Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Горчакова О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9
|
1. |
Горчакова О. Модель економічного простору [Електронний ресурс] / О. Горчакова // Економіка України. - 2012. - № 5. - С. 67-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/EkUk_2012_5_7 Запропоновано тривимірну модель економічного простору, яка формалізує порядок відносин економічних систем, систематизує взаємодії економічних процесів, класифікує номенклатури системних факторів.
| 2. |
Горчакова О. А. Особливості розвитку міжкультурної компетентності у майбутніх менеджерів освіти [Електронний ресурс] / О. А. Горчакова // Педагогічний дискурс. - 2010. - Вип. 8. - С. 59-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/peddysk_2010_8_17
| 3. |
Горчакова О. Тренінг у підготовці майбутніх керівників навчальних закладів до роботи в умовах полікультурного освітнього середовища [Електронний ресурс] / О. Горчакова // Витоки педагогічної майстерності. Серія : Педагогічні науки. - 2012. - Вип. 9. - С. 49-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vpm_2012_9_11
| 4. |
Горчакова О. М. Методологія проектування пакувальних машин на основі мехатронних модулів [Електронний ресурс] / О. М. Горчакова, А. В. Деренівська, М. В. Якимчук, А. П. Беспалько // Харчова промисловість. - 2016. - № 19. - С. 105-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_19_21 Зазначено, що створення нового пакувального обладнання, яке має гнучку структуру та є універсальним для різних типів харчових продуктів, пакувальних матеріалів та тари, є основною задачею сьогодення, її вирішення потребує системного підходу. Такою концепцією сьогодення може бути концепція використання мехатронного принципу проектування, який дозволяє утворювати бібліотеки функціональних мехатронних модулів та поєднувати їх між собою.Зазначено, що створення нового пакувального обладнання, яке має гнучку структуру та є універсальним для різних типів харчових продуктів, пакувальних матеріалів та тари, є основною задачею сьогодення, її вирішення потребує системного підходу. Такою концепцією сьогодення може бути концепція використання мехатронного принципу проектування, який дозволяє утворювати бібліотеки функціональних мехатронних модулів та поєднувати їх між собою.
| 5. |
Горчакова О. М. Дослідження ефективності роботи пневмоприводу з функцією рекуперації енергії в пристроях пакувального обладнання [Електронний ресурс] / О. М. Горчакова, М. В. Якимчук, Л. І. Іванова, В. М. Якимчук // Харчова промисловість. - 2016. - № 20. - С. 153-160 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_20_24
| 6. |
Лиознов Д. А. Оценка эффективности оригинального гепатопротекторного препарата Бициклол у больных хроническим вирусным гепатитом С [Електронний ресурс] / Д. А. Лиознов, Н. И. Гейвандова, В. Г. Морозов, С. Л. Николаенко, О. В. Горчакова // Український медичний часопис. - 2014. - № 6. - С. 92-94. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UMCh_2014_6_24 Результаты проведенного исследования свидетельствуют, что лечение пациентов с хроническим вирусным гепатитом C (ХВГС) умеренной степени активности оригинальным препаратом бициклол в дозе 150 мг/сут на протяжении 12 нед сопровождается снижением активности АлАТ, АсАТ и концентрации билирубина, а также приводит к уменьшению выраженности проявлений астеновегетативного синдрома. Кроме того, для препарата характерны благоприятный профиль безопасности и хорошая переносимость. Препарат бициклол можно рекомендовать для лечения пациентов с ХВГС, не ответивших на противовирусную терапию или имеющих противопоказания к ней, с целью снижения активности воспалительного процесса и темпов прогрессирования заболевания.
| 7. |
Горчакова О. М. Дослідження пневматичних шлангових затворів в мехатронних системах дозування рідких харчових продуктів [Електронний ресурс] / О. М. Горчакова, М. В. Якимчук // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 109-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_18 Створення нового пакувального обладнання для фасування рідких продуктів, яке має гнучку структуру та є універсальним при зміні дози чи матеріалу упаковки, є важливим технічним завданням. Його вирішення потребує системного підходу, починаючи з розробки концепції проектування дозуючих пристроїв і закінчуючи конструкціями виконавчих механізмів. Такою концепцією може бути використання мехатронного принципу проектування дозувального обладнання з використанням пневматичного шлангового затвору. Наведено математичну модель розрахунку зміни ефективної площі прохідного перерізу пневматичного шлангового затвора. Експериментально досліджено цю площу залежно від зміни вхідного тиску. Отримані результати можливо в подальшому використовувати при проектуванні нових дозувальних пристроїв для рідин.
| 8. |
Якимчук М. В. Дослідження впливу тиску рідкого харчового продукту на закон переміщення клапана прецензійного дозатора [Електронний ресурс] / М. В. Якимчук, О. М. Горчакова, С. В. Токарчук, Г. Р. Валіулін // Харчова промисловість. - 2018. - № 24. - С. 125-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_24_18 Розглянуто впливи змін тиску рідкого харчового продукту в каналі дозування на закони переміщення клапана прецензійного дозатора. В результаті досліджень отримано аналітичну модель зміни тиску в каналах дозувального пристрою для випадку закриття клапану дозатора рідкого харчового продукту. Отримані результати можливо в подальшому використовувати при проекту ванні системи керування прецензійних дозаторів нового покоління, які реалізують задані закони руху.
| 9. |
Горчакова О. М. Розробка мехатронного модуля дозування рідких харчових продуктів [Електронний ресурс] / О. М. Горчакова, М. В. Якимчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 6. - С. 66-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_6_10 Мета роботи - дослідження та розробка мехатронного модуля дозування рідкої харчової продукції. Для виконання досліджень проведено аналіз конструкцій робочих органів дозуючих пристроїв і визначено, що найбільш часто використовуються робочі органи з конічним клапаном. Встановлено, що для забезпечення точності дозування необхідно застосувати законом руху переміщення клапана. Запропоновано закон руху клапана, який передбачає 3 етапи: швидке відкривання каналу дозування, вистій і плавне закривання. Для підвищення точності дозування зосереджено увагу на етапі закривання каналу дозування. Окрім того, на точність реалізації заданого закону руху клапана суттєво впливають кінематичні та динамічні характеристики потоку рідини. Розроблено математичну модель зміни тиску в каналах дозувального пристрою для випадку закриття клапана дозатора за параболічним законом руху та визначено швидкість клапана під час виконання третього етапу - плавного закривання клапана. За результатами проведеного аналізу конструкцій дозаторів запропоновано схему мехатронного модуля для дозування рідких харчових продуктів, що завдяки одночасному аналізу переміщення клапана дозатора та ваги рідкого харчового продукту забезпечує точність дозування. На основі проведених досліджень та розробленої схеми функціонального мехатронного модуля дозування рідкої харчової продукції з конічним клапаном спроєктовано та виготовлено експериментальну установку. За результатами експериментальних досліджень визначено відгук масових витрат рідкого харчового продукту як функцію зміни площі каналу дозування, що створюється між клапаном і сідлом і тиску повітря в пневмоциліндрі з гнучким корпусом. Отримані результати дослідження нададуть змогу в подальшому визначити коефіцієнти коригування для реалізації заданого закону руху клапана, забезпечити високу точність дозування та збільшити швидкодію дозатора.
|
|
|