградації харчової системи, а значення гідрофільності сприятливо впливають на структурні властивості та колоїдну стабільність харчових систем. Методологія SWOT-аналізу надала змогу систематизувати результати дослідження за такими групами: за експериментальними результатами фізико-хімічних властивостей визначено сильні та слабкі сторони впровадження крохмалепродуктів у рецептуру харчового продукту (внутрішні фактори); з огляду на економічну ситуацію в країні встановлено сприятливі можливості та загрози з боку ринкового середовища (зовнішні фактори).
|
11. |
Ощипок І. М. Технологія хімічного синтезу модифікованих крохмалів харчової промисловості [Електронний ресурс] / І. М. Ощипок, М. В. Бужанська // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. - 2021. - Вип. 25. - С. 82-88. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlteu_2021_25_13
|
12. |
Бужанська М. В. Проблеми сфери продовольчої безпеки України в умовах пандемії коронавірусу [Електронний ресурс] / М. В. Бужанська // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. - 2021. - Вип. 27. - С. 40-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlteu_2021_27_8
|
13. |
Бужанська М. В. Фізико-хімічні властивості гідроколоїдів – перевага їх використання у вегетаріанських стравах [Електронний ресурс] / М. В. Бужанська // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. - 2022. - Вип. 29. - С. 46-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlteu_2022_29_8
|
14. |
Бужанська М. В. Реологічні властивості та ретроградація взірців нативного та модифікованого крохмалю [Електронний ресурс] / М. В. Бужанська, А. С. Пушак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2023. - Т. 29, № 2. - С. 101-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2023_29_2_10
|
15. |
Бужанська М. В. Актуальні проблеми безпеки праці під час воєнного стану в Україні [Електронний ресурс] / М. В. Бужанська // Вісник Херсонського національного технічного університету. - 2023. - № 4. - С. 414–418. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtu_2023_4_56
|