Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Гультяєва О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11
1.

Влізло В. В. 
Ліпомобілізаційний синдром у молочних корів [Електронний ресурс] / В. В. Влізло, М. Р. Сімонов, О. В. Гультяєва // Ветеринарна медицина України. - 2014. - № 11. - С. 23-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vetm_2014_11_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 6.62 Mb    Зміст випуску     Цитування
2.

Сімонов М. Р. 
Порушення ліпідного обміну у молочних корів, хворих на кетоз [Електронний ресурс] / М. Р. Сімонов, О. В. Гультяєва, А. З. Пилипець, В. Влізло В. // Вісник аграрної науки. - 2014. - № 12. - С. 24-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vaan_2014_12_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 266.288 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Гультяєва О. В. 
Вплив соняшникової та ріпакової олій на ферментативні процеси у рубці врх in vitro за різного рН середовища [Електронний ресурс] / О. В. Гультяєва, А. П. Петрук, І. В. Вудмаска // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2013. - Т. 15, № 3(3). - С. 42-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2013_15_3(3)__11
Попередній перегляд:   Завантажити - 555.577 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Гультяєва О. В. 
Вплив pH на ферментацію соєвої, соняшникової та ріпакової макухи у вмісті рубця корів in vitro [Електронний ресурс] / О. В. Гультяєва, Н. В. Голова, В. В. Влізло // Біологія тварин. - 2014. - Т. 16, № 4. - С. 37-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2014_16_4_7
Дефіцит енергії у раціонах високопродуктивних корів частково поповнюється жировими домішками, які можуть пригнічувати метаболізм у рубці. Проведено дослідження впливу додавання до раціону з високим вмістом макухи алкілуючої суміші на ензиматичні процеси у рубці за умов in vitro. Зразки вмісту рубця протягом 8 год інкубували з соєвою, соняшниковою та ріпаковою макухами (25 мл фільтрату вмісту рубця + 75 мл буферного розчину Мак-Доугала + 0,5 г макухи) з додаванням до інкубатів алкілуючої суміші, яка містила 100 мг бікарбонату натрію, 50 мг карбонату кальцію та 50 мг карбонату магнію. Вміст жиру в макухах становив 8,1 - 8,5 %. Введення алкілуючої суміші забезпечило стабілізацію pH вмісту рубця, наприкінці інкубування цей показник в контрольних інкубатах становив 6,54 - 6,61, а у дослідних - 6,73 - 6,82. Додавання суміші бікарбонату натрію та карбонатів кальцію і магнію підвищувало целюлозолітичну (p << 0,001) та знижувало амілолітичну активності (p << 0,05). Протеолітичні бактерії менш чутливі до pH, проте протеолітична активність у дослідних інкубатах дещо зростала. За інкубування з ріпаковою макухою у вмісті рубця виявлено меншу кількість мікробного азоту та нижчу концентрацію аміаку і лактату, у порівнянні з його інкубуванням з соняшниковою макухою. Додавання до вмісту рубця алкілуючої карбонатної суміші сприяло зростанню кількості білкового азоту за рахунок азоту мікроорганізмів у дослідженнях з усіма видами макухи (p << 0,05 - 0,001). При цьому, концентрація лактату зменшувалась (p << 0,01 - 0,001), що пояснюється зростанням pH. Додавання алкілуючої сольової суміші збільшувало кількість загальних ліпідів та неестерифікованих жирних кислот (p << 0,05 - 0,01).
Попередній перегляд:   Завантажити - 291.632 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Гультяєва О. В. 
Вплив введення до раціону пропіленгліколю, вітаміну Е та метіоніну на біохімічні показники плазми крові корів [Електронний ресурс] / О. В. Гультяєва, Н. В. Голова, А. П. Петрук, І. В. Вудмаска, В. В. Влізло // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2015. - Вип. 16, № 2. - С. 73-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2015_16_2_13
Проведено дослід на 4-х групах корів української молочної чорно-рябої породи з продуктивністю за попередню лактацію 5 - 6 тис. кг молока, по 5 тварин у групі. Контрольна група одержувала стандартний збалансований раціон. До раціону корів 2-ї, 3-ї та 4-ї груп додано, відповідно, 200 г пропіленгліколю, 5 г 50 % концентрату вітаміну E або 20 г 86 % концентрату захищеного метіоніну (MHA 86 %) на голову в добу. Дослід тривав протягом останнього місяця сухостою та першого місяця лактації. За додавання пропіленгліколю у плазмі крові на 14 % зросла концентрація глюкози (p << 0,05), а концентрація НЕЖК зменшилась у 1,78 разу (p << 0,01). За згодовування вітаміну E у плазмі крові виявлялось менше НЕЖК (p << 0,05) та більше холестеролу (p << 0,05). Метіонін збільшив концентрацію сечовини у плазмі крові на 31 % (p << 0,05). Додавання до раціону пропіленгліколю збільшило добові надої на 3,4 кг (p << 0,05). За введення до раціону вітаміну E у молоці зростав вміст жиру, надій у перерахунку на базисну жирність був на 2,6 кг більшим (p << 0,05). Метіонін на показники молочної продуктивності не вплинув.
Попередній перегляд:   Завантажити - 297.39 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Гультяєва О. В. 
Ферментативні процеси у рубці корів за використання коригуючої кормової добавки [Електронний ресурс] / О. В. Гультяєва // Біологія тварин. - 2015. - Т. 17, № 4. - С. 167. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2015_17_4_33
Попередній перегляд:   Завантажити - 311.631 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Гультяєва О. В. 
Вплив пропіленгліколю, вітаміну е та метіоніну на ензиматичні процеси у рубці корів [Електронний ресурс] / О. В. Гультяєва, І. В. Невоструєва, В. В. Влізло, А. П. Петрук // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини. - 2015. - Вип. 30(1). - С. 109-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pzvm_2015_30(1)__18
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.296 Mb    Зміст випуску     Цитування
8.

Голова Н. В. 
Вплив введення до раціону корів пропіленгліколю та протикетозної кормової добавки на біохімічні показники плазмі крові [Електронний ресурс] / Н. В. Голова, О. В. Гультяєва, В. Ю. Гудима, Н. І. Пахолків, І. В. Вудмаска, А. П. Петрух // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Сільськогосподарські науки. - 2017. - Т. 19, № 79. - С. 22-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2017_19_79_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 251.572 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Гультяєва О. В. 
Вплив кількості жиру в раціоні корів і pH вмісту рубця на його ферментацію та співвідношення жирних кислот у ліпідах молока [Електронний ресурс] / О. В. Гультяєва, А. П. Петрук, В. В. Влізло // Біологія тварин. - 2017. - Т. 19, № 2. - С. 23-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2017_19_2_5
Дослідження проведено на 4-х групах корів української чорно-рябої молочної породи продуктивністю 6 тис. кг молока за лактацію, по 5 тварин у групі. Тривалість досліду - останній місяць тільності та перший місяць після отелення. I і III групи одержували типовий збалансований за поживними речовинами раціон. У раціоні корів II і IV груп було на 30 % збільшено кількість жиру шляхом заміни соєвого шроту еквівалентною за вмістом протеїну кількістю соєвих бобів. Крім того, до раціону корів II і IV груп додавали 100 г бікарбонату натрію, 50 г карбонату кальцію і 50 г карбонату магнію для регуляції pH рубцевого вмісту. Додавання буферної суміші на 15 % зменшило концентрацію аміаку (P << 0,05) та на 20 % - лактату (P << 0,01) в рубці корів, які отримували соєвий шрот. У корів, які одержували соєві боби, на 18 % зменшилась концентрація лактату (P << 0,05). Введення до раціону буферної суміші збільшило відносний вміст масляної кислоти у молоці корів II і IV груп та зменшило вміст таких кислот, як 18:1, 18:2, 18:3 та 20:4 (P << 0,05 - 0,01) на раціоні з соєвим шротом. За більшої кількості в раціоні корів жиру у складі молока зростала частка олеїнової (цис-9 18:1) та лінолевої (цис-9,12 18:2) кислот (P << 0,05). Буферна кормова добавка зменшувала частку цих кислот при утриманні на обох раціонах (P << 0,05). Заміна соєвого шроту соєвими бобами в 1,7 разу збільшила сумарний вміст транс-ізомерів ненасичених жирних кислот у молоці (P << 0,001). Додавання до раціону буферної суміші зменшувало кількість цих кислот (P << 0,05). Згодовування буферної суміші зменшувало у складі молочного жиру частку транс-10, але збільшувало частку транс-11 ізомерів жирних кислот (P << 0,05 - 0,001). Сумарний вміст цис-ізомерів ненасичених жирних кислот у молоці корів усіх груп різнився незначно.
Попередній перегляд:   Завантажити - 365.964 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Гуцол Н. В. 
Використання вторинних продуктів олійно-жирового виробництва у тваринництв [Електронний ресурс] / Н. В. Гуцол, О. О. Мисенко, О. В. Гультяєва, Т. В. Найдіна // Корми і кормовиробництво. - 2019. - Вип. 87. - С. 136-143. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/kik_2019_87_23
Попередній перегляд:   Завантажити - 105.482 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Гультяєва О. В. 
Ензимна активність умісту рубця та гематологічні показники за умов введення до раціону корів кормових добавок [Електронний ресурс] / О. В. Гультяєва, І. В. Невоструєва, Н. В. Голова // Біологія тварин. - 2015. - Т. 17, № 3. - С. 157. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2015_17_3_35
Попередній перегляд:   Завантажити - 276.636 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського