Пошуковий запит: (<.>A=Вараксіна О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 23
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Вараксіна О. В. Світовий досвід державної політики продовольчого забезпечення [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Сер. : Економічні науки. - 2013. - № 4. - С. 118-124. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvpusk_2013_4_20
|
2. |
Вараксіна О. В. Теоретичні основи продовольчої безпеки як економічної категорі ї [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Сер. : Економічні науки. - 2013. - № 1. - С. 50-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvpusk_2013_1_11
|
3. |
Вараксіна О. В. Оцінка моделі функціонування організаційно-економічного механізму забезпечення продовольчої безпеки України [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія : Економічні науки. - 2016. - № 1. - С. 91-98. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvpusk_2016_1_13
|
4. |
Вараксіна О. В. Оцінка рівня забезпечення продовольчої безпеки в Україні [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Економічні науки. - 2014. - Вип. 8(2). - С. 36-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvkhdu_en_2014_8(2)__9
|
5. |
Ніколенко С. С. Вплив чинників на результативність організаційно-економічного механізму продовольчої безпеки країни [Електронний ресурс] / С. С. Ніколенко, О. В. Вараксіна // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія : Економічні науки. - 2017. - № 3. - С. 9-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvpusk_2017_3_3
|
6. |
Вараксіна О. В. Конкурентоспроможність підприємства: сутність, виміри та чинники [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна // Проблеми системного підходу в економіці. - 2018. - Вип. 4. - С. 12-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PSPE_print_2018_4_4
|
7. |
Маркіна І. А. Ключові аспекти формування конкурентоспроможності підприємств агропродовольчої сфери країни [Електронний ресурс] / І. А. Маркіна, О. В. Вараксіна // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2018. - Вип. 193. - С. 47-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2018_193_7 Зазначено, що забезпечення конкурентоспроможності підприємств (КСП) аграропродовольчої сфери (АПС) національної економіки належить до першочергових завдань держави. Обгрунтовано базові фактори впливу на КСП АПС. Визначено, що КСП залежить від чималої сукупності факторів, зокрема: фактори потенційно позитивного впливу та фактори негативного впливу. Зазначено, що вплив факторів на КСП АПС матиме позитивний ефект за умови значного поліпшення результативності господарської діяльності та утриманні конкурентних переваг. Вплив негативних факторів на формування КСП є нормальним процесом ринкової економіки, хоча і не бажаним. Визначено, що ключовими моментами зниження впливу негативних факторів мають стати: мінімізація втрат усіх видів ресурсів, мобільність і гнучкість системи менеджменту підприємства, утримання конкурентних переваг підприємства в короткостроковій перспективі Визначено, що формування КСП має здійснюватися на всіх етапах виробництва з урахуванням ключових аспектів діяльності підприємства. Така структуризація надає змогу здійснювати цілеспрямований пошук шляхів та управлінських рішень, що забезпечать підвищення КСП.
|
8. |
Вараксіна О. В. Теоретичні підходи до класифікації конкурентних переваг підприємства [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна // Вісник Одеського національного університету. Серія : Економіка. - 2018. - Т. 23, Вип. 5. - С. 25-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vonu_econ_2018_23_5_7
|
9. |
Вараксіна О. В. Теоретико-методичні підходи до класифікації методів оцінювання конкурентоспроможності [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна // Причорноморські економічні студії. - 2019. - Вип. 41. - С. 35-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bses_2019_41_8
|
10. |
Вараксіна О. В. Окремі питання конкурентоспроможності аграрного сектору національної економіки [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна // Інтелект XXI. - 2019. - № 4. - С. 20-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/int_XXI_2019_4_5
|
11. |
Вараксіна О. В. Дослідження стану розвитку аграрного сектору як важливого в стратегічному плані сектору національної економіки [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Економіка і управління. - 2019. - Т. 30(69), № 5(2). - С. 8-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UZTNU_econ_2019_30(69)_5(2)__4
|
12. |
Маркіна І. А. Внутрішній потенціал підприємства: сутність та структура [Електронний ресурс] / І. А. Маркіна, О. В. Вараксіна, М. Ю. Пашуба, П. П. Паєл // Економічний форум. - 2018. - № 4. - С. 198-203. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecfor_2018_4_32
|
13. |
Вараксіна О. В. Інновації як важливий чинник забезпечення стійких конкурентних переваг [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна, В. В. Михатіло // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Економіка і управління. - 2020. - Т. 31(70), № 1. - С. 36-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UZTNU_econ_2020_31(70)_1_8
|
14. |
Вараксіна О. В. Теоретико-практичний підхід до аналізу інвестиційної діяльності вітчизняної економіки [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна, А. Алієв // Проблеми системного підходу в економіці. - 2019. - Вип. 6(1). - С. 88-93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PSPE_print_2019_6(1)__15
|
15. |
Вараксіна О. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства: теоретичний аспект [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна, Т. Є. Іщейкін, О. М. Онупко // Держава та регіони. Серія : Економіка та підприємництво. - 2020. - № 5. - С. 24-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/drep_2020_5_6
|
16. |
Вараксіна О. В. Управління фінансовими ресурсами як ключовий чинник формування конкурентоспроможності підприємства [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна, А. В. Перебийніс // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Міжнародні економічні відносини та світове господарство. - 2020. - Вип. 30. - С. 28-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvuumevcg_2020_30_7
|
17. |
Вараксіна О. В. Стратегічне управління підприємством як необхідна умова забезпечення продовольчої безпеки національної економіки [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна, К. О. Гедерім, Я. Я. Золотих // Інфраструктура ринку. - 2020. - Вип. 40. - С. 54-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ifrctr_2020_40_11
|
18. |
Вараксіна О. В. Особливості застосування маркетингових комунікацій аграрними підприємствами [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна, Т. В. Воронько-Невіднича, К. Г. Барабаш // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. - 2020. - Вип. 2. - С. 166-171. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/cxeebu_2020_2_26
|
19. |
Вараксіна О. В. Джерело конкурентної переваги: теоретичний аспект [Електронний ресурс] / О. В. Вараксіна, С. В. Григорова // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. - 2020. - Вип. 4. - С. 23-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/cxeebu_2020_4_6
|
20. |
Березіна Л. М. Теоретико-методологічні основи управління конкурентоспроможністю підприємства [Електронний ресурс] / Л. М. Березіна, О. В. Вараксіна, А. С. Олійник, А. Г. Рак // Агросвіт. - 2021. - № 21-22. - С. 35-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrosvit_2021_21-22_7
|
| |